Reksio Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Witam wszystkich. Na początek 2 pytania. 1. Czy novell jest darmowy tak jak linux. 2. Czy trudno jest postawić serwer na linuxie, czy lepiej na novelu (dla człowieka który nie zna ani jednego ani drugiego systemu). Narazie mam kompa na win98 (P2-400, 64 ram, 2G hdd). Właściwie to najbardziej chodzi mi o rozdzielenie neo. Proxy, serwer poczty mnie nie interesują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 probowales chociaz wejsc na novell.com? oczywiscie netware nie jest darmowy. tutaj masz cennik. nie tanio by ci wyszlo to dzielenie neo :lol: NetWare 6.5 5-User e-License $995 NetWare 6.5 10-User e-License $1,840 mozesz sobie pobrac netware 6.5 do testowania tutaj do dzielenia neo wystarczy linux, choc jak nie masz doswiadczenia to chyba taniej kupic router. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 możesz na tym komputerze zainstalować np. win 98 i podzielić łącze Wingate m, nie powinno być problemów, bo zamin dojdziesz o co chodzi w linuxie to minie..:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Zla odpowiedz na zlym forum ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Zdecydowanie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 no tak, w końcu to forum o Unix'ach :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Win98 jako routerek ;] Troche ryzykowne zagranie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reksio Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Teraz mam windows 98 jako ruter. Chodzi fajnie, nie wiesza się. Myślałem o Novellu bo mój nauczyciel mówi że nie ma lepszego systemu. Linuxa trza by się twerszcie nauczyć, przecierz wchodzimy do unii :). Co do ruterka to niezły pomysł tylko że ruter na usb kotuje ponad 700 zeta. A niky u mnie na osiedlu już nie da kasy na nic. :( Znacie adresy do jakiś stron z podstawami linuxa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daleth Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 Znacie adresy do jakiś stron z podstawami linuxa? ja www.google.com :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 Znacie adresy do jakiś stron z podstawami linuxa? ja www.google.com :P nie :!: nie :!: i jeszcze raz NIE :!: powinienes napisac http://www.google.pl/linux :wink: a powaznie to jest przykejony topic w tym dziale... dodatkowo jeszcze The Linux Documentation Project Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daleth Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Znacie adresy do jakiś stron z podstawami linuxa? ja www.google.com :P nie :!: nie :!: i jeszcze raz NIE :!: powinienes napisac http://www.google.pl/linux :wink: a powaznie to jest przykejony topic w tym dziale... dodatkowo jeszcze The Linux Documentation Project ten tego no TAAA :):):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...