stranger Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 klasa produktu: Zasilacz; maksymalna moc całkowita: 500 Wat; zgodne standardy: ATX 2.03; ilość wbudowanych wentylatorów: 2; cechy dodatkowe: System Thermal Control, System filtrów przeciwzakłóceniowych, Zabezpieczenie antyprzepięciowe; dodatkowe informacje: Elektroniczny uklad sterowania predkosci wentylatora w zaleznosci od obciazenia, specjalna okrągła kratownica zapewniająca mały opór powietrza; gwarancja: 12 mies. może polecicie coś do 200 innego lepszego? dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 a mozesz zobaczyc ile on wazy jesli to bedzie kloc ciezki to bierz:) wiadomo ze raczej nie nawali - co innego zlomskie lekkie PS to gowno:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 klasa produktu: Zasilacz; maksymalna moc całkowita: 500 Wat; zgodne standardy: ATX 2.03; ilość wbudowanych wentylatorów: 2; cechy dodatkowe: System Thermal Control, System filtrów przeciwzakłóceniowych, Zabezpieczenie antyprzepięciowe; dodatkowe informacje: Elektroniczny uklad sterowania predkosci wentylatora w zaleznosci od obciazenia, specjalna okrągła kratownica zapewniająca mały opór powietrza; gwarancja: 12 mies. może polecicie coś do 200 innego lepszego? dzieki dobry zasilacz 500W pownien wazyc w granicach 4,5kg ale jak ten wazy w granicach 1,5kg to ja bym osobiscie sie bal go brac BTW na allegro mozna Fortrona kupic uzywke od 235 do chyba 300W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Do 200PLN to CHieftec 360W. Widziałem kiedys je po 199. Nie wiem jak teraz. Ja swojego kupiłem za 215PLN. Jestem w miare zadowolony. Do mojego konfigu jeszcze wystarcza. Chociaz juz przy 2400MHz na CPU wymięka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Do 200PLN to CHieftec 360W. Widziałem kiedys je po 199. Nie wiem jak teraz. Ja swojego kupiłem za 215PLN. Jestem w miare zadowolony. Do mojego konfigu jeszcze wystarcza. Chociaz juz przy 2400MHz na CPU wymięka To ciekawe, przy moim konfigu i 2500 nie wymiekl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Na benchmark.pl jest takie sobie porównanie, ale zawsze jest http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/zas...3/strona-1.html Tracer wcale na to dobrze nie wypada. Chociaż naklejka mówi inaczej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Zdecydowanie w tym wypadku poszedłbym "na wagę", bo naklejkę to i ja potrafię przykleić. Jak nie to jedynym wyborem jest Chieftec 360 W. I nie wiem jak Michnikowi siadał przy 2400 MHz, skoro np. u mnie przy przy 2400 nie było problemów ( 5V - 4,92), a zauważ że pracował także podkecony Radek. Chyba miał gorszy egzemplarz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 a zapomnialem dodac ze do tego dojdzie radek 9800 zamiast ti4200 wiec 360 W chiefteca wystarczy? ps. dzwonilem do grala ten Tracer 1.5 kg waży wrrrrrrrrrrrrrrrr ale bym sie nadział Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Ten CHIEFTEC wystarczy z palcem w tylku. U mnie na 2480mhz i napieciu 2.1V (reszta sprzetu jak w podpisie) napiecia przy maksymalnym obciazeniu (prime95) utrzymuja sie na poziomie: +3.3V (3.4), +5V (5.1), +12V (12.3) warto zaznaczyc ze do zasilacza mam podpiety dosc spory wentylator PAPST srednica 170mm (Moc 16-18W, zasilanie 30-60V, wydajność 350-400m3 u mnie pracuje na 12V). Nawet po zapodaniu na reszte sprzetu (mem, nb, agp) maksymalnych napiec i wykreceniu grafy na maxa napiecia sa stabilne jak skala przy maksymalnym obciazeniu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Ten CHIEFTEC wystarczy z palcem w tylku. U mnie na 2480mhz i napieciu 2.1V (reszta sprzetu jak w podpisie) napiecia przy maksymalnym obciazeniu (prime95) utrzymuja sie na poziomie: +3.3V (3.4), +5V (5.1), +12V (12.3) warto zaznaczyc ze do zasilacza mam podpiety dosc spory wentylator PAPST srednica 170mm (Moc 16-18W, zasilanie 30-60V, wydajność 350-400m3 u mnie pracuje na 12V). Nawet po zapodaniu na reszte sprzetu (mem, nb, agp) maksymalnych napiec i wykreceniu grafy na maxa napiecia sa stabilne jak skala przy maksymalnym obciazeniu :) dzieki za info jeszcze pytanko ty masz HPC-360-302-DF a ja sie spotakelm jeszcze z opisem HPC-360-320-DF jaka jest różnica między nimi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Sa dwie 360W made by CHIEFTEC: HPC-360-302-DF i HPC-360-202. Ten pierwszy czyli ten co mam ja to wersja z dwoma wentylatorami (dodatkowy wyciaga cieple powietrze znad socketu) a "302" oznacza to ze zasilka posiada aktywne PFC w przeciwienstwie do "202" z pasywnym PFC (HPC-360-202 ma juz tylko jeden wentylator wyciagajacy cieple powietrze z zasilacza). