Tonic Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 THORTON ZBARTONOWANY. Zyje i smiga az milo :) Teraz go troche powygrzewam na AC i za jakies pare dni zobaczymy jak sie bedzie krecil juz jako BARTON na WC. Maj kongratulejstszyns :) P.S. Opisz swoje przeżycia z Barton Modem i czy połączyłeś mostki ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Nie kleje tego "P.S.", ale niewazne. Mostki polaczylem lakierem elektroprzewodzacym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Niemaciek w podpisie masz (2000+@2660mhz) podaj wiecej danych np.Cas,FSB, Vcore,Vdimm bo ni jak 2600MHz u mnie nie pęka :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Niemaciek, na jakim napięciu masz to 2660 MHz? Jaki temp.? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Niemaciek, na jakim napięciu masz to 2660 MHz? Jaki temp.?No napiecie jest calkiem spore bo 2V a temperaturka full load to 40-42st.C. Jeszcze go nie wygrzewalem i nie sprawdzalem jak sie kreci jako barton ale mysle ze pod koniec tygodnia go pomecze. Docelowo 2700mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Niemaciek, na jakim napięciu masz to 2660 MHz? Jaki temp.?No napiecie jest calkiem spore bo 2V a temperaturka full load to 40-42st.C. Jeszcze go nie wygrzewalem i nie sprawdzalem jak sie kreci jako barton ale mysle ze pod koniec tygodnia go pomecze. Docelowo 2700mhz.to jestes lepszy od Hanu :) masz takie niskie tempy przy 2V na AC? plyta ci musi klamac w dol... zebys sie tylko nie sparzyl.... od siebie: jak pojade w weekend do domu to przywoze lakier, moduje thortona po raz ostatni a jak nie to nie... bedzie chodzil w domu jak sprzet awaryjny.... :) no co ten mod taki niechetny? pewnie mam egzemplarz z uwalonym cachem.... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Niemaciek, na jakim napięciu masz to 2660 MHz? Jaki temp.?No napiecie jest calkiem spore bo 2V a temperaturka full load to 40-42st.C. Jeszcze go nie wygrzewalem i nie sprawdzalem jak sie kreci jako barton ale mysle ze pod koniec tygodnia go pomecze. Docelowo 2700mhz.to jestes lepszy od Hanu :) masz takie niskie tempy przy 2V na AC? plyta ci musi klamac w dol... zebys sie tylko nie sparzyl.... od siebie: jak pojade w weekend do domu to przywoze lakier, moduje thortona po raz ostatni a jak nie to nie... bedzie chodzil w domu jak sprzet awaryjny.... :) no co ten mod taki niechetny? pewnie mam egzemplarz z uwalonym cachem.... :( No co ty :) . Temperaturke podalem z WC i to jest maksymalna temp jaka udalo mi sie osiagnac na tym procu z wlaczonym wentylem na nagrzewnicy. Teraz jestem chwilowo na AC bo nie chcialo mi sie montowac WC po bartonowaniu i chce wygrzac proca a na WC jest to srednio mozliwe. I pytanko czy 70st.C wystarczy do wygrzewania? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Obyś go nie wygrzał na dobre, bo by było szkoda egzemplarza... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Obyś go nie wygrzał na dobre, bo by było szkoda egzemplarza... :DMyslisz ze 70st.C to za duzo? Jaka w takim razie bedzie optymalna temperaturka do wygrzewania? Tak na marginesie to na WC moj tez leci 2500mhz na 1.65V :) . Znaczy sie lecial jako THORTON bo teraz nie mam pojecia jak to bedzie :) . Dzisiaj jak mi czas pozwoli tez pobuszuje troche w prockach, moze znajdzie sie cos ciekawego (czyt. lepszego). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Obyś go nie wygrzał na dobre, bo by było szkoda egzemplarza... :DMyslisz ze 70st.C to za duzo? Jaka w takim razie bedzie optymalna temperaturka do wygrzewania? Tak na marginesie to na WC moj tez leci 2500mhz na 1.65V :) . Znaczy sie lecial jako THORTON bo teraz nie mam pojecia jak to bedzie :) . Dzisiaj jak mi czas pozwoli tez pobuszuje troche w prockach, moze znajdzie sie cos ciekawego (czyt. lepszego).jako Thorton zawsze trza mniejsze Vcore (paredziesiąt milionów tranzystorków jest niestety uśpionuch,miałem podobnie na thortonie jak u Ciebie ale teraz to już inna bajka i chyba zasiłke trza zmienic a miało być tak pięknie ;-( a tu same wydatki ODBYTORG -przygarnij kropka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 No a jak z ta temperaturka wygrzewania? Jaka bedzie optymalna i ile go smazyc (czy caly ten czas musi byc smazony czy tez moze miec przerwy)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 A co Ty z tym smażeniem???????fakt płyta musi sie wygrzac ale proc ,no może 2 tygodnie normalnej pracy i jazda jak ma paśc to i tak padnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Heh... ja swojego na dzienDobry pyknołem na 2500MHz i odrazu go przytuliłem hihi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 Ja swojego na dziendobry pyknalem na 2660MHz. Teraz chce go pyknac na 2700MHz wiec bede musial go przysmazyc deko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 27 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2003 No i nie wytrzymalem, musialem zalozyc WC i sprawdzic jak proc smiga jako BARTON :) . Poszedl bez problemu na 2700MHz (200x13.5) widac grzanie pomoglo. Grzeje dalej i zobaczymy co z tego bedzie :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 No i nie wytrzymalem, musialem zalozyc WC i sprawdzic jak proc smiga jako BARTON :) . Poszedl bez problemu na 2700MHz (200x13.5) widac grzanie pomoglo. Grzeje dalej i zobaczymy co z tego bedzie :) .Moje objawy przy próbie na 2600MHz zazsilacz się nie wzbudza a w kurdbfgbhfbvn.....