DonRedboX Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Witam! na wstepie chce sie przywitac, poniewaz jest to moj pierwszy post na tym forum :) ...a teraz do rzeczy chce kupic kompa w nastepujacej konfiguracji (podaje z cenami, bo moga okazac sie istotne): Procesor: AMD Athlon XP 2600+ 333MHz (BARTON) - 485,- Plyta glowna: ASUS A7V600 SATA USB2.0 AGP8x LAN - 389,- * Pamiec RAM: 2x512 DDR 333 lub 2x512 DDR 400 - 359,- lub 369,- za sztuke ** Dysk twardy: SEAGATE 80GB 7200 *MB Cache SerialATA - 355,- Karta graficzna: nVidia GeForce 4 Ti4200 128MB AGP8x VIVO - 515,- Karta muzyczna: SB Live! 5.1 - 139,- *** Obudowa: ATX 300W Codegen 6066 USB + dodatkowe chlodzenie - 159,- FDD: Teac 3.5' - 45,- Cooler: Zalman CNPS7000A-Cu - ok 220,- * zastanawiam sie jeszcze nad plytami na ukladzie nForce2, ale w gre wchodzi tylko plyta ASUS A7N8X-X nForce2 U133 USB2.0 AGP 8x LAN - 349,- ** czytalem tescik i pamieci Samsunga DDR 333 wypadaja lepiej niz DDR 400, ale raczej wezme DDR 400 *** na plycie A7V600 jest zintegrowana karta dzwiekowa ADI AD1980 SoundMAX 6-kanałowa z S/PDIF out, z tego co sie orientuje to jest w miare dobra, ja nie zajmuje sie specjalnie audio (jedynie mp3 ewentualnie gry) Co myslicie o tym zestawiniu? czy taki sprzecik bedzie najbardziej optymalnym zestawem i czy bedzie dzialal stabilnie? ps. czytalem juz sporo testow, ale niestety nie mam takiej wiedzy, aby wyniki dokladnie i trafnie zinterpretowac, dlatego prosze Was o pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Witam! na wstepie chce sie przywitac, poniewaz jest to moj pierwszy post na tym forum :) ...a teraz do rzeczy chce kupic kompa w nastepujacej konfiguracji (podaje z cenami, bo moga okazac sie istotne): Procesor: AMD Athlon XP 2600+ 333MHz (BARTON) - 485,- Plyta glowna: ASUS A7V600 SATA USB2.0 AGP8x LAN - 389,- * Pamiec RAM: 2x512 DDR 333 lub 2x512 DDR 400 - 359,- lub 369,- za sztuke ** Dysk twardy: SEAGATE 80GB 7200 *MB Cache SerialATA - 355,- Karta graficzna: nVidia GeForce 4 Ti4200 128MB AGP8x VIVO - 515,- Karta muzyczna: SB Live! 5.1 - 139,- *** Obudowa: ATX 300W Codegen 6066 USB + dodatkowe chlodzenie - 159,- FDD: Teac 3.5' - 45,- Cooler: Zalman CNPS7000A-Cu - ok 220,- * zastanawiam sie jeszcze nad plytami na ukladzie nForce2, ale w gre wchodzi tylko plyta ASUS A7N8X-X nForce2 U133 USB2.0 AGP 8x LAN - 349,- ** czytalem tescik i pamieci Samsunga DDR 333 wypadaja lepiej niz DDR 400, ale raczej wezme DDR 400 *** na plycie A7V600 jest zintegrowana karta dzwiekowa ADI AD1980 SoundMAX 6-kanałowa z S/PDIF out, z tego co sie orientuje to jest w miare dobra, ja nie zajmuje sie specjalnie audio (jedynie mp3 ewentualnie gry) Co myslicie o tym zestawiniu? czy taki sprzecik bedzie najbardziej optymalnym zestawem i czy bedzie dzialal stabilnie? ps. czytalem juz sporo testow, ale niestety nie mam takiej wiedzy, aby wyniki dokladnie i trafnie zinterpretowac, dlatego prosze Was o pomoc. wszystko cacy....ale kup inna bude ,albo przynajmniej dobra zasilke bo ten codeszajs bedzie mial nawet problem z wystartowaniem z takim configiem No i lepiej wez tego Asusa na nF2 (jak juz sie uparles koniecznie na ten model) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Witam! na wstepie chce sie przywitac, poniewaz jest to moj pierwszy post na tym forum :) ...a teraz do rzeczy chce kupic kompa w nastepujacej konfiguracji (podaje z cenami, bo moga okazac sie istotne): Procesor: AMD Athlon XP 2600+ 333MHz (BARTON) - 485,- Plyta glowna: ASUS A7V600 SATA USB2.0 AGP8x LAN - 389,- * Pamiec RAM: 2x512 DDR 333 lub 2x512 DDR 400 - 359,- lub 369,- za sztuke ** Dysk twardy: SEAGATE 80GB 7200 *MB Cache SerialATA - 355,- Karta graficzna: nVidia GeForce 4 Ti4200 128MB AGP8x VIVO - 515,- Karta muzyczna: SB Live! 5.1 - 139,- *** Obudowa: ATX 300W Codegen 6066 USB + dodatkowe chlodzenie - 159,- FDD: Teac 3.5' - 45,- Cooler: Zalman CNPS7000A-Cu - ok 220,- * zastanawiam sie jeszcze