Skocz do zawartości
Morus

Licencja

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar otworzyć sklep i chce na jednym z komputerów puścić DOS-a i może Nortona, ale nie wiem czy trzeba mieć jeszcze licencje na to oprogramowanie. Trochę te programiki są już stare, ale nie jestem pewien i proszę o rade

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DOS'a w Wawie na WGK kupisz, nortona to nie wiem ale mozesz kupic jakis sofcik nortono podobny i zarejestrowac przez net.

Bez problemu można DOSa kupic 160 zł a zamiast NC polecam bezpłatny VC (Volkov Commander) zajmuje kilkadziesiąt kB i nie ma tylko wsparcia do spakowanych plików oraz linka przez RSa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LEX RETRO NON AGIT Zgodnie z zasadą prawo nie działa wstecz, nie trzeba mieć licencji na oprogramowanie nabyte przed datą wejścia w życie przepisów nakładających taki wymóg :) Problem tylko, że trzeba udowodnić fakt nabycia przed tą datą ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamiast NC polecam bezpłatny VC (Volkov Commander) zajmuje kilkadziesiąt kB i nie ma tylko wsparcia do spakowanych plików oraz linka przez RSa

Pamietam pamietam !!! :) To ma chyba ze 100kb a jest prawie identyczne z NC ;) i mniej postawowej pamieci wymaga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a zamiast dosa od m$ open dos caldery albo taki rosyjski wynalazek

aha o dos navigator jest teraz free / już niue ma mojego kochanego nag screena co to mnie przez tyle lat witał :)/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LEX RETRO NON AGIT Zgodnie z zasadą prawo nie działa wstecz, nie trzeba mieć licencji na oprogramowanie nabyte przed datą wejścia w życie przepisów nakładających taki wymóg :) Problem tylko, że trzeba udowodnić fakt nabycia przed tą datą ...

Mylisz sie proponuje lekture nowelizacji ustawy o ochronie praw autorskich i praw pokrewnych z okolic 2000 roku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Linux odpada, bo większość cenników firmy udostępniają pod DOS-a. Z reszczom potrzebuje jeszcze program do faktórek i magazynu a o to po DOS-a łatwiej. Tak wogóle to jestem za miękki na Linuxsa.

Czyli DOS lub klon DOS'a tak jak mowil cana + zwykly soft dosowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi