07 Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Witam Mam durona 1gig@1,1 na plycie k7s5a. Moje obecne odczyty napiec [mbprobe]: vccp1 -> 1.76-1.79 vccp2 -> 2.50 +5vsb -> 5.00 +3.3v -> 3.34 +5v -> 4.97-5.00 +12v -> 12.42 -5v -> -5.81 do -5.86 -12v -> -11.85 vbat -> 3.39 Chcialbym zOC'owac sobie procesor przez przylutowanie rezystora 17k do regulatora napiecia (tak jak jest to opisane tu: http://www.ocinside.de/html/workshop/ecs_k...s6a_vcore.html). Na poczatek chcialbym sie jednak dowiedziec jakie sa Wasze wstepne prognozy co do powodzenia tego mod'a biorac pod uwage te napiecia - jesli mozna to jakos przewidziec (ja sie na tym nie znam wiec pytam ;) ). p.s. Ilu watowej lutownicy trzeba uzyc ? (najlepiej prosze podac jakis przedzial bezpieczenstwa ;) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Napięcia są w porządku. Powinno wyjśc wszystko ok. Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
visor Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 mam pytanie jak odblokowac mnoznik na duronie 1ghz na ecs k7s5a? polaczylem olwkiem b5 mostki l1 a mnoznika i tak zmienic w biosie niemoge, pomozcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
07 Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Odpowiedz jest prosta - nie ma takiej mozliwosci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 visor ---> mozna po dokonsniu dosyc skomplikowanej modyfikacji :) wszystke mody do tej legendarnej mobo sa na www.ocworkbench.com w dziale poswieconym, ecs-om. Jest tam od groma faq-ow dotyczacych tej mobo, stery zmodowane biosy itd... 07 ---> tez sobie tamn zajrzyj.... a moze zamiast lutowac pobaw sie olowkiem ew drucikami ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
07 Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 (...) a moze zamiast lutowac pobaw sie olowkiem ew drucikami ?lol: Za pozno :lol: , a druciki sa za skomplikowane :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...