nad plytami na ukladzie nForce2, ale w gre wchodzi tylko plyta ASUS A7N8X-X nForce2 U133 USB2.0 AGP 8x LAN - 349,- ** czytalem tescik i pamieci Samsunga DDR 333 wypadaja lepiej niz DDR 400, ale raczej wezme DDR 400 *** na plycie A7V600 jest zintegrowana karta dzwiekowa ADI AD1980 SoundMAX 6-kanałowa z S/PDIF out, z tego co sie orientuje to jest w miare dobra, ja nie zajmuje sie specjalnie audio (jedynie mp3 ewentualnie gry) Co myslicie o tym zestawiniu? czy taki sprzecik bedzie najbardziej optymalnym zestawem i czy bedzie dzialal stabilnie? ps. czytalem juz sporo testow, ale niestety nie mam takiej wiedzy, aby wyniki dokladnie i trafnie zinterpretowac, dlatego prosze Was o pomoc. wszystko cacy....ale kup inna bude ,albo przynajmniej dobra zasilke bo ten codeszajs bedzie mial nawet problem z wystartowaniem z takim configiem No i lepiej wez tego Asusa na nF2 (jak juz sie uparles koniecznie na ten model) Bierz Abita NF7 i zamiast bartona 2600+ to 2500+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 plytka jw ew jesl bierzesz live! wez soltek sl75frn2-l 2500+ barton codegena sobie daruj fdd troche drogi ... ? napisz jakiego gf4200 chcesz kupic (konkretnie model/firma) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 tak wsio ok, ale: 1. zasilacz to tzeba kupic jakiej lepszy, niestety z codegenami to jest tak ze mozna trafic naprawde udany model, ale czesciej nieudany (tzn. taki co slabo trzyma napiecia) :( 2. jesli gry i mp3 to ta karta zintegrowana spokojnie ci wystarczy, a 139 zl doloz i kup sobie fajna obudowe z jakims firmowym zasilaczem 3. plyte bym polecil kupic tego Asuska (jesli nie musi byc asus to Epoksika) na n-force, kupujesz dwa identyczne moduly wiec tryb Dual-Channel sie przyda, zawsze pare klatek wiecej ;) to tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonRedboX Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Witam! OK - wezme Athlona XP 2500+ BARTON co do plyty to mam maly problem bo w tym sklepie nie ma Abita!, ale jak sie domyslam to chodzi o ta plyte http://sklep.benchmark.pl/pelny_6439.html , wiec kupie ja gdzies indziej. Obudowa... to jaka polecacie? GeForce - dokladnie nie wiem, ale tez chcialbym wiedzec, jakiego polecacie... tylko prosze nie za 800 zl - mam ograniczone fundusze chce sie zmiescic w 3000. Nie wiem tylko, czy firma w ktorej chce kupic/zlozyc komuter zgodzi sie na to, abym przyniosl czesc swoich (zakupionych gdzie indziej) komponentow jak wentylator, MOBO i obudowa, ewentualnie GF. musze sie do nich przejechac i zapytac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Wszyscy radzą Ci Bartona 2500+. Ale żeby nie było nieporozumień prcesor ten lepiej wziąć, ale tylko wtedy gdzy będziesz go podkręcał. Bez O/C 2600+ będzie wydajniejszy. Inna sprawa że róznice nie są duże, a 2500+ jest trochę tańszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonRedboX Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Witam! karta graficzna... no powiedzmy widze takie mozliwosci: http://www.sklep.age.pl/opis.php?m_kod=KGA...GAIN4PU656X8G12 http://www.sklep.age.pl/opis.php?m_kod=KGA...GAG_ASUSV9280TD http://www.sklep.age.pl/opis.php?m_kod=KGA...G_ASUSV92802DVV Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonRedboX Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Witam! male wyjasnienie... co do procesora, raczej nie bede podkrecal, bo nigdy tego jeszcze nie robilem i nie widze takiej potrzeby aby podkrecac 2500+ lub 2600+ jest taka mozliwosc jeszcze, ze kupie wszystkie czesci osobno i zloze kompa sam w domu, ale nigdy tego jeszcze nie robilem i troche sie obawiam, ze nie dam rady - wole to powierzyc jakiejsc firmie. powiem szczerze, ze z wielka chcecia byl sam go zlozyl - jakasz bylaby to satysfakcja :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 wzialbym gainwarda bo uwazam ze wydajniejsza bedzie od tego asusa (zegary mowia same za siebie), poza tym 36 msc gwarancji A co do skladania kompa to jezeli chociaz sie troche znasz co i gdzie ma byc umieszczone i co do czego to raczej nie powinienes miec problemow, uwazac tylko trzeba przy zakladaniu proca a reszta to bajka No i ta satysfakcja... 8) Bo widzisz to bywa roznie, znam gosci ktorzy udaja wielkich hakerow i maja komputer od roku np. Abita(n-force) i mowia ze maja plyte glowna na chipsecie GeForce-a, lub pytam goscia na jakim procu bedzie skladal kompa a on na to ze na Rivce (czyli riva tnt). ---to taka mala dygresja. Powodzenia przy skladaniu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Na twoim miejscu kompa bym składal sam pod okiem doswiadczonego kolegi. Nie dawaj informatykom skladac komputera :wink: .. zreszta nie ma duzej filozofii, instrukcja od mobo w łapki i reszta to jak klocki lego, nie da rady wlozyc danej czesci nie na to miejsce co trzeba bo nie bedzie pasowac ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonRedboX Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Witam! no... calkowita lamka to ja nie jestem, poza tym sa instrukcje obslugi itp (jezyk ang. nie stanowi dla mnie bariery, wiec spoko) ale wlasnie takie cos jak zakladanie procesora i montaz coolera mnie przeraza, bo mozna bardzo latwie zepsuc dana czesc :( ogolnie wiem co jak i gdzie podlaczyc, ale na przyklad nie wiem jak zworki ustawic i wentylator podlaczyc i takie tam drobnostki, ale to chyba wyjasnia instrukcja :) inna sprawa nie wiem nawet jak zamontowac plyte do obudowy :( no ale to pewnie wymaga chliwi obcykania i kilku srubek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonRedboX Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Na twoim miejscu kompa bym składal sam pod okiem doswiadczonego kolegi. Nie dawaj informatykom skladac komputera :wink: .. zreszta nie ma duzej filozofii, instrukcja od mobo w łapki i reszta to jak klocki lego, nie da rady wlozyc danej czesci nie na to miejsce co trzeba bo nie bedzie pasowac ;] Witam! no wlasnie... nie mam juz takiego znajomego, ktory moglby mi pomoc np. zamontowac procesor i cooler :( ale zastanowie sie i poszukam w adresach moze kogos znajde :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Witam! no... calkowita lamka to ja nie jestem, poza tym sa instrukcje obslugi itp (jezyk ang. nie stanowi dla mnie bariery, wiec spoko) ale wlasnie takie cos jak zakladanie procesora i montaz coolera mnie przeraza, bo mozna bardzo latwie zepsuc dana czesc :( ogolnie wiem co jak i gdzie podlaczyc, ale na przyklad nie wiem jak zworki ustawic i wentylator podlaczyc i takie tam drobnostki, ale to chyba wyjasnia instrukcja :) inna sprawa nie wiem nawet jak zamontowac plyte do obudowy :( no ale to pewnie wymaga chliwi obcykania i kilku srubek. Zamontowanie plyty do obudowy jest bardzo latwe, wszystko powinno pasowac, zreszta jak przymierzysz to obczaisz ze to proste a co do proca to moze popros jakiegos kumpla co to juz robil bo mozesz sie narazic na koszty i wtedy "AMBA" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 pewnie.. ja tez 1szy raz kompa skladalem w sierpniu i pod okiem goscia .. to nie jest takie trudne jak sie wydaje:P a poza tym z procem i coolerem to tez nie jest takie trudne [przy p4 przynajmniej:P] ale ktos musi ci to pokazac , potem to juz lecisz sam:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Jak sam składasz to lepiej kup sobie copper shima (miedziana blaszka) - nie ukruszysz rdzenia procesora - koszt 10-20 złotych. Tylko kup takiego, który pasuje na Bartona, żeby zwarcia nie było :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonRedboX Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Witam! tak sie wlasnie zastanawiam nad tym wszystkim i dochodze do wniosku, ze pojade jutro do tego sklepu i zapytam sie, czy jak im przyniose MOBO. i wentylator, ewentualnie obudowe, to czy mi to zmontuja do kupy (oczywiscie kupie jeszcze u nich