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_n_y Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 1 ten test na benchmarku jest smieszny:) 2 ja bym polecil foltrona 350w wycisniesz z niego 450w - cieszko znalesc 3troche drozej sa CHIEFTEC 420 wyciagniesz ok 415w ale latwo dostac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Widzialem FORTRONA 300W z aktywnym PFC w akcji u kumpla i szczerze mowiac zawiodlem sie troche na tej firmie. Max co wycisnalem z proca na tej zasilce to 2250mhz i wiecej nie poszedl (bez znaczenia bylo zapodawane napiecie). Przynioslem proca do siebie i na takiej samej mobo (NF7-S) i podobnym configu proc poszedl 2480mhz (oczywiscie stabilnie). Wiec jezeli faktycznie byloby tak jak piszesz ze z FORTRONA mozna wycisnac duzo wiecej niz podaje producent to ciekawe dlaczego ten okazal sie taka kiszka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Widzialem FORTRONA 300W z aktywnym PFC w akcji u kumpla i szczerze mowiac zawiodlem sie troche na tej firmie. Max co wycisnalem z proca na tej zasilce to 2250mhz i wiecej nie poszedl (bez znaczenia bylo zapodawane napiecie). Przynioslem proca do siebie i na takiej samej mobo (NF7-S) i podobnym configu proc poszedl 2480mhz (oczywiscie stabilnie). Wiec jezeli faktycznie byloby tak jak piszesz ze z FORTRONA mozna wycisnac duzo wiecej niz podaje producent to ciekawe dlaczego ten okazal sie taka kiszka. a te dwa wentyle u ciebie chodza na stałe na 12 v czy jest jakaś regulacja termiczna?tzn im bardziej cieplo witraki szybciej chodzą?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Oczywiscie ze jest regulacja (wentylator, ktory wyciaga powietrze z zasilacza na zewnatrz ma regulacje w zaleznosci od obciazenia a ten drugi pracuje caly czas na 12V w okolicach 1500rpm). Jezeli boisz sie ze bedzie zbyt glosny to mozesz przestac :) (zasilacz jest zajebardzo cichy (mam WC wiec gdyby byl glosny to bym go slyszal). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_13 Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 to wsumie ile on waży ? jak te 4,5 to bierz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_n_y Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 dobra ja z 300 niemam zadnych problemow jest wiele 300 foltrona (np 3,3 i 5 180max ,lub200max)podrugie 300 na allegro kupisz jusz za 80zl, pisalem ze wiecej wycisniesz z 350:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_n_y Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 a 300 moja wazy ok 2,49 kG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_n_y Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Widzialem FORTRONA 300W z aktywnym PFC w akcji u kumpla i szczerze mowiac zawiodlem sie troche na tej firmie. Max co wycisnalem z proca na tej zasilce to 2250mhz i wiecej nie poszedl (bez znaczenia bylo zapodawane napiecie). Przynioslem proca do siebie i na takiej samej mobo (NF7-S) i podobnym configu proc poszedl 2480mhz (oczywiscie stabilnie). Wiec jezeli faktycznie byloby tak jak piszesz ze z FORTRONA mozna wycisnac duzo wiecej niz podaje producent to ciekawe dlaczego ten okazal sie taka kiszka.ciekawy test :) byl by gdybys swoja zasilke podlaczyl do jego kompa, a tak to nic nieznaczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 i oczywiści jak z każdym komponentem kompa jest kłopot co do wyboru jesłi bedzie chieftec 360 W za 170 zl to chyba warto nowego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 co powiecie na to:????? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16145005 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16387955 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_n_y Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 jak ktos jeszcze tego neczytal to polecam http://www.tomshardware.pl/howto/20021021/index.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Zdecydowanie w tym wypadku poszedłbym "na wagę", bo naklejkę to i ja potrafię przykleić. Jak nie to jedynym wyborem jest Chieftec 360 W. I nie wiem jak Michnikowi siadał przy 2400 MHz, skoro np. u mnie przy przy 2400 nie było problemów ( 5V - 4,92), a zauważ że pracował także podkecony Radek. Chyba miał gorszy egzemplarz. A u mnie przy 12x200MHz napięcia takie. Vcore: bios-1.85V w winxp obciążonym primem 1.80V!! I jeszcze 12V mi szaleje bo spada do 11.5V przy obciążeniu primem. Niestety chyba rzeczywiście trafił mi się słaby egzemplarz. Ale już niedługo Chieftec 420W więc może sytuacja się zmieni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 nno ale co z tym huntkeyem lepszy od chiefteca? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 nno ale co z tym huntkeyem lepszy od chiefteca? nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 280 za tego Huntkey'a 400W, to ja już wolę dorzucić 20 zł i kupić Chieftec'a HPC-420-302 DF Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cool_gacek Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 moze to cos pomoze : http://www.sirius.pl/html/testy/92/all.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 ok to wybór padł na chiefteca czy 360 czy 420 to jeszcze zdecyduje dzięki wszystkim za zainteresowanie i porady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...