SpiderMAN Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 Jakim programem można odczytać temperaturę mojej Barracudy 80GB SATA? Reszta konfigu w podpisie Czy da się odczytywać przy użyciu MBM? Używam go do odczytu temperatury procka, płyty i napięć - miałbym wszystko w jednym progsie MBM zczytuje temp hdd wyposazonych w jej pomiar... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Temperatura jaką pokazuje to nawet 50C. Nie za dużo? Znalazł też jakiś inny czujnik temperatury o symbolu: W83L785TS-S Diode. Co to jest? Jego temperatury nie są identyczne z innymi wskaźnikami: diode, socket, case, HDD. Czy może to być odczyt z zasilacza? Mój konfig w podpisie Ponawiam pytania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 AndyN : a ma dysk dobre chlodzenie? tzn przewiew w budzie? sprobuj zeby wial na niego wiatrak 80mm i jezeli to nie zbije temp to moze cos jest nie tak z odczytem dysku? a probowales tym programem smartudm ? http://www.sysinfolab.com/ru/download.htm - tu link bo on czyta to prosto ze smarta ... sprobuj moze cos przeklamuje temp, a jezeli rzeczywiscie jest 50C to troche za duzo ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek O. Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Czesc! Do odczytu temp. dysku twardego uzywacie programu MBM 5.3. Moze ktos mi poradzic, jak go ustawic, zeby wyszukal czujnik temperatury dysku? Moj to Seagate 80GB SATA. Wczesniej mialem program SmartFan, ktory tez nie odczytywal temperatury dysku, a chyba powinien. Jesli chodzi o MBM, to ustawilem go, zeby odczytywal czujniki IDE i SCISI, zainstalowalem sterownik ASPI, ale wciaz nic. Moze moja plyta glowna nie odczytuje tego typu danych? Dzieki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 3 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2003 Tez mam 80tke WD (800JB) i tez zczytuje widocznie nowsze serie juz maja czujnik lub wieksze np od 80. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...