Slayer Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Użyłem opcji szukaj i poczytałem sobie dosyć sporo- żeby nie było, że lamus jestem ;) Do rzeczy- jak zwykle chodzi o to, co zrobic, żeby działało jak najszybciej :) Jeżeli miałby ktoś chęć i chwilkę czasu, prosiłbym o zamieszczenie szczegółowego opisu, które i jakie opcje włączyliście i ustawiliscie w tym programie. PS- co to jest Hash? Udostępniłem ze 200 mp3, to mi hash znikł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 PS2- szczególnie mnie interesuje port klijenta, bo jak na razie transwer 1.5 kilo/s mnie oszołamia :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Ja tam nic nie ustawiam, jedynie czasem zmieniam port gdy mi wyswietla ze IP jest na czarnej liscie lub ze ktoś z tego IP jest juz podłączony. Maksymalnie jak do tej pory miałem nieco ponad 40KB/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 A teraz pytanie co do serwerów. Widzę i rozumiem kryteria, podłączam się według uznania, tylko nie rozumiem, co to jest serwer statyczny? I może jeszcze co do wymagań- miękki i twardy limit plików- co to?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 www.osiol.com <== i wsio jasne ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 o dzięki :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Ale nikt mi nie odpowiedział, czym się sugerować, jeżeli chodzi o serwery. Na chłopski rozum podłączam się do tych, gdzie jest najwięcej plików i w miarę niski ping ( ten podobno w istocie nie ma większego znaczenia). Tylko co to jest serwer statyczny, priorytet jego np. wysoki i twardy/miękki limit plików :? I niech mi ktoś powie, co daje ten mod LSD? Jakie opcje powinienem zaznaczyć? Zostałem przy optymalnych na razie, ale może coś zmienić? PS- udostępniłem 687 plików ( jak na razie) na download 12 kB/s. Czy zwiększenie tych paametrów spowoduje zwiększenie poziomu downoad-u ( nie sądzę :P)? I jeszcze jedna sprawa- udostępniłem mnustwo takze katalogów z plikami mp3. Dziwne, ale Emule mi je w większosci.....odznaczył ( chodzi tylko o folder z mp3). Czemu tak sie dzieje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 I jeszcze jedna rzecz- jeżeli ten sam plik ma różną nazwę lub skrót ale identyczny rozmiar ( zakładamy, ze to ten sam plik), to czy zostanie on zgrupowany, tak jak się dzieje np. w Kazie do jednego źródła? I znowu coś nowego dla mnie- ogranicznik plików do zciagnięcia to 50? Można to jakoś zwiększyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 I co to ma być- mam zablokowany port, czy nie? O_o Podłączanie 2003-09-25 12:52:56: Podłączanie do ProbenPrinz.de (193.111.198.137:4242)... 2003-09-25 12:52:57: Podłączony do ProbenPrinz.de (193.111.198.137:4242), wysłano prośbę o zalogowanie 2003-09-25 12:52:57: Błąd ProbenPrinz.de (193.111.198.137:4242) - Your 4662 port is not reachable. Please review your network config. 2003-09-25 12:52:57: Połączono z ProbenPrinz.de 2003-09-25 12:52:57: Nowy klientid to 1731378 Niby coś tam da rady zciagnąć i wysyłać innym pliki, więc o co chodzi?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 no wiec tak jakbys wszedl tam gdzie napisalem i poczytal to bys sie doczytal wszystkiego. a tyak pozatym jestem dobry dzisiaj i mi sie nudfzi wiec napisze: *twoje id jest niekie wiec najprawdopodobniej masz zablokowany port 4662, zmien na inny moze cos da rade. *nie udostepniaj taka duza ilosc plikow luzem, bo eMule tego nie lubi( chodzi o mp3). na emulu sciaga sie tylko cale pojedyncze pliki np gry, programy, cale albumy ale nie pojedyncze mp3. *ustawienia sdam musisz sobie dobrac do twojego lacza. najpierw usatw sobie za pomoca kreatora w emulu jakie masz lacze najardziej podobne do twojego, a potem kombinuj zmieniajac max ilosc placzen i takie tam. to moze pomoc. ja swoje optymalne ustawienia dopieralem bardzo dlugo, a jeszcze duzej moda. obecnie jade na njnowsze sivce i jak na moje lacze to nie narzekam. i jedak bym radzil wejsc na www.osiol.com ,a forum i poczytac aha i co do statycznego serwera to jest to serwer ktory nie zostanie usuniety z twojej listy serwerow nawet jesli usuniesz ja (liste) o ile pamietam to jakos tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Na forum fakt- nie wchodziłem, ale mnustwo rzeczy na tym forum, pare stronek odwiedziłem, przeczytałem i właściwie emule to już opanowałem :) Port sobie też wolny znalazłem - polecam http://scan.sygatetech.com/tcpscan.html , wiec nie ma problemu :) Tylko, że jakoś nic nie chce sie zciagać znowu :| Tylko jak już pytać, to o wszystko ;) - Kiedy będę wiedział, że mam zły port UDP? Teraz mam 4672 dla UDP i 1024 dla TCP ( pisze, że jest ok, tylko ten Low ID- ale systematycznie idzie w górę- mam już 2 coś tam ;)), bo z tego, co widze, admin mi nieźle poblokował porty - na pewno od 5xxx do 1025 włacznie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Update- Iho, Ihoo.....muł dostał kopa i daje po garach ;) Zaczyna mi się ten program coraz bardziej podobać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 mul jak mul czasem stoi a czasem pedzi. mul poprostu na niektorych laczach sie musi rozkrecic, a to mu czasami troche zajmuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Co do modów - podobno Sivka ma stosunek Downoadu do Uploadu 4:1- czy tak samo jest z LSD? PS- przeczytałem wszystkie topiki na forum tweaka mającymi temat zwiazany z emule :x Aż mi słabo......;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...