topik Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Czesc! Czy jest ktosc na forum kto uzywa w/w procka i chlodzenia? U mnie wewnatrz obudowy jest ok 41 C a na procku w stresie dochodzi pod 70 C ( normalnie ok 65 C ). W necie przrczytalem ze max. temperatura dla tych CPU wynosi 85 C wiec wydaje mi sie ze jest to duzo.Jak jest u was? W przyzlosci chcialbym go nieznacznie podkrecic ale z takimi temperaturami to raczej chyba kiepsko. W obudowie z tylu mam zamontowany dodatkowy wentylator.Nie wiem czy wina lezy w tej pascie ktora byla nalozona na radiator czy to cos innego? Pozdrawiam Topik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marty Opublikowano 23 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2003 Hmm... ja mam 2500+ i u mnie jest 49C, a po graniu (np. Morrowinda :)) jest nawet do 55-57C. U mnie boxowy wentylator chodzi dosyć głośno. Chciałem go zwolnić, ale nie mam takiej możliwości z biosu! (ABIT NF7) czy nowy bios pomoże? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Czy bios pomoże to raczej wątpie. Zainswesuj 15zeta i kup przelotkę Zalmana Fan Mate. Będziesz miał możliwość płynnej regulacji 5V-11V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marty Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Ale chodzi mi tylko o sztbkość wiatraczka... czy ta przelotka pomoże? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topik Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Czesc. Dzieki Marty za odpowiedz. :) Czy nikt wiecej nie jedzie na BOX-owym chlodzeniu. Nie musi byc dokladnie ten sam procek, moze byc cos podobnego. Teraz nie wiem czy mam sciagac radiator i jeszcze raz nakladac paste czy bez podkrecania nie ma takiej potrzeby. Moze ktos z dowiadczonych userow cos mi poradzi? Pozdrowionka Topik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrnocun Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 Ja mam athlona 2000+ na standardowym chlodzeniu przetakowalem go na 2200 MHz ( 3200 + ) na standardowym chlodzeniu BOX-owym i płycie ECS K7VTA3C - zawieszał się jednak - chociaż myśle że to nie była wina chłodzenia - stabilnie działa na 2075 ( 2600+ ) - wszystko to na standardowym chlodzeniu. Aha, temperatura na max obciążeniu dochodzi do 64 - 65 według wskazań płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 piotrnocun 2,2 ghz to athlon 2700+. Wiec zmień ten podpis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolski Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Witaj To moze byc wina tej pasty która jest na coolerze, moze spróbuj ją zdjąć całkowicie, zrób polerkę płytki spodniej i nałóż jakąś dobrą pastę na sam rdzeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Czesc! Czy jest ktosc na forum kto uzywa w/w procka i chlodzenia? U mnie wewnatrz obudowy jest ok 41 C a na procku w stresie dochodzi pod 70 C ( normalnie ok 65 C ). W necie przrczytalem ze max. temperatura dla tych CPU wynosi 85 C wiec wydaje mi sie ze jest to duzo.Jak jest u was? W przyzlosci chcialbym go nieznacznie podkrecic ale z takimi temperaturami to raczej chyba kiepsko. W obudowie z tylu mam zamontowany dodatkowy wentylator.Nie wiem czy wina lezy w tej pascie ktora byla nalozona na radiator czy to cos innego? Pozdrawiam Topik. 1. Wymień pastę na Arctic Silver III lub NOWOŚĆ - Arctic Ceramique. 2. Polerka radiatora. 3. Jesli to nie pomoże to wymiana chłodzenia. U mnie 2075@2268 i temp. w stresie 43*C 8) Mam Volcano7+ (3000 obr/min)+Arcitc Silver III. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...