Mąki Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Mam RADKA 9100 Vivo i mam problemy z nagrywaniem obrazu z tv oraz innych urządzeń poprzez wejście (composite) i s-video. Po uruchomieniu na komputerze programu przechwytującego np. z Virtual dub lub FreeVCR, przechwytywany obraz jest czarno biały i drzy. Nie pomagają żadne ustawienia w programach. Taka sytuacja jest zarówno z TV, magnetowidu jak i z apatratu cyfrowego podłaczonego jako kamera internetowa. Jednakże zauważyłem, że obraz jest idealny kiedy w aparacie cyfrowym zmienię funcję PAL na NTSC. Może muszę gdzieś przełaczyć w programie obsługi karty ATI opcję obsługi formatu z NTSC na PAL, ale nie wiem gdzie. Pomóżcie proszę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Wydaje sie mi ze musisz przestawic sygnal wejsciowy z NTSC na PAL. Opcje te trudno znalezc (tak mi sie wydaje) i potrzebny bedzie do tego dodatkowy program, np. Windows Media Encoder lub cos w stylu WinDVD Creator, w ktorym dojdziesz do ustawien urzadzenia przechwytujacego. .... A z reszta obejrzyj ten post: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=36285 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mąki Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Dzięki to zadziałało. Pozostaje tylko problem, że przy każdym uruchomieniu komputera trzeba na nowo ustawiać. Jak coś będziesz wiedział jak to obejść to daj znak. W każdym razie wielkie dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Niemozliwe. Raz ustawiasz i powinno byc... przynajmniej u mnie tak bylo. Inna sprawa jest przeinstalowanie systemu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...