Zac Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 mam pytanie jakie taktowanie mam ta karta i na jakie mozna ja wykrecic i czy to jest dobry wybor koszt karty 700 zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Na 9500 Pro i nic wiecej [taktowania rdzeń/memorki oczywiscie moga byc wwieksze/mniejsze] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 za 700 kijem bym jej nie dotknoł dokładasz koło 150 i masz 9500pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zac Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 ok dzieki a radeon 9500 jakis ultra 128 mg 256 mg bitow tego da sie wykrecic na cos wiecej??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Na 9500 Pro i nic wiecej [taktowania rdzeń/memorki oczywiscie moga byc wwieksze/mniejsze]Ciekawe jak można wykręcić 9500 nonpro na 9500 pro... ok dzieki a radeon 9500 jakis ultra 128 mg 256 mg bitow tego da sie wykrecic na cos wiecej???Na tyle co u mnie w podpisie i to nie żadna ultra... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 ok dzieki a radeon 9500 jakis ultra 128 mg 256 mg bitow tego da sie wykrecic na cos wiecej??? To zalezy jaka sztuke trafisz. Bo mozesz z niego wycisnac nawet 9700pro ale juz ciezko bedzie dostac taka sztuke. Zostaly one juz raczej przebrane. A nowych dostaw nie ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Za 680 zł. masz Radeona 9600 Pro. http://www.pcprojekt.pl/index.php?c=katalo...oduktow&v=v&i=8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(to)my Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Atomówki --> Ale 9600pro to nie 9500pro. Różnica w wydajności jest spora... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Na 9500 Pro i nic wiecej [taktowania rdzeń/memorki oczywiscie moga byc wwieksze/mniejsze] Ciekawe jak można wykręcić 9500 nonpro na 9500 pro... Bardzo łatwo odblokowując dodatkowe 4 potoki powinieneś to wiedzieć :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bAterion Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 sorka za wejsci, ale jestem b.blisko tematu, a nie chce zakladac nowego topicu wlasnie odkrylem ze moj radek 9500pro ma 64mb pamiatek- to mozliwe?? na pudle jak byk 128 a po 2-ie, w menedzerze urzadzenk.graf mam wykazane dwa razy: RADEON 9500/9700 series i drugi raz to samo z dodatkiem SEC - jak sie domyslam second... co to?? ale bardziej mnie martwi te 64 ram :( oszukali mnie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 nie ma radka 95pro z 64mb -wiec jak go kupiłes jako 95pro to dałes sie zrobic w .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bAterion Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 wlasnie go ogladałem bo sam sie przestraszylem wszxystko wyglada normalnie, tzn oznaczenia na karcie 128, 4 koscipamieci- co by wskazywalo ze na pewno jest to radek128 ale czemu system uparcie pokazuje mi ze 64mb :?: nawet Aida moze ma to jeszcze cos wspólnego z tym ze mam problem z załaczaniem kompa? ---------------------- system (wlascowoscizaawanskarta) pokazuje 64MB aida Karta wideo windows 64MB Procesor graficzny -rozmiar pamieci 128MB ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 hmmm-aida raczej nie kłamie moze masz zwaloną karte albo sam nie wiem-podmiankę jakąś jak liczysz te pamieci?? 4kosci na 1 stronie tak?? ile masz w 2001 i 2003?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bAterion Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 hmmm-aida raczej nie kłamie moze masz zwaloną karte albo sam nie wiem-podmiankę jakąś jak liczysz te pamieci?? 