proca, pamiec i pare d*pereli) Ciekawy jestem za ile mi to zrobia... bo w sumie to sie boje sam montowac proca i wentylator, wole zaplacic pare zlotych i miec pewnosc, ze bedzie dzialalo. ps. juz od dawna kupuje w tym sklepie kompy (do firmy) i rozne inne akcesoria, to sprawdzona i solidna firma, wiec nie powinno byc problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rycek11 Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Witam! nie pekaj z prockiem i reszta sobie sam poradzisz. po co masz płacic za skladanie lepiej dorzucic ta kasiorke i kupic leprza grafe :) Ja skladalem ostatnio pierwszyraz od podstaw i tez pekałem i wcale nie potrzebnie- balem sie o jadro nowego athlonka :wink: i zupelnie nie potrzebnie. Ale to twoj sprzet i twoja kasa i jak przeplacisz lub sam zacznisz robic i spieprzysz to tylko sam odczujesz skutki :lol: Rób jak chcesz ale satysfakcja zlozenia samemu jest tego warta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rycek11 Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 A co do proca to mowia zeby uwazac przy montowaniu coolera - ja prawie stanałem na nim zeby przymocowac ten pieprz*** cooler (Coolermaster z zestawu proc+cooler) bo nie mogłem dociagnac zapiecia i jak widac od poczatku sierpnia wszystko elegancko chodzi :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuq Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 polecam inna kartę graficzną - obecnie GF4 daje sobie bardzo dobrze rade z grami - wydajność jest wysoka - ale zapomnij o np. HL3 i DOOM3 tu trzeba wsparcia hard DX9 a za rok wiekszość gir bedzie na DX9 - polecam kartę zgodną z DX9 np. Radek 9600PRO lub 9600tx (na allegro wisi 3sztuki za 675 zł - super okazja - karta prawie to samo co 9500pro - 8 potoków a nie 4 jak w 9600pro - mylące te oznaczenia co ;-) ewentualnie GF FX 5600 ale wydajność troche niższa niż u Radeonka - w każdym razie konfig sprzętu spox (odpuść SB live!) warto pomyśleć nad nForce-->Twin Mos ale niekoniecznie i zasilna firmowa 350-400W min!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dns Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 borsuq ......hl2 :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeyBee Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 wszystko cacy....ale kup inna bude ,albo przynajmniej dobra zasilke bo ten codeszajs bedzie mial nawet problem z wystartowaniem z takim configiem Gadasz głupoty!!! Mam taką budę i z tym co w podpisie + dwie nagrywary i żadnych problemów z zasiłką nie ma. A swoją drogą buda jest wykonana bardzo dobrze, miejsca jest bardzo dużo a dodatkowo na górnej ściance zamontowany jest dodatkowy wentylator. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 wszystko cacy....ale kup inna bude ,albo przynajmniej dobra zasilke bo ten codeszajs bedzie mial nawet problem z wystartowaniem z takim configiem Gadasz głupoty!!! Mam taką budę i z tym co w podpisie + dwie nagrywary i żadnych problemów z zasiłką nie ma. A swoją drogą buda jest wykonana bardzo dobrze, miejsca jest bardzo dużo a dodatkowo na górnej ściance zamontowany jest dodatkowy wentylator. przeciez Vip'owi chodzilo o nie o wyglad estetyczny czy ilosc miejsca w srodku bo wiadomo ze i tak wszystko pomiesci a jedynie o lepsza zasilke od codeshita ... :? u ciebie ciagnie ale tez nie wykreciles z swojego proca zbyt wiele, BTW nie masz miec w podpisie @2800 a @2800+ a to DUUUUZA roznica :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Moze ja dozuce kilka rad - Zloz go sam bo w servisie jest roznie - podpierdalaja czesci i potem plombuja ci bude itp... Co do skladania kompa to jedyny problem to zalozenie coolera - polecam kupic cs'a - wydatek kilkunastu zlotych a pozniej czlowiek sie tak nie musi stresowac przy zakladaniu (ja z kumplem ukruszylismy jego proca i od tamtej pory i ja i on mamy cs'y :) ) Pozatym karta graficzna - gainwarda - ale jezeli masz za niego zaplacic ~750zl to moze warto pomyslec o jakims radeonie 9500.