Skocz do zawartości
przeciwnik

Nowy monitor nowe kłopoty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. 4 dni temu kupiłem sobie monitor NEC FE770. przez te 4 dni działaŁ ok. ale gdzieś godzine temu ekran zaczął tak dziwnie falować. tak jak by jakieś zakłócenia były. najpierw odłączyłem głośniki ( chociaż są 60 cm od monitora i do tego są ekranowane) niestety nic to nie pomogło. zauważyłem że monitor faluje gdzieś po około 15 minut od włączenia. panowie może macie jeszcze jakieś pomysły co to moze być ? gwarancje mam jeszcze nie podbitą więc chyba nie bedzie problemów ze zwrortem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

głośniki całkiem wyłączyłem. i dalej było to samo. przedchwilą włonczyłem monito i narazie nie faluje, ale pewnie do czasu gdy sie nagrzeje. od samego początku mój NEC strasznie śmierdzi spalonym bakielitem, nie wiem czy to tak ma być ? może się wypala :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. 4 dni temu kupiłem sobie monitor NEC FE770. przez te 4 dni działaŁ  ok. ale gdzieś godzine temu ekran zaczął tak dziwnie falować. tak jak by jakieś zakłócenia były.  najpierw odłączyłem głośniki ( chociaż są 60 cm od monitora i do tego są ekranowane) niestety nic to nie pomogło. zauważyłem że monitor faluje gdzieś po około 15 minut od włączenia.  panowie może macie jeszcze jakieś pomysły co to moze być ? gwarancje mam jeszcze nie podbitą więc chyba nie bedzie problemów ze zwrortem?

ustaw moire canceler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. 4 dni temu kupiłem sobie monitor NEC FE770. przez te 4 dni działaŁ  ok. ale gdzieś godzine temu ekran zaczął tak dziwnie falować. tak jak by jakieś zakłócenia były.  najpierw odłączyłem głośniki ( chociaż są 60 cm od monitora i do tego są ekranowane) niestety nic to nie pomogło. zauważyłem że monitor faluje gdzieś po około 15 minut od włączenia.  panowie może macie jeszcze jakieś pomysły co to moze być ? gwarancje mam jeszcze nie podbitą więc chyba nie bedzie problemów ze zwrortem?

ustaw moire canceler

miałem tak ustawione :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

głośniki całkiem wyłączyłem. i dalej było to samo. przedchwilą włonczyłem monito i narazie nie faluje, ale pewnie do czasu gdy sie nagrzeje.  od samego początku mój NEC strasznie śmierdzi spalonym bakielitem, nie wiem czy to tak ma być ? może się wypala  :D

Samo odlaczenie glosnikow moze nie wystarczyc - przeciez tam sa magnesy. Sproboj odsunac glosniki od kompa chociaz jak mowisz 60 cm sa od niego to raczej watpie ze to cos da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...