Skocz do zawartości
..::SNAP::..

kto da wiecej czyli ... ile da sie wycisnac z GeForc'ow ??

Rekomendowane odpowiedzi

max co udalo mi sie wycisnac i "ukonczyc" 3dmarka to:

305/755 ofkoz ladne artefakty, ale z pamieci jestem strasnie dumny.

nie wiem tylko czemu na rdzeniu tak malo, przy 310 juz zwicha.

a non toper to mam to co na dole.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CLAP 175/370

GF2 Pro 280/480

GF3 Ti200 280/570

GF4 Ti4400 333/666

GF4 Ti4600 340/750

aha - i wszytsko bez żadnych artefaktów - z artefaktami pewnie poszłyby wyżej ale chyba nie o to chodzi :P

POwiedz mi jak na GF3 ti200 osiągnąłeś 280 na GPU ?? Chyba nie podkręcałęś przez coolbits bo tam jest max 265, przynajmniej u mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CLAP 175/370

GF2 Pro 280/480

GF3 Ti200 280/570

GF4 Ti4400 333/666

GF4 Ti4600 340/750

aha - i wszytsko bez żadnych artefaktów - z artefaktami pewnie poszłyby wyżej ale chyba nie o to chodzi :P

POwiedz mi jak na GF3 ti200 osiągnąłeś 280 na GPU ?? Chyba nie podkręcałęś przez coolbits bo tam jest max 265, przynajmniej u mnie.
Zawsze mozna zrobic taki myk ze sie edytuje BIOS'a karty - ustawia sie tam wyzsze czestotliwosci nominalne - wgrywa ten BIOS do karty- i wtedy RivaTuner np pokazuje ze oczywiscie mozna karte bardziej podkrecic :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zapomnialem jeszcze o prostszym sposobie wspomniec. Przynajmniej u mnie dziala takie cos:

1. Wylaczamy wszelkie podkrecanie karty

2. W CoolBitsach ustawiamy sobie czestotliwosci na cos kolo maximum tego co mozna bylo ustawic w RivaTunerze albo innym programie ktorego uzywamy do podkrecania (oczywiscie o ile sa to wartosci stabilne)

3. Wchodzimy do RivaTunera i uruchamiamy podkrecanie- wyskoczy okienko ze trzeba zresetowac zeby sprawdzic defaultowe ustawienia karty - wtedy klikamy "detect now" - i jako default ustawi sie nam to co ustawilismy w coolbits'ach :twisted:

4. Krecimy RivaTunerem na MAXAAAAA 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zapomnialem jeszcze o prostszym sposobie wspomniec. Przynajmniej u mnie dziala takie cos:

1. Wylaczamy wszelkie podkrecanie karty

2. W CoolBitsach ustawiamy sobie czestotliwosci na cos kolo maximum tego co mozna bylo ustawic w RivaTunerze albo innym programie ktorego uzywamy do podkrecania (oczywiscie o ile sa to wartosci stabilne)

3. Wchodzimy do RivaTunera i uruchamiamy podkrecanie-  wyskoczy okienko ze trzeba zresetowac zeby sprawdzic defaultowe ustawienia karty - wtedy klikamy "detect now" - i jako default ustawi sie nam to co ustawilismy w coolbits'ach  :twisted: 

4. Krecimy RivaTunerem na MAXAAAAA  8)

THX za info - zaraz sprawdze....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...