Skocz do zawartości
Electron

Brak pliku himem.sys co jest??

Rekomendowane odpowiedzi

moj kumpel ma winde 98 i nie moze zaladowac wina bo wyskakuje mu cos takiego cyt:"Błąd pliku Himem.sys wykryto niepewny obszar pamieci XMS;adres02000008 XMS nie zainstalowany" próbwał skopiowac ten plik z dyskietki startowej ale nic to nie dało.jak ma to naprawic ,nie mozna skasowac danych na dysku poniewaz sa one b.wazne. co radzicie?????z góry dziekuje za pomoc .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skopiowac danych nie mozna bo program ma zabezpieczenia przed kopiowaniem-po skopiowaniu program nie dziala<bestia jest sprytna :evil: >jesli zainstaluje jeszcze raz widne 98 to nic sie z danymi ani z programami nie stanie.<w windzie xp jest cos takirego ze :"czy pozostawic biezaca partycje bez zmian czy ja formatowac..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera, miałem kiedyś taki problem, też nie wiedziałem o co hosi. Długo sie nie zastanawiałem i przeinstalowałem wina.Ty nainstaluj 98-ke, skopiuj na inny dysk albo na cdka co potrzeba, walni format i instaluj wszystko od nowa, to najlepszy, i najważniejsze najskuteczniejszy sposób.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zetknałem się już z tym problem na notebooku braszki. Przy starcie też wołał pliku himem.sys. No to najnormalniej skopiowałem ten plik z płytki 98 ale zaczał wolac inne pliki. No to krótka piłka - reinstal i po bólu. Spoko można nałozyć system na system, na pewno nic nie potracisz z dysku c:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi