Skocz do zawartości
yaro120

Sieć radiowa 2 osoby (ilustracja z problemem)

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie ile mnie to będzie kosztowało ?? Odległość między nami wynosi 200m zależy mi na cenie na szybkość przymkne oko. Co trzeba kupić. Dodatkowo dochodzi problem który zilustrowałem (w paincie ;) ) Słyszałem też o takiej sieci bezprzewodowej że się wkłada w pci i nie trzeba się bujać z antenami ale czy to w moim przypadku jest możliwe. Bo coś wątpie że się taka pci wlan sieciówka skomunikje z mieszkania(środka) do mieszkania i przebije wszystkie ściany na drodze/ominie. Chciałbym poprostu poznać najlepszy i łatwy w montażu oraz tani wariant

Ilustracja Na czerwono zaznaczyłem jak sobie wyobrażam skierowanie anten. POZDRO I THX ZA POMOC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak sotsuojesz anteny kieronkowe to ci wrzycu nie zadziala takie cos musial bys ladowac takie bajer co odbire sygnal od ciebie i nadaje do qmpla zmieniajac kierunek a zeby przebilo sie przez blok to musi byc durza moc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh zrozum myśle że obędzie się bez konieczności przebicia się przez blok, bo ze swojego balkonu widze 9 piętro jego wieżowca a on mieszka na 8. Zastanawiam się też czy takie coś wystarczy: 2x http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16320965, 2x http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15968454

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stego co pamietam z fizyki interferencja to nie odbicie (ale dobra)

a najlepiej by bylo jak by sie widzialy stan na jakims taborecie na balkonie (albo w oknie) i sprawdz czy widzisz sufit qmpla

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:-) No moze zagalopowalem sie z ta interferencja. Widze tez ze stronka nie dziala co podeslalem link (dziwne).

Jedno sie zgadza to ze na antenach milenium (postaram sie zamiescic zdjecie jutro) bedzie Ci to chodzilo na bank.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi