nogal Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 witam, nagrywarka 52x24- wypala bez problemu, jednak przy dluższej pracy -np. odtwarzanie filmu z CD , po około 20min pracy ciagłej, zaczyna zwalniać i znowu sie rozpędzać, tak w kółko. Film czasem przerywa - im pozniej tym gorzej. Firmware najnowszy, kable były zmieniane, nagrywarka na secondary master , nic nie przylaczone wiecej do tej tasmy. Probowalem z innymi plytkami - to samo.... może mi ktoś pomóc ?? uszkodzenie fabryczne ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 To raczej normalne ;) Ja tez tak czasem mam. Mozesz ustawic wiekszy bufor odczytu, tzn. prefetching (czy jakos tak) - dogrywa wiecej danych z CD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 tak, tylko problem jest taki , że to dzieje się cały czas ... a gdzie dokładnie zwiększa sie ten bufor ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 tak, tylko problem jest taki , że to dzieje się cały czas ... a gdzie dokładnie zwiększa sie ten bufor ?? jak masz WinXp to np w TweakXP można to zmienić - zresztą prawie wszystkie twekery to maja :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 bufor mozna zwiekszyc w sterownikah od divx jak ogladasz filmy z tego akurat sterownika. a z tym przerywaniem przy ogladaniu filmu to moze byc wina zlej jakosci plyty, ewentualnie za duza predkoscia nagrales, zobacz jak bedzie sie zachowywac film na lepszym nosniku np: verbatim. jeszcze zainstaluj ASPI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Moze to troszke nie na temat, ale dlaczego zameczasz spawarke odtwarzajac na niej filmy ? 8O To ja meczy (ponoc) bardziej niz nagrywanie. IMHO filmy tylko z HDD, cicho i miodzio :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Moze to troszke nie na temat, ale dlaczego zameczasz spawarke odtwarzajac na niej filmy ? 8O To ja meczy (ponoc) bardziej niz nagrywanie. IMHO filmy tylko z HDD, cicho i miodzio :P zawsze można jak się ma jeszcze cdroma zwykłego progiem cdspeed od aheada spowolnić do powiedzmy 8x i też będzie cicho i miodzio :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 reed , powiem szczerze ze nawet o tym nie wiedziałem :D pytanie z tego powodu , ze u dziewczyny na kompie sie to dzieje , a u mnie jest ok :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 a co robi ten liteonik jak wejdziesz tutaj: http://www.just-owned.de/mtw.jpg :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 a co robi ten liteonik jak wejdziesz tutaj: http://www.just-owned.de/mtw.jpg :lol: :lol: :lol: fakjowe, ale cdromek szybciej mi sie otwiera niz wypalareczka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Czemu ten link mial sluzyc?? Nic sie nie dzieje :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Czemu ten link mial sluzyc?? Nic sie nie dzieje :/ no to masz pecha albo w szczęście :wink: no dobra powiem powoduje wysunięcie tacek napędów CD/DVD/CDRW itd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 przegrzal sie naped CD to normalka przy filmach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...