Skocz do zawartości
nomad

Neostrada - rozczarowanie!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj zadzwonil do mnie jakis lolek z TPSA i wypytalem go o warunki przejscia z SDI na Neo. Sadzilem, ze uzytkownicy SDI beda jakos uprzywilejowani (chodzi np. o cene modemu) w stosunku do tych ktorzy po raz pierwszy zakladaja neta. A tu nic z tych rzeczy. Tyle bylo lania wody, ze szykuje sie specjalna oferta dla uzytkownikow SDI, ktorzy wyraza chec przejscia na Neo. Teraz mozna to o dupe rozbic i tyle.

Wyglada, ze jestesmy wszyscy wrzuceni do jednego wora cenowego tzn.

abonament za pierwszy miesiac - 1.07 PLN (za nastepne 149 PLN) + cena za modem minimum 199 PLN. przy rocznym kontrakcie z TPSA.

Troszeczke jestem rozczarowany!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: nie dosc, ze tpsa zrobila wg. mnie bardzo fajna promocje, ceny sa w miare do przelkniecia to jeszcze czepiasz sie, ze promocji dla uzytkownikow SDI nie zrobili. ja tez bylem uzytkownikiem SDI i jakos 1,07 zl mnie nie zbawilo. co do ceny modemu usb to jest jaka jest, a nie koniecznie musisz go kupowac. zawsze mozesz wyposazyc sie w modem ADSL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trzeba bylo sie decydowac wczesniej, kiedy zalozenie kosztowalo 800PLN a przejscie kolo 150PLN, a nie teraz kwilisz. Modem o ile mi wiadomo dostajesz na wlasnosc, wiec nie bardzo rozumiem z jakiej racji mialbys go dostac po nizszej cenie niz ktos kto dopiero z tpsa przygody zaczyna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy trzej Panowie macie racje. Niestety jednak gdy Neo, byla droga chodzily wycieki, wtedy jeszcze nieoficjalne, ze bedzie promocja taka jaka mamy teraz, i dodatkowo szykowala sie niespodzianka dla uzytkownikow SDI. Coz sprawdzilo sie narazie jedno - dlatego troche tu marudze.

Owszem mozna kupic modem ADSL za ok 400PLN - jest tego od cholery, ale czy przy rezygnacji z Sagema rowniez odpada te 199PLN. Czy jest to raczej cena "pakietowa" w ktorej TPSA dorzuca ze swojej laski modem.

Pytam o to, bo juz rozne wersje tu byly omawiane, a kolesie w BOK-u rowniez na ten temat maja inne zdanie. Jak jest naprawde.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Owszem mozna kupic modem ADSL za ok 400PLN - jest tego od cholery, ale czy przy rezygnacji z Sagema rowniez odpada te 199PLN. Czy jest to raczej cena "pakietowa" w ktorej TPSA dorzuca ze swojej laski modem.

Pytam o to, bo juz rozne wersje tu byly omawiane, a kolesie w BOK-u rowniez na ten temat maja inne zdanie. Jak jest naprawde.

Pozdrawiam

te czyli ktore ?

telepsa ma 3 oplaty:

1- aktywacja

2- abonament

3- wykup hardwaru ( kiedys "instalacja ")

Na dzien dzisiejszy oplaty 1+2 sa za 1.07 ( w sumie ) za 1 miech. Przegrzebalem wszystkie mozliwe regulaminy telepsa w zwiazku z neo. Jedyne czego mozna sie doszukac ( sory za brak numerkow do paragrafof ale pisze z pamieci ) to to ze "user po miesiacu staje sie wlascicielem modemu i nalezy uiscic oplate w wys. 199 zet , poczym stajesz sie wlascicielem hardwaru" .To tak w skrocie i po polsku. NIGDZIE nie jest napisane ze MUSISZ go kupic, rowniez NIGDZIE nie ma napisane ze NIE_TRZEBA kupowac :/ tak to niestety jest glupio skonstruowane ze sie "Stajesz posiadaczem i basta" . Interpretacja dowolna :)

ps. caps- nie krzycze- zwracam baczniejsza uwage na konkretne slowa.

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tu jest wlasnie pies pogrzebany;-). Co jesli ja nie chce byc posiadaczem tego hardware'u - to czy musze uiszczac oplate te 199PLN.

:arrow: ja nie chcialem byc posiadaczem Sagem'a i po prostu nie zaplacilem za niego. narazie, zadnych problemow w zwiazku z tym nie mialem. dzialam na modemie ADSL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

promocja mowi :

http://www.internetdsl.pl/pages/sdi_reg.php

pkt9.

Do świadczenia usługi Dostęp do Internetu DSL w ramach Umów zawartych na warunkach promocji zastosowanie mają postanowienia zawarte w Cenniku usługi Dostęp do Internetu DSL oraz w Regulaminie korzystania z usługi Dostęp do Internetu DSL świadczonej przez TP S.A., o ile niniejszy Regulamin nie stanowi inaczej.

Regulamin korzystania z usługi Dostęp do Internetu DSL

http://www.internetdsl.pl/doc/Reg_DostepDSL.pdf

Dzial I. Definicje

§ 1

9) Urzadzenia - stanowiacy wlasnosc TP S.A. komplet urzadzen

dostarczanych Uzytkownikowi w celu swiadczenia uslugi dostep

do Internetu DSL TP, w sklad którego wchodzi modem lub router,

splitter oraz niezbedne okablowanie,

Dzial II. Zakres i warunki swiadczenia uslugi dostep

do Internetu DSL TP

§ 3

W ramach Uslugi TP S.A. zapewnia :

2) korzystanie z Urzadzen,

§ 4

1. Uzytkownik zobowiàzany jest :

1) korzystaç z udostepnionych mu przez TP S.A. Urzadzen zgodnie

z ich przeznaczeniem i wymaganiami prawidlowej eksploatacji;

Cenniku usługi Dostęp do Internetu DSL

- tu nic nie ma "ciekawego" o promocji.. same extra oplaty jak przy sdi/neo.

pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ja przeszlem sie niedawno z sdi na neo i powiem ze jak sie przechodzi to nie przysluguje nam miesiac za 1 ,07 pln odrazu bulimy 149 tyle w ramach wyjasnienia a co do modemu wcale nie musisz go kupowac ja nie kupilme mam swoj ;]

Tez mam od wczoraj tątestową neo.Miałem wcześniej sdi i muszę normalnie zapąłcic za miesiąc w którym go nie będe urzywał bo podłączyli neo.A tak wogóle to miałem niezłe jaj z tym neo :lol: lolki z tepsy zamiast najpierw mi dać modem to mi linie zrobili pod neo.I po 4 dniach dopiero modem dostałem.Telefon mi wariował domowy bo nie było filtra i 4 dni bez neta było bo sdi nie działało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta promocja nie jest podejrzana . Klania sie tylko 2 kl. podstawowki gdzie uczyli czytac. W koncu po cos sa te regulaminy

Wiesz po co jest regulamin. A w przypadku jakiegokolwiek zazalenia to mozesz im co najwyzej nachuchac. Racja bedzie po stronie silniejszego i wiesz co nie bedziesz nim Ty.

jaki jest sens dawania upustu za pierwszy miech osobom przechodzacym z sdi, jak oni juz sa klientami tepsy, ciezko to zrozumiec?

Upusty robi sie dla stalych klientow np. uzytkownicy SDI, ktorzy juz wywalili troche kasy za sprzet tylko wypozyczony, ktory zostaje im przy przejsciu na Neo zabrany, a "bonusem":-o jest kolejna oplata 199PLN za Sagema;-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Upusty robi sie dla stalych klientow

To twoja polityka. Telepsa ma inna - wlasna .

uzytkownicy SDI, ktorzy juz wywalili troche kasy za sprzet tylko wypozyczony, ktory zostaje im przy przejsciu na Neo zabrany, a "bonusem":-o jest kolejna oplata 199PLN za Sagema;-(

jak powyzej. Ich "brocha". Wtedy buliles za "wypozyczenie" a teraz bulisz za "wykup na wlasnosc". Na jakiej zasadzie sie to odbywa masz w doc'ach. Chcesz - podpisujesz , nie to nie.. przeciez to nie obowiazkowe ;]

PS. wcale nie bronie telepsa ani nie jestem sympatykiem monopolisty.

pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tepsie nie zależy na starych sprawdzonych abonentach. Wystarczy sobie porównać ile jest róznych promocji np. dla abonetów sieci komórkowych którzy sie zdecydują przedłużyć umowe! A w TP SA nic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Timme ja wiem, że Idea to TPSA ale żeby tepsa postępowała tak jak Idea to było by wporządku. Tak czy siak TPSA wypada najgorzej ze wszystkich firm telekomunikacyjnych w Polsce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porównanie z komórkami jest troszkę chybione. Na rynku sieci komórkowych jest trzech równoprawnych konkurentów i jest silna konkurencja między nimi. TPsa to dalej podmiot dominujący w tel.stacjonarnej i naturalne że nie musi się zbytnio wysilać (przynajmniej tak im się wydaje...). Myślisz, że jak by wyglądał rynek komórek gdyby Idea (albo inny operator) miał ponad 90% rynku i nie miał byś innego wyboru??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale operatorzy komórkowi przestrzegają pewnych międzynarodowych standartów np. z tym przedłużaniem umowy. A TPSA leje na wszystko. Oczywiście masz racje, że by się to zmieniło jak by było tak jak mówisz ale i tak tepsie rodzi sie powoli konkurencja a oni nic z tym w zasadzie nie robią. I źle na tym skończą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi