Skocz do zawartości
Hanu

A2000+ Thorton - szansa na nowego króla.

Rekomendowane odpowiedzi

Oki już był test OC :

12.5 x 166 (2083 MHz) 1.6V Prime95 stable ; ok. 6.5 godzin Torture Test

Temperatura max 49.5 stopni (mam najnowszy bios i monitor od Abita).

Słaba temperatura, więc nie będę dalej puszczać Prime'a95 :?

Następny krok OC to :

12.5 x 180 (2250 MHz)

Życzcie mi powodzenia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie wymienilem Thortonka na nowego i trafil mi sie identyczny wiec biada mu....AXDC 2000 DUT3C  9778082250508 

AQXEA 0327 MPMW. Mam nadzieje ze bujnie sie toto na 2500MHz....bede smazyl popoludniu :)

No to fajnie, to chyba są już 3 osoby z takimi prockami.. ciekaw jestem

jak duże bedą różnice między takimi samymi oznaczeniami, ale to chyba

tak się nie da, mamy różne pamięci, płyty główne itp :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja raczej bede krecil mnoznikiem, bo na fsb powyzej 190 nie mam co liczyc bo elixiry nie wytrzymaja tego a a 3v nie bede puszczal..... mam nadzieje ze 2400Mhz zrobie na tym procku... a najlepsze jest to ze tamten ktory byl jebniety byl to taki sam proc o prawie identycznych oznaczenich (AQEA 0327 MPMW) i dzis oddlaem go na gwarancje i dostalem takiego samego tylko 3 ostatnie cyferki sa inne a tak to to samo

aha ma tez sliwkowy rdzen...a Tonic jakiego koloru jest twoj rdzen bo tamten co byl zdechy to mial czerwonawy taki.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otworzyłem większy ogień na froncie ;)

12.5 x 180 = 2250 MHz, napięcie domyślne, 1.6 V

Temperatura iddle 47 stopni.

Tak jak mówiłem wcześniej, nie będę testował stabilności, ze względu

na temperaturę, chcę, żeby była poniżej 50 stopni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otworzyłem większy ogień na froncie ;)

12.5 x 180 = 2250 MHz, napięcie domyślne, 1.6 V

Temperatura iddle 47 stopni.

Tak jak mówiłem wcześniej, nie będę testował stabilności, ze względu

na temperaturę, chcę, żeby była poniżej 50 stopni

a boisz sie czegos? wiesz chyba ze odczyty temperatury na plycie mozna o pupe rozbic i tak na dobra sprawe to nie wiadomo jak ciepl jest procek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a boisz sie czegos? wiesz chyba ze odczyty temperatury na plycie mozna o pupe rozbic i tak na dobra sprawe to nie wiadomo jak ciepl jest procek...

Nie, nie boję się, tylko się obawiam :)

Tak, wiem, że odczyty są częściowo nieprawdziwe.. ale sądzę, że

nie aż tak, tzn. różnica może wynosić kilka stopni, prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i z reguly sa za wysokie....

Wiem, dlatego zaprzestanę kręcenie procka, aż zbuduję WC..

Oto co mi wyszło z ostatecznego ognia :)

11 x 200 = 2200 MHz 1.6 V

Temperatury nie podam, zauważyłem już zakłamania, nie ma praktycznie

różnicy :? Ech, naprawdę kocham zakłamania temperatur, naprawdę :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procek sie szybciej zawiesi niz spali - a jak sie zawiesi to juz prawie nie wydzila ciepla i sie schlodzi - takie self protect - chyba ze jedziesz np na 2V i 1,5GHz - wtedy zakres stabilnosci moze siekac ponad 100 stopni a jak do tego dojdzie to moze byc gnoj - jednak jak jedziesz na 2,2GHz to badz pewien ze przy 70 stopniach sie wywali i nic sie nie stanie. Dobrze gadam?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja sie zgadzam

to fakt apropos mam śliwkowe Jądro Heh :-) na wodzie po restarcie w Biosie przy 2600MHz miałemm 48C i kupa ale dopracuje pare szczegułow i może wyda bo proc już ładnie się osadził wiec czas na SSSSSSMAŻENIE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

racuch co to ma do mojej wypowiedzi? 8O

Racuch : "to fakt" --> to było do ciebie, odbytorq

moj na 2200MHz T-Bred mial 41C w stressie

Nie podałeś najważniejszej rzeczy, czym go chłodzisz? ;)

chlodzilem go TITANEM D5TB :) :) :)

no i wial na wentyl od procka wentyl od kolorowej kopiarki 150mm :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tonic2 zmodyfikowane tanim kosztem CPC

Drogi Racuchu teraz juz widze... :) jaka masz modyfikacje C_C?
odbytorq

no to nawijam ;te wszyskie 2 rurki 5Metrów wpierniczyłem do baniaka (12 Pln. w Liroju Merlinie)a ma poj. 10L. i jak wiesz woda ma wieksza pojemnośc cieplna a zatym lepiej odbiera temp.

Bezwładnosć układu sie zmniejszyła i nie mam takich skoków temp. Kumpel ma to rozłozone na podłodze i niestety mam srednio o 4C. mniej .Też ma Thortona @Barton tak a propo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh skonczylem krecic thortona...wyniki sa mizerne....

tak to byl THORTON AQXEA 0327MPMW DUT3C

wkladam w plyte (przedtem zrobilem clear cmos) dobra dowalilem mu najpier tak jak mialem na t-bredzie czyli 12x185=2200Mhz...komp wstaje (byl na default) POST idzie i przy sprawdzaniu napedow gleba,plyta sie resetuje wlaze do biosu jeszcze raz tyle ze zapodalem na pamiec wiecej........znow sie wyjbal...zapdaje 1,65v odpalam na 166x12=2000Mhz winda wstala ale nie testowalem a wlalem do biosu i podalem 185x12@1,725v.....komp wstaje POST i gleba :( i dalem se spokoj z wygrzewaniem i kreceniem wyzej...zostawielm t-breda i odalem THORTONa do sklepu...mysle ze nie ma sensu wygrzewac porcka bo moj t-bred dostal od nowosci 185x12@1,725v i chodzi... jak proc nie wstanie od razu po kupieniu to uwazam ze mozna se odpuscic.....zreszta niedlugo bede mial moze nastepnego THORTONa to zobacze co inny potrafi...

ehh a seria byla super...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh skonczylem krecic thortona...wyniki sa mizerne....

tak to byl THORTON AQXEA 0327MPMW DUT3C

wkladam w plyte (przedtem zrobilem clear cmos) dobra dowalilem mu najpier tak jak mialem na t-bredzie czyli 12x185=2200Mhz...komp wstaje (byl na default) POST idzie i przy sprawdzaniu napedow gleba,plyta sie resetuje wlaze do biosu jeszcze raz tyle ze zapodalem na pamiec wiecej........znow sie wyjbal...zapdaje 1,65v odpalam na 166x12=2000Mhz winda wstala ale nie testowalem a wlalem do biosu i podalem 185x12@1,725v.....komp wstaje POST i gleba :( i dalem se spokoj z wygrzewaniem i kreceniem wyzej...zostawielm t-breda i odalem THORTONa do sklepu...mysle ze nie ma sensu wygrzewac porcka bo moj t-bred dostal od nowosci 185x12@1,725v i chodzi... jak proc nie wstanie od razu po kupieniu to uwazam ze mozna se odpuscic.....zreszta niedlugo bede mial moze nastepnego THORTONa to zobacze co inny potrafi...

ehh a seria byla super...

Już chyba jeden dzień masz Thortona i już chcesz go oddać? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...