Michał1 Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Czasem bywa tak, że gdy nagrywam plytke w Nero 6 to mi się samoczynnie komputer resetuje, i wiadomo jaki efekt - plytka może powisieć pod sufitem. Nawet jak powyłączam wszystkie programy które mam włączone. Nagrywam np. 16x to sie resetuje, nie wiem czy to bufor spada czy moze coś innego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Sprawdz tryb DMA moze to cos zmieni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Jak zawsze w przypadku restartu moja rada to> właciwosci system>zaawansowane>uruchamianie i odzyskiwanie>ustawienia> ODZNACZ - Automatycznie uruchom ponownie. Jak następnym razem wystapi awaria systemu przeczytaj dokładnie co jest napisane na niebieskim ekranie, jezeli poda tylko kod błedu, wpisz go w wyszukiwarce na stronie MS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Moze zasilka nie wyrabia ?? Nagrywareczka chyba troche ciagnie nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 24 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2003 Jak zawsze w przypadku restartu moja rada to> właciwosci system>zaawansowane>uruchamianie i odzyskiwanie>ustawienia> ODZNACZ - Automatycznie uruchom ponownie. Jak następnym razem wystapi awaria systemu przeczytaj dokładnie co jest napisane na niebieskim ekranie, jezeli poda tylko kod błedu, wpisz go w wyszukiwarce na stronie MS. dobry pomysł z tym odznaczeniem. A blue screen sie nie pojawia, tylko reset i potem scandisk. Zobaczymy czy podziała, napisze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 za slaby zasilacz. wlancz np speedfan i zobacz jak napiecie bedzie sie zachowywac przy wypalaniu CD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiCCo Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 witam! o ile mnie pamiec nie myli to byla seria plyt na via ktora miala w swej implementacji blad przy przenoszeniu danych miedzy dwoma kanalami IDE, objawialo sie to resetem kompa przy kopiowaniu z cd. wypalaniu, czy miedzy hdd - bedacymi na dwoch odrembych kanalach ide - przewaznei 200mb i restart. sam mialem taka plyte i w swojej pracy jako serwisant tez trafilem na kilka takich modeli - wiele firm wydalo uaktualnienia biosu korygujace te wade - sugeruje upgrade biosu do najnowszej wersji (sprawdz dokladnie jaka masz i zwroc uwage w opisach nowszych biosow czy nadmieniono cos o tym problemie) pozdrwaiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 no kurcze ja mam plyte VIA i jak kumpel przyjdzieb z dyskiem to mi sie tez czasami resetuje komp jak zgrywamy dane.....i nie myślałem że to może być wada techniczna płyty.. a bios to uaktualniam VIA Hyperion a nie flashowalem jeszcze.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiCCo Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 no kurcze ja mam plyte VIA i jak kumpel przyjdzieb z dyskiem to mi sie tez czasami resetuje komp jak zgrywamy dane.....i nie myślałem że to może być wada techniczna płyty.. a bios to uaktualniam VIA Hyperion a nie flashowalem jeszcze.. witaj! wiec jesli przy przegrywaniu z hdd tez masz taki objaw to raczej napewno to wina ulomnosci mosta poludniowego plyty w kwesti zarzadzania kontolerami ide. polecam wejscie na strone producenta i odnalezienie biosu do twojego modelu (jest napisany dokladnie miedzy slotami pci - bo chodzi tez o REV (to bardzo wazne), nie mozna wgrywac biosu od innej wersji PCB danego modelu plyty. a co do uaktualniania to do tego sluzy program awdflash (w przypadku biosu awarda), do biosu ami jest natomiast inny programik (o ile pamitam powinienes w tym modelu miec bios awarda) - via hyperion to zupelnie inny temat i nie ma nic wspolnego z biosem. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 nie wiwem czy dobrze podpowiem ale tez mialem taki motyw. okazalo sie ze kabel ide byl uszkodzony. po wymianie wszystkie objawy ustapily. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 nie wiwem czy dobrze podpowiem ale tez mialem taki motyw. okazalo sie ze kabel ide byl uszkodzony. po wymianie wszystkie objawy ustapily.no właśnie mi się też tak wydaje, ale zaktualizuje bios na wszelki wypadek, jak radzi NiCCo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...