Popixs Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 no skoro juz tu pokazujesz bloczek to moze napisz tutaj tez odpowiedzi.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 według mnie rzeczywiście bloczek będzie stawiał za duży opór/tak jak pisze Popixs/ ,finy za grube i za mało ich czy to jest ostateczna wersja czy możecie coś w niej poprawić??? bo byłem bardzo napalony na spidera ale teraz mam wątpliwości bardzo duże :( :( :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciell Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Fajny bloczek. Ale mam pytanko czy te finy o szerokosci 2 (albo i wiecej) mm nie sa za szerokie ??Moze lepiej by bylo tak jak w CFD 1 mm? Wtedy mozna by ich bylo wiecej dac. Jestem lamka w tych sprawach wiec mnie nie zakrzyczcie jak sie myle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciell Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Ups juz ktos to napisal wycofuje swoje pytanie :-)). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 to w prawym gornym rogu swoich postow masz opcje edytuj/zmien update: wlasnie :D i jeszcze jest usun. ale tylko w ostatnim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Co do lutowania to nadal bym polemizowal. Jesli dobrze zastosujecie jakakolwiek metode to bedzie 100% szczelna (oczywiscie wierze, ze wasze lutowanie wlasnie takie jest). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BW-4u Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Trochę to trwało ale mam nadzieje że rezultat się spodoba :roll: Najnowsza ( w sumie 3 ) wersja bloku SPIDER >>> EXTREME Wziąłem sobie do serca niektóre rady i oto efekt :arrow: :arrow: Wielkosc bloku ta sama co poprzednio :arrow: Finy o grubosci 1mm : sztuk 9 :arrow: Glebokosc frezu 8,5 cm Resztę widać > Niedługo wypuścimy wersje z politopem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 A co ze wspomnianym przesunieciem? Bo srodek rdzenia nie wypada tam, gdzie przecinaja sie linie laczace otwory w mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 wlot wody na specjalnie wyfrezowany radiatorek (16 finów) bezpośrednio nad jądrem, Piszesz 16 finów - na zdjęciu jest 6 - chyba że ja nie umię liczyć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 chyba nie umiesz ... ja widze co najwyzej 5 :D ale to i tak sie zdezaktualizowalo, bo juz jest 9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BW-4u Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 tomasir napisał: Piszesz 16 finów - na zdjęciu jest 6 - chyba że ja nie umię liczyć... Faktycznie to że aktualizowaliśmy zdjęcia na stronie może być troszkę mylące. Więc dla osób które nie były z postem od początku : :arrow: Najpierw zrobiliśmy wersje z 16 finami - ostatecznie nazwaną "beta" :arrow: Potem wyszła wersja z 5 finami ( i tu zaktualizowały się zdjęcia w całym topic'u i dlatego znikł ten z 16 finami i pojawił się z 5 ) :arrow: Najnowszy blok to SPIDER EXTREME który ma ich 9 Przepraszam za zamieszanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 http://mod4.us/modules.php?op=modload&name...owcontent&id=48 Poczytajcie i ocencie sami. Ja sie nie mieszam. Nie jestem autorem testu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 http://mod4.us/modules.php?op=modload&...ntent&id=48 Poczytajcie i ocencie sami. Ja sie nie mieszam. Nie jestem autorem testu. Na pewno większe różnice byłyby przy większym oddawaniu ciepła przez procesor, ale robiłem test na standardowych ustawieniach. Wszystkie bloki jak widać dobrze zabierają ciepło z proca. No trudno sie z tym nie zgodzic... :lol: Nieco powazniej przydalby sie ten test na czyms co wydziela nieco wiecej W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Czemu zrezygnowaliscie z wersji z 16 finami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 http://mod4.us/modules.php?op=modload&...ntent&id=48 Poczytajcie i ocencie sami. Ja sie nie mieszam. Nie jestem autorem testu. Na pewno większe różnice byłyby przy większym oddawaniu ciepła przez procesor, ale robiłem test na standardowych ustawieniach. Wszystkie bloki jak widać dobrze zabierają ciepło z proca. No trudno sie z tym nie zgodzic... :lol: Nieco powazniej przydalby sie ten test na czyms co wydziela nieco wiecej W. Spoko, nestepne bloki od bloki.pl beda testowane na Bartonie 2500+ @ XXXX MHz - jeszcze OGr nie podkrecil ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Jedna powazna wada: BRAK SPREZYN DOCISKOWYCH!!! Wielki + za CFD i Mate'a ze nie zaopmnieli o tym szczegole. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Moglbys napisac dlaczego te sa one tak niezbedne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...