4kosci na 1 stronie tak?? ile masz w 2001 i 2003?? co do Aidy, jak pisałem, pokazuje tak: zakladka "Karta wideo Widows"Rozmiar pamieci 64MB natomiast w zakladce "Procesor graficzny"Rozmiar pamieci 128MB czyli ok? ale systemowe wlasciwosci tez powinny podawac 128... ------------------------------------------------------------------------- kosci 4 na strone 2001 -12k 2003 -2600 ? :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Policz ile masz fizycznie kostek na karcie, jesli po 4 na strone to masz 128 jak po dwie na strone to 64 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 te 64 to rozmiar agp size jaki ustawiłes biosie-hehehe czyli ok ale te 2600 w 2003 to bardzo niepokojące- ale nie wynika chyba z karty a raczej burdelu w systemie bądz nieodpowiedniej konfiguracji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bAterion Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Policz ile masz fizycznie kostek na karcie, jesli po 4 na strone to masz 128 jak po dwie na strone to 64 jak byk siedzi wyzej: 4 na strone :!: czyli 128 nie wiem tylko czemu tak wyswietla, pytam bo moze jednak z karta cos nie tak- mam ciagle problem z kompem w postaci: za 20-stym razem sie odpala dopiero komputer sandra daje tak Video adapter: total memeory 64MB (64mb video) (24 mb AGP) moze ktos to sprawdzic u siebie, co wam podaje aida/sandra przy waszym typie karty :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Ciekawe jak można wykręcić 9500 nonpro na 9500 pro... poszukaj najpierw potem pytaj :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bAterion Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 te 64 to rozmiar agp size jaki ustawiłes biosie-hehehe czyli ok ale te 2600 w 2003 to bardzo niepokojące- ale nie wynika chyba z karty a raczej burdelu w systemie bądz nieodpowiedniej konfiguracji 64MB to chwilowy default biosu, próbowałem róznie ustawic bo mi nie startuje komp ( przy starym biosie ustawienie AGP aperture size na 256 rozwiazało problem, choc tego nie rozumialem- przez miesiac bylo cacy, ale zachciało mi sie flashowac... i problem powrocil) co masz na mysli piszac o burdelu, chyba nie panienki :), a ten niedopoweidni qonfig to twoim zdaniem co :?: - mozna konkretniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 bardzo smieszne z tymi panienkami :twisted: :twisted: na nieodpowiednia konfiguracje składa sie mnóstwo czynników- od biosu ,systemu , sterów itd wiec sadzac po wyniku w 2003 jest ona u ciebie bardzo kiepska -ja na 9500pro bez o/c miałem 3700 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bAterion Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 bardzo smieszne z tymi panienkami :twisted: :twisted: na nieodpowiednia konfiguracje składa sie mnóstwo czynników- od biosu ,systemu , sterów itd wiec sadzac po wyniku w 2003 jest ona u ciebie bardzo kiepska -ja na 9500pro bez o/c miałem 3700 wiedzialem ze tak odpowiesz... mam nadzieje ze nie bedzie za duzym problemem jak zapytampoprosze o kilka takich przykladow - najwazniejszych ustawien odnosnie biosusterów, wiesz takich nieodzownych :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Na 9500 Pro i nic wiecej [taktowania rdzeń/memorki oczywiscie moga byc wwieksze/mniejsze] Nie rób sobie ze mnie jaj, bo nie o to tu chodzi... Spytałem w jaki sposób można podkręcić R9500 na 9500pro za pomocą tak jak napisałeś - "taktowania rdzeń/memorki"... Dobrze wiesz, że pomyliłeś się w tym temacie, zmyliło cię to PRO, a ono które w tym przypadku charakteryzuje się dodatkowymi 4 potokami, a nie tylko zwiększonym taktowaniem tak jak w modelach 9700/9800... Bardzo łatwo odblokowując dodatkowe 4 potoki powinieneś to wiedzieć :)Kolega Hipo cię naprowadził o co biega, a ty na koniec dodajesz takiego posta: Ciekawe jak można wykręcić 9500 nonpro na 9500 pro...poszukaj najpierw potem pytaj :PNa przyszłość oszczędź sobie takich komentarzy... :evil: bAterion -> widzę, że mamy podobne avatary... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bAterion Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 bAterion -> widzę, że mamy podobne avatary... :wink: juz sie kiedys spotkalismy, nie pamietam topica...:) ____________________________________ <<off topic>> czemu w przegladzie tematu nie widze teraz wzsystkich wypowiedzi uczestników Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bAterion Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 te 64 to rozmiar agp size jaki ustawiłes biosie-hehehe tu masz racje, ustawilem w biosie znowu na 256 i wszystko wróciło do normy, wczesniej nie zauwazyłem tej korelacji __________________________________ co z tymi ustawieniami, rozpoczałes temat wiec liczyłem na ciebie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...