snaj* Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 350 Maxtor 80GB 7200rpm ATA 133 358 Seagate Barracuda 7200.7 80GB 396 Western Digital 80GB 8MB cache 7200rpm Wiec jeszcze rok temu w ciemno wybralbym Barace ale moja obecna IV wlasnie w tylko rok sie calkowicie posypala !!!! Bad sektory, juz przestala rzezic teraz wyje !!, zajebiscie sie grzeje 43stopnie na okraglo mimo otwartej obudowy i miejsca wolnego naokolo dysku !! Ale niewazne :( i tak oddaje ten szajs na gwarancji a do tego chce dokupic drugi dysk na wypadek gdyby znow ktorys padl. Kryteria ktore musi spelniac : - cichy !!!! - 7200 rpm cena do 400zl itp Ktory mi wybrac z tych powyzszych (mam wsparcie dla ATA133 ale ta stara IV pociagnie tylko na 100 wiec i tak by transfer byl ograniczony :( - drugi kontorler jest caly zajety ;) ). Jak to jest z tym cachem jak widzicie wiem ze tylko WD ma 8 a pozostale chyba ni :( - daje to jakiegos kopa czy kolejny bajer ;) Zalezy mi przede wszystkim na wytrzymalosci i ciszy no i cena nie moze byc ponad 400 !! Wiec ktory z powyzszych - tylko te wchodza w gre !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycho Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Mam Caviara 800JB. Niestety obecnie pracuje glosno. Mimo,ze poczatkowo pracowal cichutko.(zalezy na jaka partie trafisz) 8MB daje przyzwoitego kopa. Minusem jest to, ze teraz zaden dysk nie jest w 100% pewny i po paru dniach moze Ci pojsc z dymem. Wez taki, ktory ma 36 miesiecy gwarancj Maxtora bym nie kupil bo to shit. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Ja polecam caviara .Mam tak basie 80gb i niestety nie jestem z niej za bardzo zadowolony. Maxtora nei biore pod uwage starsznie sie grzeje to na starcie moim zdaniem odpada. Pamietam byla i chyab jeszcze jest taka firma jak fuijtsu(tak to sie pisze?)Oni maja brdzo dobre dyski mialem nie do zdarcia byl.Teraz cieszy jakiegos allegrowicza :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 max ! ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 a ja wybrałem samsunga bo wydajny (baraka 7200.7 i maxtor diamomnd max 8 odstawały), cichutki (najcichszy na rynku), tani (40 GB 299 zł, 60 GB 339zł) i ma 3 lata gwarancji. temperatura w nie wietrzonej budzie codegena 31*C. a co do innych firm : wszystko oby nie caviar. za dużo lewych serii, zbyt głośna praca, mój caviar po roku zaczął się co jakiś czaas wyłączać, po 2 latach zdechł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 :) - ejo nie przerazajcie mnie ja wlasnie dostalem caviara z wloch i jak mi sie sypnie to porazka :) - caviar taki jak pan chce kupic :) - powiem jak sie sprawuje wieczorkiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 wd jest extra tylko jest glosny, ja stawialbym na baraka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycho Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 tak jak napisalem i bylo to powiedziane kilka razy na forum: Kazdy dysk moze sie posypac!!! Niezaleznie czy to Caviar czy Seagate czy inny. Zalezy na jaki trafi. Moj przedostatni Caviar (10GB) chodzi prawie non-stop prawie 5 lat i dziala jak burza! W miare cicho, bez problemow, zero badow.Mam tez 6 letniego Caviara i dziala super! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 a nowe padają jeden za drugim, i to nie jest kwestia egzemplarza ale plaga błędów konstrukcyjnych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubik2003 Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 a nowe padają jeden za drugim, i to nie jest kwestia egzemplarza ale plaga błędów konstrukcyjnych.jakie chłopie błędy konstrukcyjne???? chyba mozgownice masz pełną błędów konstrukcyjnych to ze ci padł jeden wdc-o niczym nie swiadczy ciekawe kiedy padnie samsung-pewnie nie długo co wydajnosci samsunga - rozumiem ze robiłes wiarygodne testy tak skoro piszesz ze barak i maxtor odstawały - tak?? bo ja w to bardzo wątpie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 awaryjnosc dysku nie zalezy od marki, tylko laicy tak uwazaja /bo koledze padl dysk firmy X i koniec/ co do wygoru to pozostaje w twojej kwesti przeszukanie netu i dobranie dysku wedle swoich potrzeb: cichy + szybki + tani =nie ma takiego modelu!, ja mam baracude IV 40gb i cichszego dysku nigdy nie slyszalem, ale co do wydajnosci to roznie bywa pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 362 Samsung SP 80GB 7200rpm 3 lata gwarancji 358 Seagate Barracuda 7200.7 80GB Dobra to ograniczam wybor do tych dwoch!! Tylko ze akurat samsung to nie jest firma wymiatajaca na rynku HD i nie jestem pewny co do wytrzymalosci tego cudenka !! Znowoz z baraka mam zle wspomnienia :( Wiec najwieksza moj obawa przed zakupem Samsunga to przede wszystkim firma - mial ktos ten dysk ?! A jesli mial to czy teraz tez wybralby znowu go czy moze barace ?! