Morus Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 Mam zamiar otworzyć sklep i chce na jednym z komputerów puścić DOS-a i może Nortona, ale nie wiem czy trzeba mieć jeszcze licencje na to oprogramowanie. Trochę te programiki są już stare, ale nie jestem pewien i proszę o rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziek Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 no sa stare ale powinienes miec licencje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morus Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 A może podpowiesz gdzie zdobyć taką licencje. Bo raczej w sklepie to już nie kupie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziek Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 hmm, moze sprobuj odkupic od kogos :D daj ogloszenie: "kupie oryginalnego DOSa z licencja" :P to jest chyba jedyne rozwiazanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 DOS'a w Wawie na WGK kupisz, nortona to nie wiem ale mozesz kupic jakis sofcik nortono podobny i zarejestrowac przez net. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 DOS'a w Wawie na WGK kupisz, nortona to nie wiem ale mozesz kupic jakis sofcik nortono podobny i zarejestrowac przez net.Bez problemu można DOSa kupic 160 zł a zamiast NC polecam bezpłatny VC (Volkov Commander) zajmuje kilkadziesiąt kB i nie ma tylko wsparcia do spakowanych plików oraz linka przez RSa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 LEX RETRO NON AGIT Zgodnie z zasadą prawo nie działa wstecz, nie trzeba mieć licencji na oprogramowanie nabyte przed datą wejścia w życie przepisów nakładających taki wymóg :) Problem tylko, że trzeba udowodnić fakt nabycia przed tą datą ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Linux kolego Linux! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quill Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Dokladnie...dokladnie 8) 8) 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 zamiast NC polecam bezpłatny VC (Volkov Commander) zajmuje kilkadziesiąt kB i nie ma tylko wsparcia do spakowanych plików oraz linka przez RSa Pamietam pamietam !!! :) To ma chyba ze 100kb a jest prawie identyczne z NC ;) i mniej postawowej pamieci wymaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cana Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 a zamiast dosa od m$ open dos caldery albo taki rosyjski wynalazek aha o dos navigator jest teraz free / już niue ma mojego kochanego nag screena co to mnie przez tyle lat witał :)/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 LEX RETRO NON AGIT Zgodnie z zasadą prawo nie działa wstecz, nie trzeba mieć licencji na oprogramowanie nabyte przed datą wejścia w życie przepisów nakładających taki wymóg :) Problem tylko, że trzeba udowodnić fakt nabycia przed tą datą ...Mylisz sie proponuje lekture nowelizacji ustawy o ochronie praw autorskich i praw pokrewnych z okolic 2000 roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morus Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Linux odpada, bo większość cenników firmy udostępniają pod DOS-a. Z reszczom potrzebuje jeszcze program do faktórek i magazynu a o to po DOS-a łatwiej. Tak wogóle to jestem za miękki na Linuxsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Linux odpada, bo większość cenników firmy udostępniają pod DOS-a. Z reszczom potrzebuje jeszcze program do faktórek i magazynu a o to po DOS-a łatwiej. Tak wogóle to jestem za miękki na Linuxsa. Czyli DOS lub klon DOS'a tak jak mowil cana + zwykly soft dosowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 ja mam oryginalnego dosa... przynajmniej teoretycznie :) bo dyskietek z nim nie mam. no i windowsa 3.11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...