MAX_SLAYEr Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Mam geforce4 mx440 8x z pixelview'a. Mam pytanko gdy wloncze 3Dmark 2001 se nie robi mi okolo 6 testów a mój kumpel Kazi mam taka sama i nie robi mu tylko 3 czemu tak jest ; prosze o pomoc. PS na statusie pisze " No hardware support " Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 to normalne bo tylko ati i fx przechodzi wszystkie testy a dlatego u twojego kolegi dziala bo np: inna wersja biosu,inne agp, inne pamiatki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAX_SLAYEr Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 no co za shit czyli mam po 7 testach ?? nieda sie czegos z tym zrobic ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAX_SLAYEr Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 hmmmm ciekawe jezeli on kupil dokladnie taka sama. Moze byc cos wspólnego z sterownikami ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Na GF 4 MX 3 DMark 2001 nie robi testów: Game 4 - Nature Environment Bump Mapping Pixel Shader Advanced Pixel Shader Czyli są to cztery testy. Jeśli dzieje się inaczej to nie wiem dlaczego, ani sterowniki, ani BIOS czy też pamięci nie mają na to wpływu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Na GF 4 MX 3 DMark 2001 nie robi testów: Game 4 - Nature Environment Bump Mapping Pixel Shader Advanced Pixel Shader Czyli są to cztery testy. Jeśli dzieje się inaczej to nie wiem dlaczego, ani sterowniki, ani BIOS czy też pamięci nie mają na to wpływu. I nie zrobi - bo po porstu twoja karta nie obsługuje tych finkcji.... (GF 3 - pokaże ci wszystkie testy) jako ciekawostke zapodam fakt - ze po instalacji nowych sterów (jechałem na 40.xx) włączyła mi się obsługa advanced pixel shader (takie rybki w jeziorku) - z czego się niezmiernie cieszę (na karcie mojej siustry - R9000 było to od początku) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAX_SLAYEr Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 A znacie jakis crack na to aby ruszyl 3dmark2001 se pro ?? z 4 dodtakowymi testami ?? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Ta karta nie obsługuje tych testów SPRZĘTOWO !! Są emulatory - które i na twojej karcie pokażą np test Nautre - ale to będzie 0,5 klatki/sek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Mam geforce4 mx440 8x z pixelview'a. Mam pytanko gdy wloncze 3Dmark 2001 se nie robi mi okolo 6 testów a mój kumpel Kazi mam taka sama i nie robi mu tylko 3 czemu tak jest ; prosze o pomoc. PS na statusie pisze " No hardware support " i jest twoj kumpel KaZi :P buehehueh poprostu maxiu jestes lamer i masz wszystko "popieprzone" w ustawieniach karty grafiki bo tam ciagle majstrujesz a sie nie znasz ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 po prostu g4mx440=syf. poza tym do okreslenia wyniku w 3dmarku wystarcza pierwsze 4 testy (gry) w high i low detail!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 po prostu g4mx440=syf. poza tym do okreslenia wyniku w 3dmarku wystarcza pierwsze 4 testy (gry) w high i low detail!! co ty kurde <span style="color:red;">[ciach!]</span>lisz ??? że masz ti4200 to mx440 to syf ??? spokojnie na athlonie 2400+ można osiągnąć 8000 bez testu nature. spróbuj wyłączyć test nature i zobacz ile będziesz miał punktów. a do gier test nature nie jest potrzebny. porównaj sobie FPS przy 8000 na mx440 ze swoją grafą. a że kolesiowi brakuje więcej testów niż 4 to wina starego directa lub sam coś nakopał w ustawieniach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Na GF 4 MX 3 DMark 2001 nie robi testów: Game 4 - Nature Environment Bump Mapping Pixel Shader Advanced Pixel Shader Czyli są to cztery testy. Jeśli dzieje się inaczej to nie wiem dlaczego, ani sterowniki, ani BIOS czy też pamięci nie mają na to wpływu. Enviroment Bump Mapping i Pixel Shader gf4MX obsługują przecież, więc te testy powinny chodzić... