Skocz do zawartości
Krzpac

Która firma produkuje najlepsze płyty główne ?

Ktora firma produkuje najlepsze plyty glowne ?  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Ktora firma produkuje najlepsze plyty glowne ?

• Abit
      18
    • Asus
      21
    • Shuttle
      6
    • Microstar
      12
    • ECS
      6
    • Gigabyte
      8
    • Soltek
      6
    • Epox
      22
    • nie mam zdania lub inna (podaj jaka)
      4

Rekomendowane odpowiedzi

wedlug mnie najlepszy stosunek ceny do jakosci ma shuttle, pomijajac, ze jego plyty sa tylko troszke gorsze od duzo drozszej konkurencji

Zgadzam sie w 100% 8)
Hm ja mysle, ze Soltek tez jest niezly pod wzgledem cena/jakosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze super micro ? 

hehe i tak pewnie nikt nie zna tej firmy !

Zastanawiam sie co Ty miales wspolnego z komputerami, kiedy Supermicro sprzedawalo a w zasadzie probowalo sprzedawac ,,normalne'' plyty np. jednoprocesorowe pod Celerony czy PIII. Jakos im nie poszlo wiec chyba nie byly takie najlepsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem to każda firma robi produkty dla kilku warstw klientów przeważnie jest to tak że najtańsze to chłam itd. Są firmy które wypuszczeją płty nieznane ale całkiem niezłe a jak się okaże że są dobre ceny skaczą. Co do klegi ORT: ORT: ORT: kturymówi że ECS to shit to rok temu bym się z nim zgodził jednak jakościowo te produkty zyskały ostatnio na jakości. Do o/c też się nadają z tym że nie do takiego ekstremalnego. Asm popieram Ausa, Abit-a, GigaByte. Na MSI często się zawodziłem. A jeśli chodzi o o/c to nawet Shutle-u można pokręcić np Athlon TB 1.2@1.5. Na ECS też można dobrze kręcić. Z tym że każda firma profiluje swoje produkty jak mówiłem na końcu

P.S. Nie wszysko jest g***wnem co brązowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...