Skocz do zawartości
PIT5

Super UPS

Rekomendowane odpowiedzi

Muszę kupić UPS do firmy (cena jest mniej istotna). Ma podtrzymywać serwer i kamery. Ważne aby był bardzo dobry. Co możeci mi polecić. Możecie wrzucić jakieś linki z UPS`ami.

Napiszcie ewentualnie co sądzicie o tym:

SMART-UPS 1500VA -cena netto 2120 zł

gwar. 24 mies

opis tech. APC SMART-UPS, 1500 VA/980W, Wejście 230V, Interface Port DB-9 RS-232, Smart slot, USB

podstawowe cechy:

automatic self test, automatic voltage regulation AVR, Builit-in SmartSlot, Baterie wymienialne podczas pracy, Inteligentne zarządzanie bateriami, Load Meter, Network-grade line conditioning, wskaźnik stanu przeciążenia, wskaźnik konieczności wymiany baterii, sine-wave output, oprogramowanie, USB Connectivity, User Replaceable batteries, Wide input range

skład zestawu:

cd software , smart UPS signaling RS-232 cable, podręcznik użytkownika, USB cable.

komunikacja i zarządzanie

port interfejsu DB-9 RS-232, SmartSlot, USB Ilość interfejsów SmartSlot

Wyjście:

Moc wyjściowa 1,500 VA Moc wyjsciowa 980 Watts, Napięcie wyjsciowe 230 V Configurable for 220 : 230 or 240 nominal output voltage Typ przebiegu Sinusoida

Wejście:

Nominalne napięcie wejściowe 230 V

Częstotliwośc na wejściu 50/60 Hz +/- 3 Hz auto sensing

Typ gniazda wejściowego IEC - 320 C14

Długość przewodu zasilania 6 stopy (ft.)

Zakres napięcia wejściowego w trybie podstawowym 151-286 V

Zmienny zakres napięcia wejściowego w trybie podstawowym 151-302 V

Ochrona przed przepięciami i filtracja

Ochrona przed przepięciami i filtracja:

Znamionowa energia przepięcia (w dźulach) 480 joules, Filtracja Full Time multi-pole noie filtering : 0,3 % IEEE

surge let-trough: zero clamping response time: meets UL 1449

Typowy czas podtrzymywania:

przy obciążeniu 50% 23.9 minutes (490 Watts)

Typowy czas podtrzymywania przy pełnym obiążeniu 6.7 minutes (980 Watts)

Akumulatory:

Typ akumulatora Bezobsługowe baterie ołowiowo-kwasowe, Typowy czas pełnego ładowania akumulatora 3 godziny

z góry dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co to za serwer jaki konfig - czy ma to dzialac po godzine i wiecej jak wysiadzie prad czy ma sie serw wylaczac jezeli np ups zacznie sie rozladowywac - bo nie idze sensu wydawania kuppy kasy na taki ups ktory podtrzyma sredniej mocy komputer przez goraa pol godziny - a co jak sie okaze ze pradu nie bedzie 35 min ????? to ci sie server wylaczy stracisz dane itp itd :) wiec wtedy zamiast wyrzucac 2 tys w bloto kupil bym cos tanszego co potrzyma 10 min komputer w czasie awarii - wystarczajaco dlugo zeby go w spokju wylaczyc a jezeli komp ma brac udzial w biciu rekordow w uptimie to nie obejdzie sie bez specjalistycznego upsa ktory bedzie w stanie zasilic sprzet nawet kilka godzin - niestety sredni czas trwania awarii w naszych elektrowniach jest dluzszy niz 20 min

ja w domciu uzywam polskiego upsa eta 600 - trzyma mi kompa przez 20 min - razem z monitorem (szacunkowo okolo 400 watt)

jak dla mnie wystarczy zeby kompa wylczyc - jakos nie bawi mnie czekanie na wlaczonym upsie i sprawdzanie czy elektrownia wyrobi sie w 20 min :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co to za serwer jaki konfig -

SERWER jest już nie najnowszy - Pentium III 1 GHz, 512 RAM ECC, 2 x HDD SCSI 18 GB. Oprócz serwera dołączone jest Video do kamer /monitoring sklepu/ + monitor 15`. Generalnie nie chodzi o to aby UPS trzymał kompa przez godzine, wystarczy UPS który utrzyma to wszystko na ok 15 minut. Do tej pory był UPS ARES 1200 i dawał sobie radę aż do dziś rana. Na razie kolega pojechał po nowe baterie. Jak bedzie ok to nie będe nic zmieniać ale jak nie da rady to trzeba coś kupić i nie wiem na co się zdecydować. Szef dostał ofertę na ten UPS który napisałem powyżej i nie wiem czy jest wart swojej ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...