Smash Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Witam! Od pewnego czasu zaobserwowałem dość dziwne w zjawisko w swoim dysku. Mianowie przy pierwszym codzienny stracie kompa , podczas uruchamiania słysze dziwny warkot dysku który trwa jakieś 5-6 sekund. Czy jest to oznaka , że dysk jest uszkodzony ? Moj dysk Seagate 80 GB Barracuda 7200 a system WinXp PRo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 sprawdz odczyty SMART jesli cs sie dzieje z hdd to powinien to sygnaliowc (odczytac je mozesz np programem speed fan) ale takie terkotanie ine wrozy nic dobrego IMO :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 ayem : mam włączony SMART przy starcie kompa, w biosie. czy to spowalnia troszkę ? czy takie małe wady wychwyci ? nie chce mi się zaglądać do speed fanów i sandry i aidy32 czy wszystko jest ok. jak padł mi caviar to smart przy starcie to zasygnalizował ale nie wiem czy mniejsze usterki wychwyci. co on właściwie sprawdza ? tzn co dysk w sobie sprawdza ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 smart ten komunikat przy starcie (jesli zwalnia ty tylko dycko - ja nie stwierdzilem - nie odpalam kompa ze stoperem w rece :) ) na pewno prz starcie smart nie wychwyci malych wad - on ma sygnalizowac wtedy ze powinno sie zajac zakupem nowego dysku - cyji jak juz jest powaznie w speed fanie masz paski sprawnoci (performance bars) tammasz tez wypisane wszystkie szczegoly dla barracud te paski od nowosci nie sa na max - przynajmniej tak wychodzi z obserwacji wiec dla nnnych hd tez tak moze byc ale dla WD sa na max (przykladowo) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 ok, thx. w aidzie jest tylko zafajkowane że ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smash Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 no u mnie (barracuda) fitness mam na jakies 50% a performance 100% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 czyli normatywnie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smash Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 wiec czemu trzeszczy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 diabli wiedza moze to cos czego smatrt nie obejmujeja bym go szanios do servisu no i pytanie czy na iinnym kompie jest tak samo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smash Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 hmm ciężko będzie sprawdzić ... ale postaram się. Jak na razie nie mam takiej możliwości Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...