Belrin Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Ale chyba płyta kolegi Sowiaka Abit NF7-S rev 2.0 niema tego problemu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 A poco Ci drut-mod? Twoja płyta nie ma zmiany mnożnika i napięć w biosie ,bo do tego on służy? A słyszałeś o tym, że jak procesor ma max.12,5x to bez drug-modu dalej nie pojedziesz? Mateusz Chlopaki, co wy :?: 8O :?: 8O To nie o taki drut-mod chyba chodzi... Drut mod L12 dajacy wyzsze FSB, a nie mnozniki :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sowiak Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Tak rozumiem. Ale drutmod nie służy rowniez do laczenia mostkow aby odblokowac cache? Ta metoda nie traci sie gwarancji. A o kleju to ktos wczesniejpisal, wiec sie zasugerowalem.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belrin Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Poprostu zrób jak w linku który podałem czyli połącz przerwany mostek ołówkiem.Zawsze możesz potem zmazać gumką i nie tracisz gwarancji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Ja w tym tygodniu spróbuje mojego odblokować :D Mam nadzieję ża będzie pokazywało Barton 3200+ :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mate76 Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Ja już też mam swojego. Chwilowo nie odpalony bo komputer się suszy :D Ale jest jedna dziwna rzecz. Dzisiaj jak go kupowałem dostałem dwa do wyboru. Jeden starszy z 27 tygodnia z przepalonym jednym mostkiem L2 jak się należy. Drugi zaś z 37 tygodnia nie miał żadnego mostka przepalonego. No i wziąłem ten pierwszy. Morały są dwa. Albo ten nowy miał 512Kb cache'u (raczej nie) albo chłopaki wykombinowali w nowszych procesorach jak to blokować tak, żeby już nic się nie dało zrobić... Pozdrawiam, Mateusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Mate76 podaj oznaczenia tego proca, a jak ci komp wyschnie :lol: to podaj jakies wyniki o/c. Jutro ide zobaczyc jakie thortony mają i sobie coś wybiore tylko AXP 1.7+ musze sprzedać - jest ktoś chętny?? :D sory Reed 8) Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mate76 Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Cześć, Ten mój Thorton ma takie oznaczenia: AXDC2000DUT3C 9796395250111 AQXEA 0328VPMW Mam jeszcze Durona: DHD1600DLV1C T598775200838 MIXHB 0334VPMW Mateusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 no to mnie przestraszyles z tym nowym Thortonem mam miec jednego za 210zl no zobaczymy czy bedzie mial przepalone L2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 No tak, a mój ma zaklejone mostki i nie wiem jak z L2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Z tego co widze to normalna praktyka... PLOMBY GWARANCYJNE NA MOSTKACH :( Już sobie jakiegoś wyszukuje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mate76 Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Ten mój wygląda tak: Można mu L2 połączyć bez skrobania? Mateusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Eeeee....nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 ktos mi oferuje za male pieniadze Thortona (brazowy) z koncowka serii UTHW :roll: czy cos mozna powiedziec o procku na podstawie tych literek :?: ewentualnie na co jeszcze powinienem zwrocic uwage :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Jakas godzinke temu wrzucilem do kompa THORTONika i wlasnie go testuje. Jak do tej pory 2100mhz na defaultowym napieciu PRIME95 w 100% stabilnie :) Chyba bedzie niezle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 to jakiego najlepiej brac zeby nie bylo trzeba skrobac ? brazowego ?? bo nie mam mozliwosci samemu proca wybrac tylko przez znajomego a jemu nie bedzie sie chcialo sprawdzac czy na mostkach jest jakas powloka jedynie kolor sprawdzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mate76 Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Mojemu też odblokowałem cache, więc to kit z tymi brązowymi. Tylko chyba zamalowałem sąsiedni mostek, bo mi się wieszał. Spróbuję kiedy indziej. Mateusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 Mojemu też odblokowałem cache, więc to kit z tymi brązowymi. Tylko chyba zamalowałem sąsiedni mostek, bo mi się wieszał. Spróbuję kiedy indziej. Mateusz jak to zrobiles?? musiales cos skrobac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 Czesc All dzisiaj odwiedziłem sklep komputerowy i mieli jednego Thortona Oto oznczenia: AXDC2000DUT3C AQXEA0328UPMW 9790186280178 Kolor brązowy - brak widocznych sciężek. Jak myślicie będędzie dobra seria czy nie? wiem że nie moge o to pytac na ile go wykrece ale chce miec pewnosc ze o nie jest zadna shitowata seria. A i jutro moge sie nim pobawic (o/c) w sklepie :twisted: :twisted: :twisted: i zobacze jak się bedzie kręcić. Pozdro i jutro zdam relacje, a moze bede go juz mial u siebie - kto wie.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 ja jutro kupuje AQXEA0327!! chyba ze bedzie tak jak krostry pisal ze beda jakies downgrade'y 20/24 tylko ze znowu zaklejone mostki, w tej firmie to tak maja, na radku mialem plombe na radiatorach! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sowiak Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 Ja mam podkrecony do 2400+ (200x10) zwykly vcore, a chce do 3200+ (200x11). A cache sobie chyba nie odblokuje bo mam z NTT System, a oni chyba na mostkach plomby wkladaja s<span style="color:red;">[ciach!]</span>ysyny, ale nie jestem pewien, a nie chce mi sie sprawdzać, może ma ktoś n ten temat informacje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 kupilem!! AQXEA0327 downgrade z 28 wiec jak twierdzi krostry dobry, rdzen rozowawy, laminat brazowy... testuje raczej jutro bo nie ma kompa pod reka...:) i tylko 299! PS. a LOLek w sklepie powiedzial mi ze podkrecanie jest niezgodne z gwarancja bo procesor nie dziala tak jak powinien tylko lepiej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Cześć, Ten mój Thorton ma takie oznaczenia: AXDC2000DUT3C 9796395250111 AQXEA 0328VPMW moj ma numer 0072 - zbartonowany chodzi na 2300MHz @1.7V (prime). jak smiga ten Twoj? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 Kurcze, ktory w koncu mostek trzeba zespawac zeby odblokowac dodatkowy cashe w thortonie? Probowalem w/g przepisu z ruskiej strony i nic z tego nie wyszlo (albo moj lakier elektroprzewodzacy nie dziala albo lacze nie te mostki co trzeba) komp normalnie pracuje ale cpu-z wykrywa proc jako THORTON i cashe l2 jest 256. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Niemaciek coś chyba z czytaniem kiepsko dałem fajny rysunek przy swoim nicku heh ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 kupilem!! AQXEA0327 downgrade z 28 wiec jak twierdzi krostry dobry, rdzen rozowawy, laminat brazowy... testuje raczej jutro bo nie ma kompa pod reka...:) i tylko 299! PS. a LOLek w sklepie powiedzial mi ze podkrecanie jest niezgodne z gwarancja bo procesor nie dziala tak jak powinien tylko lepiej :) Z rdzeniami różowymi (ala rzodkiewka) jest 50/50 i akurat miałeś moze szczescie. Lepsze są niebieskawo-czerwonawe z białym odblaskiem lub zielonkawym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sowiak Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Ja na sprzęcie widniejącym w podpisie miałem przy podkreconym do 10x200mhz procesorze przy maksymalnym obciazeniu 60 st. , ale tylko raz. Pzy testach prime długich mam 56 st. to troche duzo co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Dzis zamienilem mojego dotychczasowego procka: na cos takiego... Na razie jestem w trakcie gruntownej przebudowy obudowy i WC, ale bede gada katowal :twisted: Na razie nzauwazylem troszke wyzsza temp przy tym samym napieciu i predkosci :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 No teraz to juz zupelnie zglupialem. Sprobowalem polaczyc pierwszy mostek L2 i to samo (procesor dzialal tak jak wczesniej czyli 2000+ z normalna iloscia pamieci cashe. Sprobowalem 2 mostek i to samo. Na koniec w akcie desperacji polaczylem i pierwszy i drugi i nic z tego nie wyszlo (procek zupelnie nie zareagowal na ta zmiane. Moze ktos ze zmodowanym prockiem moglby zapodac jakas fotke na forum zeby wszyscy zostali uswiadomieni, ktory mostek nalezy polaczyc i jak to najlepiej zrobic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 dobry pomysl z tym helpem do Barton-moda, ja probowalem olowkiem i nie poszlo, pomalowalem lakierem przewodzacym ale nie sprawdzilem bo mi sie WC rozszczelnilo i dopiero naprawilem, ale zabralem kompa do Krakowa i zapomnialem wziac zapinki :) :evil: ale ze mnie LOLek ale na std napieciu wszedl 166x13 potem musialem wchodzic wysoko z napieciem i byl niestabilny, poza tym musi sobie chwile pochodzic normalnie (moze go nawet wygrzeje :) ) licze na 200x12 bo weszlo tylko bylo unstable....:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...