ę żałowałem na 400Watowca i mam P>S> na jakim Vcore Twój poleciał? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 No i nie wytrzymalem, musialem zalozyc WC i sprawdzic jak proc smiga jako BARTON :) . Poszedl bez problemu na 2700MHz (200x13.5) widac grzanie pomoglo. Grzeje dalej i zobaczymy co z tego bedzie :) .Moje objawy przy próbie na 2600MHz zazsilacz się nie wzbudza a w kurdbfgbhfbvn.....ę żałowałem na 400Watowca i mam P>S> na jakim Vcore Twój poleciał? W biosie ustawione 2.1V a realnie troche wiecej jak 2V. Jaka max FSB wyciagnales na swoim EPOXIKU? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Mogę pogratulować, bo 2,1 V to ja ryzykowac nie będę, zresztą nie mam na Asusie jak ( max. 1,85 V). Pamiętasz jednak ten topic , w którym zamęczono Antka na 2,2 V? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Hanu, ponawiam moją prośbę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 ok panowie dostalem dzis thortona 2000+ AQZFA 0341SPMW zielony z widocznymi sciezkami i pytanie jak go odblokowac ??? musze skrobac laminat czy wystarczy jak polacze te zlote punkty nad i pod mostkami ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 narazie 2250 na 1,7V prime stabilne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 ja dzisoaj dostalem w zaman za mojego padnietego proca (1700+), Thortona 2000+ o oznaczeniach: AQXDA 0324 WPMW 280012 i zaraz go bede zakladal i zobacze jak sie bedzie krecil aha laminat brazowy :twisted: troche minelo czasu no ale chce sie podzielic z wami wlasciwosciami mojego proca :) na razie ustawilem go 10,5x235 (ok 2480mhz)@1,93V (102W - tak pokazuje sandra) i proca na razie testowalem 1,5h za pomoca prime i wszystko ok :) wiecej raczej nie bede zwiekszal Vcore. Aha te 235mhz fsb to w zasadzie max na mojej plycie (no moze 237 ale to roznie bywa) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 qrna wszyscy ok 320 a ja ty 341 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Hanu, poprzedni latal miesiac na realnych 2.1V to i temu raczej nic nie bedzie na 2V :) . A jak nie to trudno, zawsze jest jakies ryzyko :wink: . A co do ASUSA to nie masz przypadkiem zworki OVERVOLTAGE (2.1V)???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Obyś go nie wygrzał na dobre, bo by było szkoda egzemplarza... :DMyslisz ze 70st.C to za duzo? Jaka w takim razie bedzie optymalna temperaturka do wygrzewania? Tak na marginesie to na WC moj tez leci 2500mhz na 1.65V :) . Znaczy sie lecial jako THORTON bo teraz nie mam pojecia jak to bedzie :) . Dzisiaj jak mi czas pozwoli tez pobuszuje troche w prockach, moze znajdzie sie cos ciekawego (czyt. lepszego).jako Thorton zawsze trza mniejsze Vcore (paredziesiąt milionów tranzystorków jest niestety uśpionuch,miałem podobnie na thortonie jak u Ciebie ale teraz to już inna bajka i chyba zasiłke trza zmienic a miało być tak pięknie ;-( a tu same wydatki ODBYTORG -przygarnij kropka Racuch: co jest z tym kropkiem?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 odblokowal ktos cache za pomoca drut moda ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 odblokowal ktos cache za pomoca drut moda ??? pododno wystarcza polaczenie "kropek" olowkiem ew. lakierem przewodzacym, drut moda jeszcze nie znamy (ja czekam po cichu na Ruskich i nawet szukam w white paperach AMD co by go zrobic zebym wiedzial czym umiem laczyc, czy rzeczywiscie cache padniety) OT moderator nie moze poszukac tudziez poczytac topica? :) zartuje rzecz jasna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volteq Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 ja dzisoaj dostalem w zaman za mojego padnietego proca (1700+), Thortona 2000+ o oznaczeniach: AQXDA 0324 WPMW 280012 i zaraz go bede zakladal i zobacze jak sie bedzie krecil aha laminat brazowy :twisted: Rosio ja mam ten sam tylko koncowka xxxx44 :twisted: , rdzen sliwkowy. Ale dopiero w przyszlym tygodniu moze go potestuje, na razie skladam kompa :D ale jestem dobrej mysli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 odbytorq przeczytalem (przejrzalem) caly post ale ok 1/2 to smieci z 2 strony wyzwisk itp. a konkretow malo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 ja dzisoaj dostalem w zaman za mojego padnietego proca (1700+), Thortona 2000+ o oznaczeniach: AQXDA 0324 WPMW 280012 i zaraz go bede zakladal i zobacze jak sie bedzie krecil aha laminat brazowy :twisted: Rosio ja mam ten sam tylko koncowka xxxx44 :twisted: , rdzen sliwkowy. Ale dopiero w przyszlym tygodniu moze go potestuje, na razie skladam kompa :D ale jestem dobrej mysli. na razie swojego lekkoo testowalem na 9,5x235 i prime chodzi ponad 1h wiecej nie probowalem PS na razie nie zlozylem jeszcze WC i jadne na AC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...