ma3ek Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 czy mozecie swoje zdania i zwady wymieniac gdzie indziej? mam juz dosc czytania waszych wypocin na temat slow, ktore jeden do drugiego kieruje. to forum nie do tego jest przeznaczone :!: MODERATORZY - widzicie i nie grzmicie :!: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Do Wielce Szanownego Pana Szorty(costam-costam) zachowujesz sie jak bys mial ciote czepiasz sie slowek, wogole sie czepiasz i produkujesz... daj Pan spokuj....ze juz wiecej nic nie powiem i nie wspone nt twojego insynuowania nt modowania i osob, magi blablabla moja rada idz na piwko pompnij jakas panienke to sie troche zluzujesz ;-) Przepraszam za powstale rowniez z mojej winy zamieszanie, a Panie za niestosowne zachowanie :-) Pozdrawiamm 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty2001 Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Chlopczyku daj se siana i nie wyskakuj mi tutaj z takimi dziecinnymi zagrywkami - wcale a wcale mnie to nie rusza. Piwo jest OK, kobiety sa jeszcze lepsze (nie wiem czym sie zadowalasz - chyba resztkami ze stolu). Jedyna rzecz ktora staram sie udowodnic to to, ze olowek jest chu** warty jednak Ty usilnie mi w tym przeszkadzasz - klapki na oczach (moze chec wciagniecia mnie w interesujaca dyskusje?). Przepraszam za powstale rowniez z mojej winy zamieszanie, a Panie za niestosowne zachowanie :-)Dolaczam sie do przeprosin :wink:. Moderatorow prosze o odpowiednie dzialanie (usuniecie niepotrzebnych postow). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Prawdopodobnie zrobie unmod'a procesora aby udowodnic Ci, iz te 192kb dodatkowego L2 cache daja wzrost wydajnosci systemu rzedu 5-10% 8). Tego nie musisz udowadniać, sam robiłem podobne testy i stwierdziłen różnicę wydajności w systemach czasu rzeczywistego od 5% do 20% Problematyczna pozostaje sprawność odblokowanej pamięci. Brak wzrostu wydajności procesora to wystarczający dowód na brak odblokowania cache. W przypadku durona blokowanie sprawnej pamięci mieści się w praktyce biznesowej: szybkie uzyskanie nowego taniego modelu duron, jednak tortona jakoś nie mogę tam wcisnąć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Oj, Panowie, chyba wam się oststnio admin do piór nie dobrał. Zawalacie topic idiotycznymi polemikami. Weźcie sobie te kłótnie na priv. Nie wystarczy stwierdzenie, poparte jakimś przykładem? Jak ołowek nie działa to mówisz, że U MNIE NIE DZIAŁA, a nie próbujecie przekonac na siłę resztę użytkowników. Płakac się chce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 U MNIE NIE DZIALA OLOWEK! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherlock Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Jak się nie uspokoicie, to zamkę topic i nie będzie dyskusji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Chlopczyku daj se siana i nie wyskakuj mi tutaj z takimi dziecinnymi zagrywkami - wcale a wcale mnie to nie rusza. Piwo jest OK, kobiety sa jeszcze lepsze (nie wiem czym sie zadowalasz - chyba resztkami ze stolu). Jedyna rzecz ktora staram sie udowodnic to to, ze olowek jest chu** warty jednak Ty usilnie mi w tym przeszkadzasz - klapki na oczach (moze chec wciagniecia mnie w interesujaca dyskusje?). Przepraszam za powstale rowniez z mojej winy zamieszanie, a Panie za niestosowne zachowanie :-)Dolaczam sie do przeprosin :wink:. Moderatorow prosze o odpowiednie dzialanie (usuniecie niepotrzebnych postow). słuchaj cycu, jak nie wiesz co piszesz to lepiej nie pisz, to że Tobie sie udało z odblokowaniem procka nie świadczy o tym ze wszystkie dają się odblokować, no bo niby po co by były zablokowane, gdyby tą reszke keszu miały sprawną ? ostrzegam, jak nie odpuścisz i dalej bedziesz zajmował sie postojebstwem to wylecisz ztąd szybciej niż przyleciałeś, więc poprostu sie zamknij mądralo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Krotki kaszel panowie postfuckerzy ! Popieram "propozycje" andriu w 100% Od pieprzenia glupot macie GG i fora typu brawo.girl, czy inny brawo.gey :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 boje sie postowac po takich mocnych slowach moderow.... :) mniejsza z tym, trzeba sie przelamac - czy jesli grafit wszedl w szczeline (przeciecie), to jesli nie uda mi sie go do konca usunac i przemaluje to lakierem, to czy moze sie zdarzyc ze bedzie toto cos chrzanic....? od razu uprzedzam NIE ZAMIERZAM ROBIC ZWARC!!! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Ołówek o dupe potłuc! Próbowałem kilka razy i dópa. Jednak o zniszczenu proca tą metodą nie ma mowy. Potrzeba jedynie dużo światła i lupę! Jak ktoś nie jest pewien, bo grafit wpadł do rowa to po co się za to brał? Trzeba się najpierw zabezpieczyć ;) przez zalepienie go np. "kropelką". Mycie procesora pod bieżącą wodą też nie jest najlepszym pomysłem. W 100% bezpieczny sposób to pałeczka higieniczna umoczona w płynie z zawartością spirytusu (np woda brzozowa, woda po goleniu - jak ktoś ma goleń) - poszorować i wytrzeć na sucho. Thortonika odblokowałem lutując do mostków drucik - "włosek". Potem zalepiłem to taśmą klejącą, a przy sprzedaży wjebie na to wszystko stickera i śladu nie będzie hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 No i jednak MODOWANIEC poszedł się czesać ,nie mój a Kumpla AQXEA 0328 VPMW 2 dni hulał a wczoraj BLUE EKRANY i inne zwiechy nie pomogło nawet zmycie połaczenia Acetonem będzie brał Bartka 2500+ ,proc w na Brelok sie nadaje !!!JEST RYZYKO JEST ZABAWA!!! to są Jego słowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Mój miał takie same objawy nawet bez modowania :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Witam - przeczytalem caly topic i mam kwestie: Wczoraj zamienilem sie z qmplem na procy, po testach wyniklo, ze faktycznie jest lepiej w o/c, ale tylko o srednio 30MHz - w zwiazku z tym postanowilem zmienic TB na Thortona lub Bartona i tu wlasnie pytanie: Z postow da sie wyczytac ze jedyna rozsadna data thortona jest 0327 - podkreca sie on gdzies na 2,6GHz@1,7V co jest rewelacja - jak to sie ma do bartonow - czy tez istnieja jakies w tych granicach podkrecajace sie serie? - bo cena nie gra mi roli czy to jest 300 czy nawet 500 - ma sie dobrze krecic - bo jezeli bartony kreca sie duzo gorzej w tych samych warunkach temp i Vcore to od jutra poszukuje tego thortona - jednak po wypadku foresta nie biore pod uwage moda - bo tak by nie bylo pytania :) Dzieki za odp. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotcoopa Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Kolejny AQXEA ulegl L2 i L12 modowi:) Teraz wiem do czego sluzy WC:D Tyle ze nie przy pomocy olowka ale kropelki,tasmy i takiego gowna do naprawiania ogrzewania tylnej szyby w samochodach:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 ano tu cos jest na temat Bartosiuff http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=46377 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Kolejny AQXEA ulegl L2 i L12 modowi:) Teraz wiem do czego sluzy WC:D Tyle ze nie przy pomocy olowka ale kropelki,tasmy i takiego gowna do naprawiania ogrzewania tylnej szyby w samochodach:) A jak dokladnie odblokowales ten cache :?: Tez dzis kupilem takie cos jak ty... Robiles polaczenie w lini prostej, czy naokraglo :?: Kropelke dawales w przepalony otwor :?: More detailz plizzz :idea: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 czy w bartonach najwazniejsze jest A-M jako 3 litera czy na cos jeszcze patrzec? jaki w thortonach jest najlepszy kolor rdzenia bo jutro jade na łowy i moze jakis 0327MPMW zagosci w mojej plycie :) - czy jeszcze na jakis szczegol oprocz tego musze zwrocic uwage? - Hanu wypowiedz sie na temat twojego koloru i ogolnie - dzieki. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoiYa Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Witam! Sprawdziłem kilka sztuk Thortonów, ale niestety nie miałem 0327. 0329MPMW, 0329UPMW, 0324XPMW chodziły następująco: 0329MPMW 2,3GHz potrzebował 1,825V do pracy (3 sztuki sprawdzone), 0329UPMW 2,3GHz na 1,85V (4 sztuki), 0324XPMW 2,3GHz 1,8V (2 sztuki). Czyli kto chce podkręcać potrzebuje 0327VPMW i chyba tylko to! jak coś mi jeszcze wpadnie w ręce, szczególnie ten 0327 to też go potestuję. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 BRAWO SoiYa! Tyle konkretów! I wsio jasne! Mogę też potwierdzić 0324 XPMW: 2,309 Ghz i napiątko wacha sie 1,76-1,84, ale proco stable. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 czy w bartonach najwazniejsze jest A-M jako 3 litera czy na cos jeszcze patrzec? jaki w thortonach jest najlepszy kolor rdzenia bo jutro jade na łowy i moze jakis 0327MPMW zagosci w mojej plycie :) - czy jeszcze na jakis szczegol oprocz tego musze zwrocic uwage? - Hanu wypowiedz sie na temat twojego koloru i ogolnie - dzieki. :) Kolor laminatu jest raczej nieistotny. Hmf, na przyszłość czytaj cały temat ;) Dopóki jest mały :) Cechy procka, który będzie miał duże szanse na dobre O/C : - downgrade 25 lub 28 - 27 tydzień - MPMW (mogą być inne, np. VPMW, ważna jest 3 litera) Coś jeszcze było na temat oznaczeń, poklikaj trochę w tym temacie Hanu - proszę Cię, odpowiedz na moją prośbę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Witam! Sprawdziłem kilka sztuk Thortonów, ale niestety nie miałem 0327. 0329MPMW, 0329UPMW, 0324XPMW chodziły następująco: 0329MPMW 2,3GHz potrzebował 1,825V do pracy (3 sztuki sprawdzone), 0329UPMW 2,3GHz na 1,85V (4 sztuki), 0324XPMW 2,3GHz 1,8V (2 sztuki). Czyli kto chce podkręcać potrzebuje 0327VPMW i chyba tylko to! jak coś mi jeszcze wpadnie w ręce, szczególnie ten 0327 to też go potestuję. Pozdrawiam Ja mam 0327VPMW i ledci obecnie na 2.3Ghz przy napieciu 1.72V ze względu na zasiłke bo duże wahania są przy 1.7V a tak prawie wogóle :lol: Musze jeszcze go wygrzać pod żarówą bo na WC i przy 30C to raczej słabe wygrzewanie :D . Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 moge kupic cos takiego: AQXEA 0327WPMW AXDC2000DUT3C 9795096260001 co o tym sadzicie? nie znam koloru rdzenia laminatu - wiem tylko ta linijke co napisalem - osadzcie - czy to pojdzie lepiej niz moj TB? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 moge kupic cos takiego: AQXEA 0327WPMW AXDC2000DUT3C 9795096260001 co o tym sadzicie? nie znam koloru rdzenia laminatu - wiem tylko ta linijke co napisalem - osadzcie - czy to pojdzie lepiej niz moj TB? YoSHi.. nie obraź się, ale czy ty w ogóle cały temat przeczytałeś?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 przejrzalem :) ale tam bylo MPMW a to jest WPMW druga kwestia to ten barton: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16791408 jak by ktos cos napisal o nim zanim sie skonczy ta aukcja to bylbym bardzo ale to bardzo wdzieczny :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 przejrzalem :) ale tam bylo MPMW a to jest WPMW druga kwestia to ten barton: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16791408 jak by ktos cos napisal o nim zanim sie skonczy ta aukcja to bylbym bardzo ale to bardzo wdzieczny :D Było coś na temat takich literek ;) A co do tego Bartona, to chyba wziąłbym, skoro sprzedawca gwarantuje takie możliwości podkręcania.. co prawda niejeden Thorton tak potrafi, ale to już raczej loteria ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 przejrzalem :) ale tam bylo MPMW a to jest WPMW druga kwestia to ten barton: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16791408 jak by ktos cos napisal o nim zanim sie skonczy ta aukcja to bylbym bardzo ale to bardzo wdzieczny :D przeciez ten koles ich nie sprawdza...poszedl na łatwizne.poczytał jaka seria sie krei i je wystawia obiecujac wyniki ze hoho. i jeszcze ta cena :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 przeciez ten koles ich nie sprawdza...poszedl na łatwizne.poczytał jaka seria sie krei i je wystawia obiecujac wyniki ze hoho. i jeszcze ta cena :lol: No tak nie pomyślałem o tym, więc pozostaje spytać sprzedawcę czy sam testował czy nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeciK Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 0327TPMW - chodzi na 2,4 GHz na 1,65 - 1,7 <- napiecie sie waha .. tylko ze nie mam go stable bo po prostu zasilacz nie wyrabia :( Ktos moze chce mi sprezentowac jakis zasilacz ? :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Tonic2, w kwestii Twojej prosby mam wrażenie,że trudno ją spełnić. Chodzi o to,że OPN nie potrafi poprawnie wykryć mojego proca. Dżinks polega na oznaczeniu. Jak wpiszę AXDC to wywala,że takiego nie ma. AXDA przyjmuje i wyświetla,ż eproc to... Thoroughbreed A- z tym ,że to nie jest zgodne z prawdą. Może mam za starą wersję progsa - jak masz najnoszą podaj link. No i nie mam jak wrzucić tu zdjęcia, bo własnej stronki nie posiadam, by dać link. Mam coraz większe odczucie,że miałem więcej niż farta przy kupnie tego proca. Rozpętałem burzę, a tu okazuje się, że nikomu nie udało się jeszcze dojść do 2,6 GHz na niskich napięciach. Żebym tylko mógł jeszcze spróbować odblokować cache...Niestety te naklejki... YOSHI, powtarzam jeszcze raz: mój proc jest brązowy, nie widać ścieżek, AXDC, AQXEA 0327 MPMW. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...