Skocz do zawartości
Grimlock

Chieftec HPC-360-202

Rekomendowane odpowiedzi

Przeszukalem forum pod katem tego konkretnego modelu zasilacza i nie znalazlem konkretnej badz zadnej odpowiedzi.

Na stronie producenta tez nic nie ma.

Chodzi mi o predkosc obrotowa wentylatora zamontowanego w tym zasilaczu. A dokladniej temperatury przy ktorej osiaga dana predkosc

U mnie przy otwartej obudowie osiaga okolo 1800obr/min spoczynek i 1950 stress. Przy zamknietej 2020obr/min. w stress (30 minut Prime95)

Przy czym obudowa zasilacza jest wyraznie ciepla, ale cieplejsza po stronie gdzie przymocowana jest plyta drukowana.

Podczas gdy komputer jest wylaczony, temperatura zasilacza odrobine spada. Wiadomo 5V nadal pracuje, a wentylator nie.

Czy to jest normalna sytuacja :?: Zaznaczam, ze nie mam tylnego wentylatora wyciagajcego powietrze z obudowy (nie ma jak go zamontowac)

Prosze o wypowiedzi osoby, ktore posiadaja ten model zasilacza i uzywaja na codzien

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grimlock->zapytaj u źródła. wejdź na http://www.chieftec.pl/ i wyślij do nich maila. Mnie na pytanie związane z moim zasilaczem bardzo szybko odpowiedzieli

Juz do nich napisalem, ciekawe co odpowiedza :?:

Szkoda ze Chieftec ma tak slaby support. Wiem ze to doskoanala marka, ale powinni umieszczac dokladne specyfikacje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z jednego z serwisow dowiedzialem ze w ciagu 3 lat pada tyle zasilek Chiefteca co 5 lat Enlighta.

ciekawa opinia, zastanawia mnie jak bardzo prawdziwa i co w ogole znaczy.

przypomina mi to wykresy na szamponach i innych badziewiach, gdzie jeden slupek jest dwa razy wyzszy od drugiego, ale oba i tak nie maja skali... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta firma to Ultramedia z Warszawy, są dość długo na rynku i to od nich

4 lata temu kupiłem pierwszego Enlighta z zasilaczem 230W.

Są to uszkodzenia w większości spowodowane błędami użytkowników, wina producenta jest marginalna (zasilacz po prostu nie działa, lub ze względu na uszkodzenie niw włączy się).

Np. klient podłączył zasilacz i nie wiedzieć czemu przełączył napięcie z 220V na 110V i rozwalił kondensatory. Na szczęcie Ultramedia i serwis Chiefteca rozpatrzył pozytywnie reklamację (niesłuszną) klienta i wymienił zasilacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...