raki Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 Mam bardzo dziwną sytuacje.. mainowicie siedziałem sobie przy kompie i sie zawiesił... ale to nic nowego, więc restart! No ale przy uruchamianiu Win XP sie resetował... i tak w kółko! Co najciekawsze zainstalowałem Win98, Me i jest wszystko ok!!! Wszystko sie dzieje przy WinXp SP1!!! O co tu chodzi?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasheX Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 sprawdz memorki goldmem'em moze cos nie tak xp jest wyczulony na sprawnosc pamieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 Dokładnie MasheX :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kutek Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 Mialem taki problem na moim starym ECS-ie,jak jeszcze smigaly tam 2x128 SDRAM. Kiedy zaczela sie sypac jedna z kosci, zaczal sie takze sypac Xp i to tak jak mowisz restart za restartem,czasem sie wogole nie wlaczal. Proponuje pozyczyc kosc od kolegi i sprawdzic czy everything will be ołrajt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Pamięci jeszce nie sprawdziłem... ale doszukałem się że w dysku jeden drucik (ten pin, który wchodzi do taśmy) jest wciśniety do połowy... CZy to może być przyczyną?? Jak sprawdzić pamięci nie wchodząc do DOSA... bo mam Millenium, a nie posiadam Floppa!!! Prosze o możliwie szybkie odpowiedzi! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 166X12,5 to chyba 2075Mhz a tak sie przyczepiam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 166X12,5 to chyba 2075Mhz a tak sie przyczepiam :) Faktycznie... masz rację... ale wyswietlało mi 2090... Narazie to jest nieistotne bo komp mi sie sypie i nie wiem co dokladnie!!! Nie zaniose całego do serwisu bo mnie skasują za ekspertyze ...a kasy aktualnie brak :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 ciekawe co ci w serwisie zrobia. pewnie popodmieniala jakies rzeczy na gorsze hehe ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Halo... nikt nic nie wie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasheX Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 yyy update.. niemasz flopa :> (ja tez niemam..) moze porzycz od kolegi? :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Pamięci jeszce nie sprawdziłem... ale doszukałem się że w dysku jeden drucik (ten pin, który wchodzi do taśmy) jest wciśniety do połowy... CZy to może być przyczyną?? Jak sprawdzić pamięci nie wchodząc do DOSA... bo mam Millenium, a nie posiadam Floppa!!! Prosze o możliwie szybkie odpowiedzi! memtest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 no... włożyłem pamięci kupmla... i to samo... install Xp i przy 1 ponownym uruchomieniu restart... :twisted: :twisted: :evil: już mnie to denerwuje! Myślicie że to może być wina dysku?? Bo dzisiaj jeszce chce włożyć 2GB i na nim zainstalować Xp... ale kurcze... czy 2 GB stykną na XP?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasheX Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 2gb do samego sprawdzenia pewnie ze starczy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Wogóle cały komp szaleje... Przed chwilą zaliczył zwisa jak kumpel mi napisał na gg... Znacie jakies programy do diagnostyki... jakiś które wykarzą co jest zepsute... Jakiś program do sprawdzania sprawności dysku??? PROSZĘ O POMOC!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasheX Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 program diagnostyczny ze strony seagate.. nazwy nieznam bo niemialem nigdy seagate'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 robiłem diagnostyke online i nie wykrył żadnych erroró... czyli co?? wychodzi że płyta główna sie sypie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 zabrzmi smiesznie ale zmien tasme od hdd. jak cos z nia nie tak to komp sie wiesza kiedy mu sie podoba :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Sparwdzałem na innym dysku... i to samo, więc dysk odpada... Zaraz bede sprawdzał z inną taśmą... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 i jak z inna tasma? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 No więc... problem leżał w płycie głównej... bo tego dnia co zmieniałem taśmy to pod wieczór już dysków nie wykrywał... Teraz jest w serwisie a ja bez kompa przez 2 tygodnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Ja podam inna wersje Mialem tez taki przypadek - okazalo sie ze cos sie chyba cooler obluzowal i jak sie win uruchamial to byla taka wysoka temperatura ze sie restartowal, pozniej jak go ponownie zalozylem, ladnie rozsmarowalem paste termoprzewodzaca - powrocil do normy :) >podczas uruchamiania kompa sprawdz w biosie temp procka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Jak byś przeczytał dokładnie to co napisałem to byś wiedział że Win Me mi chodził... Ale dzięki za sugestje :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 No więc... problem leżał w płycie głównej... bo tego dnia co zmieniałem taśmy to pod wieczór już dysków nie wykrywał... Teraz jest w serwisie a ja bez kompa przez 2 tygodnie... No więc... problem jednak chyb nie leżał w płycie głównej... bo dostałem nowego FRN2-L i jest znowu to SAMO!!!! Już nie miałem siły na to pudło i oddałem do serwisu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 No... była to wina proca... srebrna pasta była niedokładnie wyczyszczona przezemnie i proc padł... musiałem kupić Bartona... 2500+ ale puki co jestem zadowolony... tylko strasznie długo mi sie urucjamia... nie wiem dlazcego... Ktoś może wie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 No... była to wina proca... srebrna pasta była niedokładnie wyczyszczona przezemnie i proc padł... musiałem kupić Bartona... 2500+ ale puki co jestem zadowolony... tylko strasznie długo mi sie urucjamia... nie wiem dlazcego... Ktoś może wie??system zasmiecony, ot co.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Niestety to nie to... partycje nowe, system wczorajszy :-) Looknij tu http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=48774 może potrafisz mi pomóc ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...