Kwiecień Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Poprawności nie da się sprawdzić bo kolejne 256KB jest zablokowane :P Jedyne wyjście to odblokować i sprawdzic czy działa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Poprawności nie da się sprawdzić bo kolejne 256KB jest zablokowane :P Jedyne wyjście to odblokować i sprawdzic czy działa :)ale texas odblokowal juz cache w swoim procku. texas => to maz lepiej niz ja bo moj duro jest na nmowym laminacie i nei mam jak w sposob bez inwazyjny dostac sie do mostkow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 no właśnie Texas jak to zrobiłeś bo w moim przypadku przepis z overclockers.ru nic nie daje(AQXEA 0327 MPMW) proc idealnie wchodzi bez błęduff na 2400MHz przy 1.6V.(Epoxowe 1.62V>) P.S. jestem tu nowy choć swe latka mam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
texas Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 no właśnie Texas jak to zrobiłeś bo w moim przypadku przepis z overclockers.ru nic nie daje(AQXEA 0327 MPMW) proc idealnie wchodzi bez błęduff na 2400MHz przy 1.6V.(Epoxowe 1.62V>) P.S. jestem tu nowy choć swe latka mam Połączyłem przepalony mostek L2 srebrnym lakierem przewodzącym. Nie był to jednak ten mostek ze zdjęcia od ruskich. Tamten nie był przepalony. Przepalony był ten obok i po połączeniu zadziałało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 no właśnie Texas jak to zrobiłeś bo w moim przypadku przepis z overclockers.ru nic nie daje(AQXEA 0327 MPMW) proc idealnie wchodzi bez błęduff na 2400MHz przy 1.6V.(Epoxowe 1.62V>) P.S. jestem tu nowy choć swe latka mam Połączyłem przepalony mostek L2 srebrnym lakierem przewodzącym. Nie był to jednak ten mostek ze zdjęcia od ruskich. Tamten nie był przepalony. Przepalony był ten obok i po połączeniu zadziałało.texas właśnie o to mi chodziło bo ja połączyłem ten i ten mostek ,bios mi piszczał i zmyłem to acetonem(i spoko) , dzięki za podpowiedż bo se dałem spokuj ale zara biore sie do roboty i odpisze co i jak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Texas jest git 512 odblokowane zajefajnie to chyba jestem drugi więc można śmiało dać nowy temat "Thorton modowalny" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 A co bedzie jak sie odblokuje cache i np. komp nie wstanie (czyli uszkodzone 256) to mozna zmyc acetonem lakier i znowu bedzie dobrze ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 raczej tak aceton to zmywa, nic się złego nie działo i na reazie jest git z tym że zmywam to jak jaeszcze nie wyschnie do końca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 to napiszcie dokladnie ktory mostek zamalowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 dobra rysunek jest to nara lece na zakupy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Ten proc o którym mówiłem jednak kręcił się na 2.8Ghz na 1.95V :!: 8O ale ktoś mi go sprzątnął sprzed nosa - we wtorek dostawa więc kilka nowych sztuk będzie. Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
texas Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Wydaje mi się, że trzeba połączyć mostek L2 ten który jest w danym procku przepalony izolując wcześniej miejsce wypalone laserem. Ja zaizolowałem to miejsce dając troszkę kleju "kropelki". U mnie był to mostek po lewej od tego ze zdjęcia od ruskich. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belrin Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Znalazłem coś takiego: http://www.overclocker.com.cn/ReadNews.asp...CPU&SpecialID=0 Odblokowanie za pomocą ołówka jak kiedyś w duronach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 chyba sobie sprawie tego proca :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belrin Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Mój jest w drodze i chyba wypróbuję swój ołówek :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 ja wymienei chyba mojego 1700+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
texas Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Znalazłem coś takiego: http://www.overclocker.com.cn/ReadNews.asp...CPU&SpecialID=0 Tu jest połączony dokładnie ten sam mostek co u mnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Spróbował bym odblokowac swojego ale mi się nie chce wodnego ściagac i zakładać :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sowiak Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Jam mam AXDC2000DUT3C AQXEA 0327 MPMW. Droga tego procka do mnie była bardzo długa: czekałem na przesyłkę ze sklepu (zamówiłem AXP1700+), czekałem aż się skończyły więc zmienili mi na AXP1800+ nadal czekałem i w końcu włożyli mi AXP2000+. Nie byłem z tego zbyt zadowolony – słabo się kręci. Paczka przyszła do domu patrze na opis – jakiś dziwny. Biegam po necie znalazłem to Throton. Lookam do sklepu a tu Throton jest o 100 zeta droższy od tego, którego zamawiałem, a zapłaciłem jak za stary, więc jestem ogólnie bardzo zadowlony. 1. Czy ta seria dobrze się kręci? 2. Czy jako niedoświadczonemu użytkownikowi proponujecie zwiększyć cache (laminat brązowy) 3. Ile z niego wyciągne przy chłodzeniu Spire Falcon Rock II + nakładka na procesor (reszta w podpisie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 odpowiem tak sprawdz sam ciezko powiedziec nie testujac procka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 No ciekawie się zapowiada... Ale ja jeszcze pomęcze moje 1,7 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Z innej Beczki: potestowałem u kolegi Bartona AXDA2500DK4V xxxxxxx280026 AQZEA 0327TPAW z powodu ramów DDR400 CL3 Nanya na kostkach elixir przy CL2,5 3-3-8 poszedł przy Vcore 1,75V na FSB200 x11 (2200MHz) ... dalej nie puszczałem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Sowiak, spójrz no kolego na początek postu i zobaczysz to co cię interesuje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sowiak Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Masz racje, ale nie ma tam odpowiedzi ad. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 2. Czy jako niedoświadczonemu użytkownikowi proponujecie zwiększyć cache (laminat brązowy)moj matematyk mawial "proba pudingu jest jego zjedzenie". olowkiem chyba umiesz sie poslugiwac, w razie czego gumka tez.. do tego nie potrzeba zbyt duzego doswiadczenia.. wiec nie ma co sie zastanawiac tylko zycze powodzenia i do dziela :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sowiak Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Na czym polega metoda drut mod? Da ktoś link? Czy trzeba izolować te mostki klejem, jeśli tak to jak to zrobić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Na czym polega metoda drut mod? Da ktoś link? Czy trzeba izolować te mostki klejem, jeśli tak to jak to zrobić?Poczytaj to i to i to :arrow: powinienes znalezc tu odpowiedzi na wszystkie swoje pytania :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Na czym polega metoda drut mod?j.w. + poszukaj w archiwum.. bylo wiele razy Da ktoś link?poszukaj w archiwum.. bylo wiele razy Czy trzeba izolować te mostki klejem, jeśli tak to jak to zrobić? http://www.overclocker.com.cn/ReadNews.asp...CPU&SpecialID=0 widzisz, zeby napisali gdzies tu o kleju? :wink: nie.. nie trzeba :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belrin Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 A poco Ci drut-mod? Twoja płyta nie ma zmiany mnożnika i napięć w biosie ,bo do tego on służy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mate76 Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 A poco Ci drut-mod? Twoja płyta nie ma zmiany mnożnika i napięć w biosie ,bo do tego on służy? A słyszałeś o tym, że jak procesor ma max.12,5x to bez drug-modu dalej nie pojedziesz? Mateusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...