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubik2003 Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 a nowe padają jeden za drugim, i to nie jest kwestia egzemplarza ale plaga błędów konstrukcyjnych. poza tym pipcysz jak zepsuta nakrecona katarynka wciąz to samo i bez konca daj sobie na wstrzymanie i nie brechtaj tu konstrukcji które widziałes tylko na obrazku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubik2003 Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 362 Samsung SP 80GB 7200rpm 3 lata gwarancji 358 Seagate Barracuda 7200.7 80GB Dobra to ograniczam wybor do tych dwoch!! Tylko ze akurat samsung to nie jest firma wymiatajaca na rynku HD i nie jestem pewny co do wytrzymalosci tego cudenka !! Znowoz z baraka mam zle wspomnienia :( Wiec najwieksza moj obawa przed zakupem Samsunga to przede wszystkim firma - mial ktos ten dysk ?! A jesli mial to czy teraz tez wybralby znowu go czy moze barace ?! :) ta-kup sobie szajsunga - napewno bedziesz zadowolony-moze przez miesiac , dwa a moze bedziesz miał wiecej szczescia i przez pół roku-ale nie wiecej tyle co mam do powiedzenia o hdd pt.SZAJSung - a mam duzo -bo wiem ile jest zwrotów tego producenta -nowej serii proponuje albo wdc albo barakude - wdc robi sie czasem głosniejszy ale nie zawsze -ale jak juz to zawsze do tylko pewnego poziomu ,barak 7200.7 czasem jest głosny nie do zniesienia (mało egzemlarzy co prawda takich bywa ale sie zdarzają-a nigdy nie wiesz na jaki trafisz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 A jakie ty masz chłodzenie? Bo jak wodne to polecam tylko i wyłącznie Segate (cisza) może lepiej dołożyć do 120GB przynajmniej daja 3 lata garancji. A jak nie to weź Maxtora jest troszke wydajniejszy od Segate Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 AMD Rulezz - szkoda na Ciebie slow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 8 mb cache daje zajebistego kopa :D Dokladniej: wiekszego kopa dala mi przesiadka z Barracudy 7200rpm (2mb cache) na Caviara 7200 rpm 8mb cache, niz przesiadka z Seagate 5400rpm wlasnie na Seagate 7200 rpm (2mb cache). A pomiar polegal na miezeniu czasu przegrywania filmow z jednej partycji na druga ;) + subiektywne uczucie;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 ja mam nie najlepsze wspomnienia do do caviara ( mam go 80 JB) piszczy i wydaje dziwne odgłosy........a co do seagate...to własnie mi 60 / 2mb cachu padla.......ale słyszałem ( własnie z serwisu penwej firmy wrocławksiej że seagateIV padają jak muchy.....ale też sie tyczy pewnych serii WD JB jak to moi przedmówcy wspominali..po porstu trzeba miec farta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 350 Maxtor 80GB 7200rpm ATA 133 ewentualnie Caviar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rycek11 Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Ja mam barake 7200.7 2 mb tylko ze 120gb ale nie mam nic do zarzucenia. Na pewno jest bardzo cichy a co do szybkosci nie mam porównania wiec nie moge sie wypowiedziec. jezeli zalezy ci na cichym to goraco polecam Baracude Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Zakupilem Barake (niestety ale nawet w sklepie powiedzieli ze jest cichsza - nie upchneli mi na sile WD :) ). Niestey jedno co mnie przeraza to tylko 1 rok gwarancji :( Ale jak to juz ktos kiedys mowil ;) "Trzymajmy sie ramy to sie nie ..... " :twisted: Wciaz wierze w Barake :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Zakupilem Barake (niestety ale nawet w sklepie powiedzieli ze jest cichsza - nie upchneli mi na sile WD :) ). Niestey jedno co mnie przeraza to tylko 1 rok gwarancji :( Ale jak to juz ktos kiedys mowil ;) "Trzymajmy sie ramy to sie nie ..... " :twisted: Wciaz wierze w Barake :? W krakowie Barracuda z rozszezona gwarnacja do 2 albo 3 lat (dokladnie nie pamietam) jest drozsza od normalnej srednio o 10 zlotych... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 normalnie bym napisal MAXTOR bo jestem zwolennikiem tej firmy ale wiem ze WD CAVIER 8MB jest najszybszy z wymienionych HDs przez ciebie takze wykaj WD. (zobacz jakie sa ceny na SATA - MAXTOR SATA jest zajebiscie szybki) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 normalnie bym napisal MAXTOR bo jestem zwolennikiem tej firmy ale wiem ze WD CAVIER 8MB jest najszybszy z wymienionych HDs przez ciebie takze wykaj WD. (zobacz jakie sa ceny na SATA - MAXTOR SATA jest zajebiscie szybki) spojrz 2 posty nad tym co napisales ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 jesli cisza i jakas trwalosc to barakuda (3 lata gwarancji musi byc) jesli trwalosc i wydajnosc to raptor jak juz zrobisz wlasny wybor idz do sklepu komputerowego (albo kilku) i poradz sie serwisanta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 jesli cisza i jakas trwalosc to barakuda (3 lata gwarancji musi byc) jesli trwalosc i wydajnosc to raptor jak juz zrobisz wlasny wybor idz do sklepu komputerowego (albo kilku) i poradz sie serwisanta kolejny user z problemami dotyczacymi czytania ? :? Zakupilem Barake ... EOT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 No wiec caviar - dziala i jest spoko :) - 8m cashu daje kopa :) ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panoram Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Ja mam tego caviara i jest spox z tym że jak go kupowałem to trafiłem na HD z jakimś fabrycznym błedem głowice stukały i wogóle siadł zaraz po instalce systemu :arrow: poszedełm do sklepu wymienili mi bez wachania na inny nowy egzeplarz i nie narzekam jak dla mnie dysk jest bezgłośny a mam otwartą obudowe - polecam :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panoram Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Sorry spóźnięłm sie zodpowiedzią widze że juz wybrałeś, tak czy siak polecam caviara dla wszstkich którzy staną przed podobnym problemem dokanania wyboru :wink: pozdrovka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Ejo co d ocichosci tego caviara to ja sie do konca nie zgodze - jest glosny (swiszcze) :)v - moj seagate (co prawda 5400 :) ) jest niebo cichszy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...