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeyBee Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 u ciebie ciagnie ale tez nie wykreciles z swojego proca zbyt wiele Oj idzie duuuuużżżżżooooooo więcej(14x174 Mhz full stablo) tylko go nie kręcę bo nie widzę takiej potrzeby :D Mam kartę graficzną cienką i podkręcanie proca nie daje zbyt wiele. A z tymi zasiłkami to rzeczywiście loteria w loterii. Ja akurat trafiłem na dobry zasilacz i nie narzekam :) A wiesz że dopiero teraz zauważyłem ten błąd w podpisie :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonRedboX Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Witam! bylem dzis w tym sklepie i gadalem z gosciem, nie ma zadnego problemu ze zmontowaniem kompa z moich i ich czesci tylko bedzie mnie to kosztowalo 50,- (wole dac 50,- i miec spokoj :)) O plombowaniu kompa nie ma mowy, na ich czesci bede mial gwarancje z pozycjami, no a na czesci jakie ja zakupie to bede mial osobne gwarancje. Podmiana sprzetu... tutaj to nie przejdzie, bo wiem co kupuje i gdzie :) Procek to juz sie zdecydowalem na A XP 2500+ Barton, a pamieci to 2x512 DDR400 lub 333 Kingston (zobacze jak cenowo beda staly za dwa tygodnie) Co do plyty to wezme Asus A7V600 bo w testach wypada bardzo dobrze i wydajnoscia zbliza sie do nForce2 Wszystko nie jest jeszcze 100%, bo nie wiem jakie beda ceny za dwa tygodnie i ile ja bede mial dokladnie kasy :) Zasilacz 350 lub 400W (zobacze tylko ile kg maja :)) Dziekuje wszystkim za zainteresowanie i pomoc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Witam! bylem dzis w tym sklepie i gadalem z gosciem, nie ma zadnego problemu ze zmontowaniem kompa z moich i ich czesci tylko bedzie mnie to kosztowalo 50,- (wole dac 50,- i miec spokoj :)) O plombowaniu kompa nie ma mowy, na ich czesci bede mial gwarancje z pozycjami, no a na czesci jakie ja zakupie to bede mial osobne gwarancje. Podmiana sprzetu... tutaj to nie przejdzie, bo wiem co kupuje i gdzie :) Procek to juz sie zdecydowalem na A XP 2500+ Barton, a pamieci to 2x512 DDR400 lub 333 Kingston (zobacze jak cenowo beda staly za dwa tygodnie) Co do plyty to wezme Asus A7V600 bo w testach wypada bardzo dobrze i wydajnoscia zbliza sie do nForce2 Wszystko nie jest jeszcze 100%, bo nie wiem jakie beda ceny za dwa tygodnie i ile ja bede mial dokladnie kasy :) Zasilacz 350 lub 400W (zobacze tylko ile kg maja :)) Dziekuje wszystkim za zainteresowanie i pomoc :) 1. doloz do firmowych pamieci - i ja bralbym juz 400 - twinmos'y na dobrych kosciach sa nie drogie a dobre wydajnosciowo. 2. wez cos na n-forcie , to jest jedna z nielicznych rzeczy ktora nvidia robi dobrze :wink: - nie warto dzis sie ladowac jeszcze w kt600 - w cenie tego asusa znajdziesz juz konkretne mobo na n-forcie ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Castelano Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 huh to ja rowniez mam pytanko przy okazji :) mam zasilacz Megabajta(350w z obudowa Tracera) i w piatek jade po Solteka 75FRN2-L,256 DDR Samsunga lub Kingstona(tu mam problem :/ a mam zamiar dokupic w ciagu miesiaca 2gie 256),Maxtora jakis 40GB i nagrywarke LiteOn reszta z czesci to Radeon 9000(saphhire) nio to chyba wszystko a wiec mam pytanko czy zasilacz da rade? :/ z gory dziex :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 dac moze da rade bo z tego co wiem to co chcesz kupic nie jest az tak pradozerne by wymagalo lepszej zasilki ale np ja mialem taki sam zasilacz i przy tym co mam tylko dochodzil jeszcze 9600pro [oprocz fx5600] czasami wystepowaly zwisy. oczywiscie wskazane jest bys zmienil zasilke na np chiefteca 360 df :P pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 przy obecnym konfigu dziala moj sprzet na jakims najtanszym zsilacz (48zl) i zadnych praktycznie spadkow napiecia.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...