Electron Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 moj kumpel ma winde 98 i nie moze zaladowac wina bo wyskakuje mu cos takiego cyt:"Błąd pliku Himem.sys wykryto niepewny obszar pamieci XMS;adres02000008 XMS nie zainstalowany" próbwał skopiowac ten plik z dyskietki startowej ale nic to nie dało.jak ma to naprawic ,nie mozna skasowac danych na dysku poniewaz sa one b.wazne. co radzicie?????z góry dziekuje za pomoc . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 może zainstalowac inny windows Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Electron Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 w tym jest problem ze starsza kumpla ma tam wazne dane i programy których uzywa do ksiegowania.mam pytanie czy po setupcorze<reinstalce windy>programy i dane na dysku zostana nietkniete ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Cytat w tym jest problem ze starsza kumpla ma tam wazne dane i programy których uzywa do ksiegowania.mam pytanie czy po setupcorze<reinstalce windy>programy i dane na dysku zostana nietkniete ????Tak, jak nałożysz systemy nic się nie stanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Electron Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 no ale jaka winde.kumpel ma chyba 300 i 64 ramu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Nainstaluj win98... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Podłącz dysk u siebie i skopiuj dane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 albo zrób scandisk, może naprawi ten plik. a win to na taki komp najlepiej win 98 se, ewentulanie win me ale tego nie polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Electron Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 skopiowac danych nie mozna bo program ma zabezpieczenia przed kopiowaniem-po skopiowaniu program nie dziala<bestia jest sprytna :evil: >jesli zainstaluje jeszcze raz widne 98 to nic sie z danymi ani z programami nie stanie.<w windzie xp jest cos takirego ze :"czy pozostawic biezaca partycje bez zmian czy ja formatowac..." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Cytat skopiowac danych nie mozna bo program ma zabezpieczenia przed kopiowaniem-jaki program? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Electron Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 chyba to jest KH-ksiegi handlowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 zrob najnormalniej w swiecie reinstal nic sie nie powino skasowac i wszytko powinno dzialac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Electron Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 z brakiem pliku himem.sys sobie poradzilem-bez reinstalki.teraz wyskakuje cos takiego:"aby uruchomic system indows potrzebny jest plik VMM32.VXD.Jezeli brak tego pliku w wierszu PATH musisz ponownie zainstalowac system windows" co z tym zrobic??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Opcja 1 - przeinstalować system Opcja 2 - usunąc ładowanie sie tego pliku(mozliwe wpisy: rejestr ,win.ini, system.ini) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Cholera, miałem kiedyś taki problem, też nie wiedziałem o co hosi. Długo sie nie zastanawiałem i przeinstalowałem wina.Ty nainstaluj 98-ke, skopiuj na inny dysk albo na cdka co potrzeba, walni format i instaluj wszystko od nowa, to najlepszy, i najważniejsze najskuteczniejszy sposób. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 urzyj msconfiga i powylanczaj te badzewie ktore ci powoduje bledy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartuch Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Zetknałem się już z tym problem na notebooku braszki. Przy starcie też wołał pliku himem.sys. No to najnormalniej skopiowałem ten plik z płytki 98 ale zaczał wolac inne pliki. No to krótka piłka - reinstal i po bólu. Spoko można nałozyć system na system, na pewno nic nie potracisz z dysku c: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...