Skocz do zawartości
Hanu

A2000+ Thorton - szansa na nowego króla.

Rekomendowane odpowiedzi

Poprawności nie da się sprawdzić bo kolejne 256KB jest zablokowane :P Jedyne wyjście to odblokować i sprawdzic czy działa :)

ale texas odblokowal juz cache w swoim procku.

texas => to maz lepiej niz ja bo moj duro jest na nmowym laminacie i nei mam jak w sposob bez inwazyjny dostac sie do mostkow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie Texas jak to zrobiłeś bo w moim przypadku przepis z overclockers.ru nic nie daje(AQXEA 0327 MPMW)

proc idealnie wchodzi bez błęduff na 2400MHz przy 1.6V.(Epoxowe 1.62V>)

P.S.

jestem tu nowy choć swe latka mam

Połączyłem przepalony mostek L2 srebrnym lakierem przewodzącym. Nie był to jednak ten mostek ze zdjęcia od ruskich. Tamten nie był przepalony. Przepalony był ten obok i po połączeniu zadziałało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie Texas jak to zrobiłeś bo w moim przypadku przepis z overclockers.ru nic nie daje(AQXEA 0327 MPMW)

proc idealnie wchodzi bez błęduff na 2400MHz przy 1.6V.(Epoxowe 1.62V>)

P.S.

jestem tu nowy choć swe latka mam

Połączyłem przepalony mostek L2 srebrnym lakierem przewodzącym. Nie był to jednak ten mostek ze zdjęcia od ruskich. Tamten nie był przepalony. Przepalony był ten obok i po połączeniu zadziałało.
texas właśnie o to mi chodziło bo ja połączyłem ten i ten mostek ,bios mi piszczał i zmyłem to acetonem(i spoko) , dzięki za podpowiedż bo se dałem spokuj ale zara biore sie do roboty i odpisze co i jak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że trzeba połączyć mostek L2 ten który jest w danym procku przepalony izolując wcześniej miejsce wypalone laserem. Ja zaizolowałem to miejsce dając troszkę kleju "kropelki". U mnie był to mostek po lewej od tego ze zdjęcia od ruskich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jam mam AXDC2000DUT3C AQXEA 0327 MPMW. Droga tego procka do mnie była bardzo długa: czekałem na przesyłkę ze sklepu (zamówiłem AXP1700+), czekałem aż się skończyły więc zmienili mi na AXP1800+ nadal czekałem i w końcu włożyli mi AXP2000+. Nie byłem z tego zbyt zadowolony – słabo się kręci. Paczka przyszła do domu patrze na opis – jakiś dziwny. Biegam po necie znalazłem to Throton. Lookam do sklepu a tu Throton jest o 100 zeta droższy od tego, którego zamawiałem, a zapłaciłem jak za stary, więc jestem ogólnie bardzo zadowlony.

1. Czy ta seria dobrze się kręci?

2. Czy jako niedoświadczonemu użytkownikowi proponujecie zwiększyć cache (laminat brązowy)

3. Ile z niego wyciągne przy chłodzeniu Spire Falcon Rock II + nakładka na procesor (reszta w podpisie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2. Czy jako niedoświadczonemu użytkownikowi proponujecie zwiększyć cache (laminat brązowy)

moj matematyk mawial "proba pudingu jest jego zjedzenie". olowkiem chyba umiesz sie poslugiwac, w razie czego gumka tez.. do tego nie potrzeba zbyt duzego doswiadczenia.. wiec nie ma co sie zastanawiac tylko zycze powodzenia i do dziela :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na czym polega metoda drut mod?

j.w. + poszukaj w archiwum.. bylo wiele razy

Da ktoś link?

poszukaj w archiwum.. bylo wiele razy

Czy trzeba izolować te mostki klejem, jeśli tak to jak to zrobić?

http://www.overclocker.com.cn/ReadNews.asp...CPU&SpecialID=0

widzisz, zeby napisali gdzies tu o kleju? :wink: nie.. nie trzeba :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...