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 co ty kurde [ciach!] ??? że masz ti4200 to mx440 to syf ??? spokojnie na athlonie 2400+ można osiągnąć 8000 bez testu nature. spróbuj wyłączyć test nature i zobacz ile będziesz miał punktów. a do gier test nature nie jest potrzebny. porównaj sobie FPS przy 8000 na mx440 ze swoją grafą.AMD Rulezz niektorzy nie sa wstanie zrozumiec ze komus moze wystarczyc mx440 lub kogos nie stac na lepsza karte .. Mi szczerze wystarcza mx bo nie gram zbyt czesto w gry :) Co do tego ze ma starego Dx to raczej nie bo z tego co pamietam to nie da sie zainstalowac 3dsmarka bez odpowiedniej wersji dx :) moze cos z ustawieniami ... :) :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Na GF 4 MX 3 DMark 2001 nie robi testów: Game 4 - Nature Environment Bump Mapping Pixel Shader Advanced Pixel Shader Czyli są to cztery testy. Jeśli dzieje się inaczej to nie wiem dlaczego, ani sterowniki, ani BIOS czy też pamięci nie mają na to wpływu. Enviroment Bump Mapping i Pixel Shader gf4MX obsługują przecież, więc te testy powinny chodzić... :lol: :lol: chyba na twoim mx-ie obsluguje :lol: :lol: Te testy nie chodza i nigdy nie beda chodzic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 co ty kurde [ciach!] ??? że masz ti4200 to mx440 to syf ??? spokojnie na athlonie 2400+ można osiągnąć 8000 bez testu nature. spróbuj wyłączyć test nature i zobacz ile będziesz miał punktów. a do gier test nature nie jest potrzebny. porównaj sobie FPS przy 8000 na mx440 ze swoją grafą.AMD Rulezz niektorzy nie sa wstanie zrozumiec ze komus moze wystarczyc mx440 lub kogos nie stac na lepsza karte .. Mi szczerze wystarcza mx bo nie gram zbyt czesto w gry :) Co do tego ze ma starego Dx to raczej nie bo z tego co pamietam to nie da sie zainstalowac 3dsmarka bez odpowiedniej wersji dx :) moze cos z ustawieniami ... :) :wink:hans nie umie zrozumiec chyba tego ze nie kazdy ma prace i pakuje cala swoja kase w kompa ;P a pozatym 2dmark2001 mozna wlaczyc tylko na dx 8.1 chyba ze wgramy patcha 330 ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Na GF 4 MX 3 DMark 2001 nie robi testów: Game 4 - Nature Environment Bump Mapping Pixel Shader Advanced Pixel Shader Czyli są to cztery testy. Jeśli dzieje się inaczej to nie wiem dlaczego, ani sterowniki, ani BIOS czy też pamięci nie mają na to wpływu. Enviroment Bump Mapping i Pixel Shader gf4MX obsługują przecież, więc te testy powinny chodzić... :lol: :lol: chyba na twoim mx-ie obsluguje :lol: :lol: Te testy nie chodza i nigdy nie beda chodzic fucktycznie mój błąd :roll: , ale na mx 460 już chodzą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Na GF 4 MX 3 DMark 2001 nie robi testów: Game 4 - Nature Environment Bump Mapping Pixel Shader Advanced Pixel Shader Czyli są to cztery testy. Jeśli dzieje się inaczej to nie wiem dlaczego, ani sterowniki, ani BIOS czy też pamięci nie mają na to wpływu. Enviroment Bump Mapping i Pixel Shader gf4MX obsługują przecież, więc te testy powinny chodzić... :lol: :lol: chyba na twoim mx-ie obsluguje :lol: :lol: Te testy nie chodza i nigdy nie beda chodzic fucktycznie mój błąd :roll: , ale na mx 460 już chodzą Fucktycznie twoj nastepny blad :lol: , na zadnym mx nie pojda te testy a MX 460 to to samo co 440 tylko z wiekszymi zegarami ~300/550 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Włodi, na żadnym GF 4 MX wymienione przezemnie testy nie pójdą. A to dlatego, że niezależnie od wersji jest to ten sam układ, rózniący się tylko taktowaniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...