ParanoiK Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 Ponieważ pojawia się coraz więcej tematów o routerach zakładam jeden wspólny topic do którego chciałbym aby były kierowane wszystkie pytania odnośnie tych urządzeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steryd123 Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 mam problem kupilem sobie niedawno router d-link 604 do neo+ dziala ok. mam do niego podlacznone 2 kompy i tu jest problem na jednym z nich moge sciagac z netu z predkoscia nawet 66KB/s a na drugim zaczyna od 40 i spada tak do okolo 12 KB/s moze to jakis podzial lacza ??? a czesem nawet do 5 KB/s czemu??? jak to naprawic??? aha ten na ktorym spada to p4 z 512 ramu wiec nie jest zbyt wolny co to moze byc??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Miałem z tym problem więc moze ktoś tez bedzie miał tu przedstawiam rozwiązanie : Jak ustawić DC/DC++ tryp active na ruterku Lucenta CellPipe 20A-GX : 1. telnetujemy sie do modemu 2.podajemy komende pat3a.(Wersja dla PPPoE)Ustawaimy przekierowaie dla TCP tkz. PAT podajemy komende addpatin pppoe 1412/tcp 192.168.x.x3b.(Wersja dla PPPoE)Ustawaimy przekierowaie dla UDP tkz. PAT podajemy komende addpatin pppoe 1412/udp 192.168.x.x4a.(Wersja dla PPPoA)Ustawaimy przekierowaie dla TCP tkz. PAT podajemy komende addpatin pppoa 1412/tcp 192.168.x.x4b.(Wersja dla PPPoA)Ustawaimy przekierowaie dla UDP tkz. PAT podajemy komende addpatin pppoa 1412/udp 192.168.x.x5.podajemy komende home6.podajmey komende save7.Czekamy az modem odzyska połączenie 8.Zmieniamy ustawinia DC/DC++ ustawiając tryb active i podając zewnętrzne IP np. 80.50.126.36 port 1412 9.I cieszymy sie trybem active na DC/DC++ :D P.S Dzięki za pomoc noose :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 mam problem kupilem sobie niedawno router d-link 604 do neo+ dziala ok. mam do niego podlacznone 2 kompy i tu jest problem na jednym z nich moge sciagac z netu z predkoscia nawet 66KB/s a na drugim zaczyna od 40 i spada tak do okolo 12 KB/s moze to jakis podzial lacza ??? a czesem nawet do 5 KB/s czemu??? jak to naprawic??? aha ten na ktorym spada to p4 z 512 ramu wiec nie jest zbyt wolny co to moze byc??? może kabel od tego kompa do routera jest za dlugiza krótki albo jakiś dziwny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steryd123 Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 zarobilem jeszcze raz kabel i jest lepiej tzn zamiadt 12 KB/s mam 30-45 Kb/s ale to i tak jeszcze sporo za malo :( powinienem miec okolo 64KB/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hts Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 A masz te komputery jakims hubem/switchem spiete? Moze dalej maszcze cos nie tak z kablem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 zarobilem jeszcze raz kabel i jest lepiej tzn zamiadt 12 KB/s mam 30-45 Kb/s ale to i tak jeszcze sporo za malo :( powinienem miec okolo 64KB/s nie wiem czy to jest bardzo ważne ale jeśli kabel jest za krótki, ma np. 2 metry to może nie działać prawidłowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Witam, mam problem z dobraniem modemu ADSL z wbudowanym ruterem (do neostrady) Jak mozecie to pomozcie mi wybrac, zaznaczam, ze mam bardzo malo czasu. Koniecznie musi to byc modem z ruterem dlatego, ze chcemy wymienic orginalny modem na ten oraz rozdzielic to na siec, co przy jednym urzadzeniu jest stosunkowo latwe i udogodnione. O to propozycje, aczkolwiek ja raczej przychylam sie do pierwszego typu czyli Planet do tej porym mialem go w swojej sieci (tz ruter planet tyle ze do SDI ) i spisywal sie b. dobrze przez 2 lata ani razu sie nie zawiesil!!!! Siec 9 osobowa. http://www.sirius.pl/product.php?action=in...&id=7099&sid=14 http://www.balta.pl/opis.php3?ID=7236 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Ja posiadam router D-link 614+, router wyposarzony jest dodatkowo w Access Point do sieci Wi-Fi. Sprawuje się bardzo dobrze, konfiguracja jest banalna. Wszystkim polecam jeżeli ktoś potrzebuje dobrego routera z AP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Witam, mam problem z dobraniem modemu ADSL z wbudowanym ruterem (do neostrady) Jak mozecie to pomozcie mi wybrac, zaznaczam, ze mam bardzo malo czasu [...] :arrow: duzo juz o tym pisalem, wystarczy zerknac do tematu - 'neostrada dzielenie'. z modemami firmy Planet nie mialem doczynienia i nie moge zbytnio sie o nich wypowiadac. jednak co do Asmax to jest to dobry zakup, jednak troszke kosztowny. za cene 390 zl mozna dostac modem Planex BRM-04, ktory jest tym samym urzadzeniem co Asmax (nawet te same menu ma). rozni sie jednynie kolorem i materialem z jakiego wykonana jest obudowa (Planex - metalowa, czarna; Asmax - plastikowa, bialo-kremowa) oraz cena. wybor nalezy do Ciebie. ja zachecam do zakupu Planex'a BRM-04. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 nie wiem czy to jest bardzo ważne ale jeśli kabel jest za krótki, ma np. 2 metry to może nie działać prawidłowo A niby dlaczego? Ja mam w pracy mnostwo kabli o tej dlugosci i dziala jakos ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WEB Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 A słyszeliście cie o czymś takim jak router z modem ADSL i jeszcze ze switchem na 4 kompy - gosciu mnie zadziwił, bo myślałem, że kupie router i do tego jeszcze trzeba bedzie switcha kupić - a teraz ponoć można to wszystko dostać w jednym i kosztuje to ok 500 zł . CO o tym myślicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Tak ja bym polecil firme Allied Telesyn modem adsl,switch 4 portowy za 499 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Tak ja bym polecil firme Allied Telesyn modem adsl,switch 4 portowy za 499 zl.mam ten modem a dokladnie AT-AR250E i wsio ok dzili elegancko laczy sie i wszytko tylko ze mam problem ale nie wiem czyja to wina stawiam na tpsa co jakis czas 2 raz dzien czasem czesciej a czasem chodzi 2 dnio poprostu sie rozlancza po ponownym wlaczeniu dzial ok ... stawiam na tpsa bo bylo kilka dni ze dzilo sie to zawsze w tych samych godzinach ? a moze cos trezba zrobic moze ktos cos wie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WEB Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Nie wiem - ale może to wina jakiegos błędnego skrosowania twojej linii - ja też bym obstawał przy TPSA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 A słyszeliście cie o czymś takim jak router z modem ADSL i jeszcze ze switchem na 4 kompy - gosciu mnie zadziwił, bo myślałem, że kupie router i do tego jeszcze trzeba bedzie switcha kupić - a teraz ponoć można to wszystko dostać w jednym i kosztuje to ok 500 zł . CO o tym myślicie ? :arrow: qrcze... ameryki nie odkryles. zerknij wyzej w tym temacie, a sprawa modemu ADSL i jego wyboru byla juz poruszana. rowniez w tych dwoch tematach mozesz o tym poczytac: - http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=44105 - http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=42957 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 http://www.asmax.pl/prod.php?nid=66&PHPSES...3320fa040b4df74 a co o tym sadzicie koszt okolo 280zl ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Czy DLINK di-604 bedzie dobry do rozdzielenia dsl :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 ..a czy nie sensowniej jest wziac modem Planet ADE-3000 i do tego dolozyc jakiegos SW-501? zawsze przeciez mozna wsadzic miedzy jedno a drugie jakiegos pascia i starac sie podniesc efektywnosc tego rozwiazania, prawda? a moze jednak lepiej Micronet SP3354? lepsza firma no i mniej miejsca zajmie a do tego nie trzeba sie bawic w stawianie jakiegos serwerka.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Co sadzicie o tym routerku dobry pod Neo+ :?: http://www.action.pl/products/product.php?prid=14595 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowiczek Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 A ile kosztuje ten ROUTER?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Z dobrych wiadomosc o routerach ;) Coming soon @ tweak.pl: D-link DI-707P jako pierwszy w przegladzie routerow ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Jak tam z jego zawieszaniem, prosze o opinie najlepiej jego uzytkownikow: Jaki firmware najlepszy do rev. D.1 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Czy DLINK DI-604 ma wbudowany modem ADSL? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Przypuszczam ze nie musi miec interfejsy WAN RJ-11 czyli neo+ http://www.action.pl/products/product.php?prid=14595 Ja jade na nim i jestem zadowolony cena 399 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekf Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 Mam router ADE-3000 chcę ustawić jakiś limit na ściąganie plików przez programy p2p. Czy jest taka możliwość na tym routerze?? I jeszcze jedno jak ustawić żeby nikt się nie mógł na lewo podpiąć do sieci i kożystać z neta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 Mam router ADE-3000 chcę ustawić jakiś limit na ściąganie plików przez programy p2p. Czy jest taka możliwość na tym routerze?? I jeszcze jedno jak ustawić żeby nikt się nie mógł na lewo podpiąć do sieci i kożystać z neta.Nie ma mozliwosci limitowania przepustowosci na tym routerze. Posiadajace taka mozliwosc sa w nieco innej klasie cenowej Niestety nie widzialem tego konkretnie modelu ale biorac pod uwage ze praktycznie wszystkie w tej klasie cenowej charakteryzuja sie podobna funkcjonalnoscia smiem przypuszczac ze jedynym mozliwym do wprowadzenia zabezpieczeniem jest filtrowanie po MACach Tak naprawde imho jedynym sensownym i prawie 100 procentowo pewnym zabezpieczeniem sieci jest autoryzacja (np Radius) i PPPoE dla koncowek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 witka , mam zamiar zalozys se neo i podzielic na jakies 3 osoby co sądzicie o tym narzedziu ktore ma mi w tym pomóc?? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=17592791 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 [...]* LPC: powienien byc spoko ;] * Wycięty fragment był związany z postem usuniętym przy okazji czyszczenia wątku. Miope Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sz_n_w Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 witam, wczoraj zamienilem modem tpsy na w/w sprzet z powodu dzielenia neo na 3 osoby. ale nagle po podlaczeniu go drastcznie spadly transfery p2p, natomiast www dziala dalej jak zloto. wiec wrocilem na probe do modemu tpsy ( thomson) i wszystko wrocilo do normy. sprawa nei wygla na przypadek bo asmax chodzil cala dobe i sie zbytnio nie popisal, a na thomsonie wsyzstko jest ok juz przez dluzszy czas. nie wiem czym to moze byc spowodowane, instalacje i konfiguracje przeprowadzilem zgodnie z instrukcja. plizzzz help me... danke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...