krh Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Panowie mam mały problemik: 1. włączam i chodzi.... spoko, po jakimś czasie sam wyłącza się ->>>> ->>> zauważyłem, że jak PORUSZĘ radiatorem na procku to się wyłącza (zabezpieczenie termiczne?), 2. pisze, że ma mieć 128 MB RAM, a w systemie ma 96 MB ... nie rozumiem 3. czyli być może (chyba) :P ten radiator (oczywiście z wentylem) jest źle zamontowany (w jedną stronę da się poruszyć, w drugą nie....) 4. pisze, że 1,4 GHz, a jak ma ustawione 100 MHz w Biosie to jest 1,0 GHz - to normalne? Jak dam 133 MHz to w systemie pisze 1,4 GHz Proszę o wyrozumiałość :P Proc. 1,4 GHz AMD Duron obudowa socket 462 (zapinka podwójna, 2 dziury w radiatorze) RAM 128 DDR Dysk 40 GB Płyta gł. Mercury KOB740 FDMx, SiS 740 Chipset Windows XP Home świerzo instalowany piszę oczywiście z innego kompa :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 1. Zdejmij radiator nałóż paste i załóż go pożądnie 2. To jest dureń na nowym rdzeniu i chodzi na fsb 133 nie jak stare na 100 więc jak ustawisz 133 to jest jego standardowe ustawienie 3. jezeli punkt pierwszy nie pomoze skołuj od kumpla zasiłke i sprawdź wtedy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Panowie mam mały problemik: 1. włączam i chodzi.... spoko, po jakimś czasie sam wyłącza się ->>>> ->>> zauważyłem, że jak PORUSZĘ radiatorem na procku to się wyłącza (zabezpieczenie termiczne?), 2. pisze, że ma mieć 128 MB RAM, a w systemie ma 96 MB ... nie rozumiem bardzo proste - masz płytę z VGA on board, a taka karta musi gdzieś przetrzymywać grafikę (najlepiej w jakiejś pamięci - a że nie ma swojej to zabiera część z ramu). przy 96 MB ... współczuję pracy ;) 3. czyli być może (chyba) :P ten radiator (oczywiście z wentylem) jest źle zamontowany (w jedną stronę da się poruszyć, w drugą nie....) ty tak nim ruszasz jak jest włączony ? o shit - człowieku HCMB :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: czyli HardCore Musi Być ;) :!: oczywiście że masz go źle założonego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 LOL ten komp jeszcze zyje??? rozlu na czynniki pierwsze - wydrukowawszy najpierw z neta istrukcje skladania kompow - poskladaj potem baardzo dokladnie tak jak ma byc - szczegolna uwage poswiecejac zakladaniu radiatora na proca - nie powinien sie rusac - no cyba ze krecisz na sile ale wtedy to juz 2x LOL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krh Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 wiecie, nie ja go zakładałem, ja dostałem kompa z w/w problemem (siostra) :P Dzięki. Wiedziałem, że pomożecie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...