Skocz do zawartości
bkroy

Kazaa zapycha transfer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem dotyczący sieci i SDi.

Problem jest taki, że nawet jak sam włącze u siebie Kazaa to mi net słabo chodzi. U innych to samo i na odwrót, jak ktoś z sieci Kazaa ma włączoną to u mnie net źle działa. Kiedyś tego nie było.

Gdzie jest problem???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli Macie Serwer Na Linuxie to pobawcie sie w blokowanie portó, albo przynajmniej walnijcie kaazie najmniejszy priorytet,ewentualnie przydzielcie programom typu p2p jakies 20-30% z dostepnej szybkosci łącza.Ale z SDI nie ma co rzeźbić :D zmieniajcie na coś szybszego, u nas na sieci jest DSL 512kb/s a i tak mamy zamiar zwiekszyc do 1 mb/s.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozna wyciac naglowki i kazza papa ;]

przy "wycinaniu" sproboj wpisac na ircu, gg, IE czy gdziekolwiek slowko_wycinane... :)

sa 2 warianty zeby moc/niemoc korzystac z kazy itp.

1. ubic lacze jakims cbq i podobne do wartosci skandalicznych typu 2% z calosci :D

2. rozsadne korzystanie / umiejetna konfiguracja kazy/mula. wystarczy przy "definiowaniu" lacza nie wpisywac 100% wartosci . Zdecydowana wiekszosc userow w tym momencie nie mysli o sieci jako o X ludziach.. tylko "cale lacze dla mnie"..

pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No faktycznie z tym priorytetowaniem jest ciutke problemów.

No to może najprościej ugadać między sobą że w określonym czasie włączasz port kaazy, np od 24 do 10, wtedy kto chce niech ciągnie.

A potem kaaze odłaczasz i no problem,ewentualnie zmień kaaze na e-donkey'a albo direct connect'a.

Moze to pomoże troszeczke ale nie oczeuj cudo,z sdi w sieci teraz wiele nie podziałasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi