Gregfan Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 Mam tą płytę w wersji 5.0 - obecnie z Duronem 1200 na pokładzie. Teoretycznie obsługuje ona magistralę 166 MHz (poprzez zmianę zworek na płycie) i zastanawiam się czy jest szansa aby płyta działała stabilnie z Athlonem 1800+ lub 1700+ (dobrej serii) ustawionym na FSB 166 (bez zmiany mnożnika i podnoszenia napięcia na procku – gdyż tych funkcji w zasadzie brakuje w biosie – drutmody też raczej na razie odpadają)... Może ktoś ma jakieś doświadczenia z tą płytą i mógłby się nimi podzielić... Wiem, usłyszę zaraz szukaj na forum, ale już to zrobiłem i nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na moje pytanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 Niestety miałem doświadczenia z ta płytą :) W wersji 3.0. Bez drutmoda raczej się niobędzie. Mój procek za nic w świecie niechciał pośmigać na 166. A teraz prosze... Ale zawsze warto spróbowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 Ja obecnie korzystam z ej płytki i wcale nie narzekam XP2400+ 2000@2250 Full-stable Miałem XP1700 jakieś palomino i szedł tylko na 140 Mhz Miałem również T-Brad-a 1800 i też szedł na 140 w porywach do 150 A na drut-moda u mnie sie nie zanosi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregfan Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Dzięki za sugestie. Może jednak warto spróbować włożyć tego 1800+ i podkręcić do fsb166 (jak się uda - a jak nie to zostaje jeszcze drut mod ;) PS. djwatoo - na jakich ustawieniach masz tego 2400+ (fsb?) i czy masz wersję płyty 5.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K ] T [ K Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Zapraszam do tego topicku http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=45070 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 XK2400 u mnie 15x150 Mnożnik default. Cos wiecej Moja to jakieś 3.0 Chyba musze ści ągnąć AIDE-ona prawde mi powie A z płytą nic nie robiłem. To jest komp do Net-u a nie do o/c Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregfan Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Dzięki K ] T [ K . Właśnie takich informacji szukałem, ale jakoś musiał mi umknąć ten topic. Z tego co wyczytałem, widzę, że ta płyta nie jest taka beznadziejna jak wszyscy o niej mówią i można na niej jednak coś podkręcić... Ja na razie podkręciłem Durona 1200@1308 (niewiele, ale dobre i to ;) a jak zmienię proca i zasilacz to spróbuję coś poważnie pokręcić. Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...