newtom Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 witam od razu zaznacze ze cos o tym na forum widzialem ale za cholere nie moge znalesc :? Mianowicie chciałem kupić do mojego lcd kabel dvi. Tylko ze w monitorze mam wyjscie dvi które wygląda tak: 3x8 pinów i obok poprzeczny jeden, a w radeonie jest 8x3 poprzeczny i 4 dookoła poprzecznego. W sklepach są kable albo z obu stron z tymi cztrema albo z obu stron sam poprzeczny. Pytanie: czy ten bez czterech z obu stron bedzie pasował (olać to ze radek ma 4 dodatkowe dziury)? Sprzedawcy w sklepach sie na tym nie bardzo znają więc przychodze do Was :wink: Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 1. gniazdo/wtyk bez 4 dodatkowych pinów - to DVI-D - transmituje wyłącznie sygnał cyfrowy 2. gniazdo/wtyk z 4 dodatkowymi pinami to DVI-I - transmisja cyfrowa+analogowa (po to te piny) 3. Twój radek może mieć podpięty monitor z wejściem cyfrowym przez kabel DVI-D lub DVI-I albo monitor z wejściem analogowym przez przejściówke DVI-I ->DSub 4. Kupuj kabel DVI-D, bo Twój LCD nic więcej nie potrzebuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newtom Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 dzieki w koncu wiem o co chodzi z tymi kablami :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...