Skocz do zawartości
flajek

wyrzucanie programow

Rekomendowane odpowiedzi

podpiąłem się do jednego wątku, ale nikt nie odpowiedzial wiec zapodam jeszcze raz:

witam. W piatek odebrałem komputer ze sklepu (WGK). Po instalce XP wgrałem sterowniki i kodeki, zapodałem film i po 5 minutach w 1024x768 komp sie restartuje.... wgrałem gierke NFS i to samo po ok 3-4 min grania....  

(przy instalacji XP pojawial sie blad/ niebieski ekran Cytat:  

Pojawil sie problem i system windows zostal zamkniety aby zapobiec uszkodzeniu komputera (IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL) jezeli po raz pierwszy widzisz ekran bledu stop ponownie uruchom komputer.... etc...  

ale instalke udalo sie dokonczyc. nie wiem czy wplyw mial ten blad. Sformatowalem jednak kompa i zainstalowalem winde 98 i w polowie instalacji instalator wykryl jakies bledy i chcial je nparawiac. Jakos poszlo. wszystko poinstalowalem i historia sie powtarza, z ta roznica ze na filmach sie wiesza.... a przy grach nadal restartuje. Nie wiem czy to wina sprzetu, czy oprogramowania (obie windy chodza bez zarzutu na innych kompach, wiec raczej nie) moze cos w biosie jest zwalone??  

Soltek SL-75FRN2-L  

Athlon XP2500+  

512 DDR Kingston  

Sapphire ATI Radeon 9600Pro  

zasilacz tracer 350W  

nie podkrecany, wszytsko siedzi stabilnie w slotach.

Potem zrobiłem upgrade Bios-u, okazało się, że jest z czerwca, a zapodałem najbardziej aktualny z sierpnia. Zawiozłem kompa i na miejscu sformatowano mi dysk, zainstalowano winde 98 i directX8.1 (domyślnie mam w sterownikach 9.0 z moim radkiem) i puszczono 3dMarka 2001 SE, i kicha zaraz na początku wywalił 3dmarka i wyskoczyl pulpit. Włozono nowa grafe FX5200 i 3dmark chodzil bez zarzutu, potem wyjęto tunera TV prolinka i wlozono moja grafe i równiez cały 3dmark przeszedł( z wynikiem 10 700 pt.) I niby wszystko miało być ok, ale jak przywiozłem kompa do domu to po kilku minutach grania kompek wywala pulpit (a muzyka z gry nawe czasem dalej leci....) polecono mi sciagniecie nowego Catalyst3.7 (mam 3.6) najnowszych sterownikow do chipsetu na plycie... (catalyst znalazlem, do chipsetu nie bardzo) Wiecie moze co moze byc przyczyna takiego stanu rzeczy???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh u mnie juz wiem co jest - okazalo sie ze sie mostek poludniowy na plycie przegrzewa - dzisiaj ide ja wymienic za doplata na asusa p4p800 :) moze u ciebie jest podobnie ??????? sproboj go czyms zchlodzic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...