Skocz do zawartości
Aziz

Pentium 2 300 - Podkrecanie

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem kiedyś p2 350 (3,5x100) poszedł stabilnie 434 (3,5x124) na płytce ecs. Szkoda, że tak mało, na 3,5x133 win za drugim razem nie wstawał, pewnie wina płyty.

Athlon XP2400 @(13x166). Epox 8k9a, GeForce 2 MX 400@260/187, 256 DDR 333, HDD Samsung 8,4, SB Live 5.1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja sie podlacze ale to bedzie maly OT

tak wiec teraz kompletuje czesci do troche archiwalnego kompika do zabawy w krecenie - mam MMXy 166, 200 i 233, dla nich plyte Soltka SL-56H5 (ma FSB do 133!) no i teraz czekam na bude dla tego zestawiku i bede szalal....

a zamierzam kupic pelta 72W, mam stare CPC poskladam to do kupy i zobaczymy czy MMX na FSB >100 beda chodzic i do tego czy ta 166 (plaska) ma odblokowany mnoznik (moze pociagnie np. 4x112)

ale bedzie zabawa....

sorki za OT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krec dziadow! :D oczywiscie nie podkreca sie tak ja moj :twisted: :D

u mnie nie wyrabiaja pamieci :cry: bo nie wierze ze procek nie pojdzie na fsb 124 czyli 560 mhz

Hmm moze sprobuje tylko z jedna....firmowa koscia :) hmm a moze da sie tu puscic asynchro..mam nadzieje ze jest taka opcja..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak zdejme obudowe z tego Boxa....dam dwa wiatraki na radiatory, poza tym podlaczylem do kompa taki wentylator 15 cm(taki stolowy) :D bedzie walil z drugiej strony..i na proca i na plyte...a naprawde daje duzo zimna :P zaraz podlacze drugiego kompa i zobacze co z ta pamiecia..

siedze na jednym monitorze :( :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no moze, ale raczej nie :)

kurde...bawilem sie ustawieniami pamieci w biosie..i teraz sie nie wlacza komp :wink: monitor sie wlacza na chwilke...ale zaraz sie wylacza i tak w kolko...a na plytce na nie zworki do resetu biosu..na dlugo trzeba wyjac baterie zeby sie zresetowal bios?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh u mnie długo stał i kurzył się stary p2 233, gdy "normalny" komp był w kawałkach zabrałem się za starocia. Idzie 3,5x100 :) ale grzeje się niemiłosiernie, co prawda BIOS twierdzi, że ma 42st. lecz radiator na oko ma koło 70...widocznie dioda termiczna już spierniczała :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm...cos tu jest nie halo..wyjalem ta baterie na dluzej...bios sie zresetowal..wlazlem do tego biosu :) i ustawiam..nawet jak zmienie tylko date i zatwierdze zmiany..potem znowu sie wlacza i wylacza i znowu musze wyjmowac baterie :cry: procek default jest teraz..o co chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UFFF Dziala! :D :D :wink: myslalem, ze jedna kosc sie "popsula" wyjalem ja i sie wszystko odpalilo...a teraz dziala juz z nia.. 8O wez tu zrozum kompa...Czasem zupelnie tak jak z Kobietami :P Pozdrawiam wszystkie Panie

Szczegolnie Dwie :P :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie mowicie o procach na 66MHz standardowo, ja na p2 350 dojechalem do 142 - na 150 pamiec nie chce isc :/

A dzis bawilem sie p2 233 prowizoryczne chlodzenie i poszedl tylko na 300 :/ ale mnoznik mozna zmniejszac ;]

i te jego vcore 2.8 ;) napiecia na zasilce mi ostro szalaly +5 4.8, -5 5.6, +12 12.6 ;]

ciekawa bestia - jeszcze go rozpracuje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wynik w ccr kompa siostry :) mozesz poscigac :)

87 IGI celeron 366@566 --- 2255

Celek jest super postuje na 620 ale plyta badziewna i po zwiekszeniu napiecia na proca dziala niestabilnie (nawet na defaultowych ustawieniach proca)

Co do oldtimerow to mam jeszcze 166mmx@250 - poszedl by wyzej ale intel zablokowal mnoznik (2,5x100)

Ale niestety niepobity pozostaje p100 mojego kolegi ktory dzialal jako 200mhz 2x100

Chcialem tez pokatowac jakies stare 486 - narazie kombinuje pod nie dobra plytke :) -bede mogl je nawet do piekarnika wstawic i powygrzewac :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...