Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Musze kupic sobie dysk. Moj wybor padl na dwie opcje:

60GB Segate U6 5200obr

60GB Maxtor DiamondMax 5200obr

ktory lepszy??? i mniej awaryjny??? na ktorego daja wiecej gwar???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie lepiej dorzucic te 30 zl (dokladnie tyle) i brac Barracude IV lub Maxtora D740X

U6 nie polecam z jednego powodu - aluminowa "listwa" do okola HDD - "male zadrapanie" i tracisz gwarancje 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie lepiej dorzucic te 30 zl (dokladnie tyle) i brac Barracude IV lub Maxtora D740X

U6 nie polecam z jednego powodu - aluminowa "listwa" do okola HDD - "male zadrapanie" i tracisz gwarancje  8O

nie bo mam tylko 380zl na dysk wiec tylko te dwa. Moglbym ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> 40gb ale ja wole 60gb 5200 niz 40 7200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz ale z tak szybkim kompem to mozesz miec problem, bo dysk moze nienadazac nad Prockiem... Umnie chyba wlasnie tak jest ale sprawdzam dokladnie swoj problem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie lepiej dorzucic te 30 zl...

nie bo mam tylko 380zl na dysk wiec tylko te dwa. Moglbym ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> 40gb ale ja wole 60gb 5200 niz 40 7200
po 1 chyba 5400rpm

po 2 polecam Maxtora D540X - ma takiego tylko 40GB - wybieralem z Maxtora i Seagate - ale przy wyborze wazne tez bylo to jak sprawuja sie na ATA/33 bo to do starej plyty Asus P2B - ogolne wrazenia Maxtor szybszy, cichszy i chlodniejszy o 4*C (bo to tez bylo wazne - dysk siedzi w kieszeni)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziś patrzyłem w elektro giełdzie(gazetka którą dają na giełdzie Balicka)

Barracuda 4 60GB 390 więc zadzwoń i zapytaj sie dołuż 10 zł i masz super dysk

ja tez znalazlem basienke 4 60GB za 380zl!!! w HIPie na ostatniej stronie. Chyba to bedzie moj dysk :). A powiedzcie mi jeszcze jedno co bardziej wytrzymuje wieksze taktowanie PCI MAxtor 60gb 5200 czy Baracuda 4 60gb???. Aha ile jest gwar na baske? czy ona nie jest taka jak IBM???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy nielepiej dolozyc te 50 zybla i kupic porzdna barracude ???

no wiesz jakby mowic o dokladaniu to ja te 50zl to wole dolozyc i kupic 80gb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HEJ A JAK BARACUDA RADZI SOBIE W RAID??? SLYSZALEM ZE CIENKO!!! I JAK U NIEJ Z WYSOKIMI CZESTOTLIWOSCIAMI PCI???????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Raid do [gluteus maximus]. A jesli o OC chodzi to lepiej jest na MaXtorze :). Jak widziales na 171MHzFSB i dzielniku 1/4 nic sie nie wieszalo :!: dlatego ja mysle, ze lepszy bedzie MaXtorATA133 na oleju :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tristan czemu interesuje cię dysk 5400 a nie 7200 masz ku temu jakieś powody :?:

------------------------------------------

Ja bym wybrał Segeata BIV 20-60 GB

Napierw mialem brac Maxtora 40GB ATA 133 7200rpm. Ale sobie pomyslalem doplace te 30zl i bede mial 20GB wiecej. Wiec i tak juz doplacam i na dysk 7200rpm mnie nie stac. Baracuda 4 odpada bo jest cienka w RAID :(.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tristan czemu interesuje cię dysk 5400 a nie 7200 masz ku temu jakieś powody :?:

------------------------------------------

Ja bym wybrał Segeata BIV 20-60 GB

Napierw mialem brac Maxtora 40GB ATA 133 7200rpm. Ale sobie pomyslalem doplace te 30zl i bede mial 20GB wiecej. Wiec i tak juz doplacam i na dysk 7200rpm mnie nie stac. Baracuda 4 odpada bo jest cienka w RAID :(.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest jeda zecz jaka zaobserwowalem ze 7200 dyski zaczynaja po jakim czasi glosno sie krecic jak na razie najcichszy jaki mialem w rczkach to BIV........ ibm chalasuje niemilosiernie!! w sis of sandra u6 40gb fat32 dostal 14.000 moj ibm fat16 czysta parycja to 28.000 z danymi to 25.000 a na ntfs'ie pusta 27.000 z danymi 12.000

dysk 5400 do trzymania danych jest lepszt bo cichszy i bardziej wytrzymaly!! ale naprzyklad na system lub jezeli musisz miec max preformance pn. do obrobki video to 7200

jesli np masz duzo pamieci to nie musisz koniecznie miec szybkiego dysku bedzie chodzic wolniej ale w grach tego nie poczujesz

a jesli myslisz o raidzie to dlaczego by nie 5400?? to w sandzze jakies 35.000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...a jesli myslisz o raidzie to dlaczego by nie 5400?? to w sandzze jakies 35.000

Ludzie co Wy z tym RAID'em - przeciez Tristan potrzeowalby 2 takiego samego dysku (chodzi o pojemnosc) a On ma kase ledwie na 1, a jak polaczy nowy 60GB z tym WD 20GB to RAID "zezre" 40GB z nowego dysku :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...