Skocz do zawartości
kamerek

Aktualne bestchoice's w cyfrakach 3-4Mpix?

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki aparat obecnie w klasie 3-4Mpix bo taki chyba by wystarczyl zapewnia dobry obraz, jest poreczny, baterie dlugo trzymaja, karta pomiesci duzo i jest wmiare tani w eksploatacji

canon, hp, olumpus, nikon, ricoh, minolta?

prosze o info z DOSWIADCZENIA :)

w Polsce to pewnie koszt 1,2-2.8 tys zl (a ja mysle o czyms sprowadzonym hehe wiec byloby taniej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"karta pomiesci duzo " zaden aparat (z tego co sie orientuje) nie posiada takiej karyt w standardzie

moge polecic kilka modeli mniej weicej cenowo:

Canon A70/A80

Minolta S414

Olympus C750UZ

Canon G3

HP jakos nie widzi mi sie zeby to byly super aparaty :/

a z reszta przeczytaj archiwum pl.rec.foto.cyfrowa

baaaaardzo duzo mozna sie tam dowiedziec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam sony DSC P-72 i oczywiście go polecam, jego plusy to oczywiście super jakosci zdjęcia, bardzo dobre makro, i małe zuzycie baterii (na akumulatorkach 2x2100mahów około 250 zdjeć w rozdzielczości 1.2 Mpix), poza tym jest poręczny, ładnie wyglada etc..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HP jakos nie widzi mi sie zeby to byly super aparaty :/

oczywiscie nie robi super aparatow... ale tanie malpki, dzieki ktorym mozna pstryknac ladne fotki.

a z reszta przeczytaj archiwum pl.rec.foto.cyfrowa 

baaaaardzo duzo mozna sie tam dowiedziec

imho duzo, ale nie zawsze prawde... przykladem jest niejaki Bartosz Skowronek, ktory z tym sprzetem nie mial zapewne stycznosci i poronuje go caly czas do drogich canonow itp.

i zauwaz, ze wlasnie na tej grupie uzytkownicy HP najczesciej wypowiadaja sie dobrze o HP. zreszta sam twierdze, ze za takie pieniadze ktore wydalem nie kupilbym fajniejszego aparatu.

pewnie za canon A60 A70 jest lepszym wyborem, ale cena tez jest "lepsza"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe... wlasnie byl u mnie koles z aparatem Trust 7305 Zoom jak dobrze zapamietalem nazwe (zgrywalem mu fotki na CD)... mial matryce 3.3MP, taki ogolnie nawet funkcjonalny, ale fotki to juz tragedia... robil cos a'la aparat z komorki, albo moja stara kamera internetowa za niecale 200 zloty ;-)

zero ostrosci, wszystko zamazane... nawet fotki w pelnym sloncu, no i slabo odzwierciedla kolory... full wypas kamera internetowa... mial chyba nawet taka funkcje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fuji całkiem fajny. Jak narazie bawiłem się nim stosunkowo mało. Jedyne co mi w nim nie pasuje to najdłuzszy czas tylko 2 s. i kumpel dopatrzył się lekkiego opóźnienia przy robieniu zdjęć . Może i ma rację, ja tego nie widzę.

Ale za tą cenę (2100pln na allegro) nic lepszego według mnie się nie dostanie.

A tutaj dokładniej o tym apracie

A jeszcze jedno, w opisie nie widziałem ale wychodzi na to że aparacik ma spota. Jest tak opcja przy wyborze pomiaru światła.

A jeżeli kasa nie gra roli to Canon d10 albo d1 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...