Skocz do zawartości
tomasir

Poziom forum "Hardware i podkręcanie"

Jaki jest poziom tego forum(ostatnio)?  

1. 1. Jaki jest poziom tego forum(ostatnio)?

• Rewelacja! swietne forum!
      13
    • Calkiem,calkiem.Choc ostatnio coraz gorzej.
      28
    • zle. I nic nie zapowiada by bylo lepiej.
      5
    • Tragedia! Kazdy pisze co badz i nikt nie czyta wczesniejszych odpowiedzi.
      10

Rekomendowane odpowiedzi

BO jak dla mnie o ostatni jest tak źle że lepiej nie mówić.Dużo tematów jest wałkowane po 100 razy a niektóre i więcej.Coś mi się zdaje że prawie nikt nie używa już opcji szukaj (albo prawie nikt).Ja chociaż się staram czytac na temat tego co mnie interesuje a nie od razu walić nowy topic.Nie twierdzę że tylko ja tak robię, ale niestety większość tak nie robi.

Jak dla mnie tragedia...

Głosujcie i komentujcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BO jak dla mnie o ostatni jest tak źle że lepiej nie mówić.Dużo tematów jest  wałkowane po 100 razy a niektóre i więcej.Coś mi się zdaje że prawie nikt nie używa już opcji szukaj (albo prawie nikt).Ja chociaż się staram czytac na temat tego co mnie interesuje a nie od razu walić nowy topic.Nie twierdzę że tylko ja tak robię, ale niestety większość tak nie robi. 

Jak dla mnie tragedia...

Głosujcie i komentujcie.

wiesz coś w tym jest i po cześci masz rację... Poziom uważam jest dużo poniżej tego który był na dyskusjach. Tak poza tym tamto forum praktycznie umarło. w zasadzie to nikt juz tam nie zagląda a to forum stało sie najlepszym (nie znam lepszego) forum o kompach. Mogłoby byc lepiej ale i tak chyba nie jest tak źle....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytania w ankiecie odzwierciedlają nastrój ankietera i/lub oczekiwane wyniki  :) 

ale fakt faktem coś w tym jest / wakacje moze ?/

Nie tyle odzwierciedlają co dają wszystkie możliwości:od super po tragedię i 2 pośrednie.Nieukrywam że mnie zaczyna denerwować gdy widzę po raz n-ty to samo pytanie, o wojnach AMD vs. Intel nie wspominając.Sam oczywiście nie jestem idealny pod każdym względem ale jak by każdy choćczasem się trochę postarał i poświęcił czas na przeszukiwanie wcześniejszych postów byłoby o WIELE lepiej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie w tym leży sedno, ludziom nie chce się szukać w forum, łatwiej wklepać nowy wątek i czekać na odpowiedź...

może trzebaby było wprowadzić faq sprzętowy albo choć pousuwać niepotrzebne stare wątki??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle ze niedlugo ,juz nikt nie bedzie odpowiadal na posty typu , ktory dysk lepszy? :) i ktory proc? ( pytania te zadaja nowi uczestnicy ) bo juz sobie wszystko wyjasnimy .

Zreszta jest lato i wszystkim sie od piwwwa w glowach lasuje :) , a tak na powaznie zaproponuj jakis madry temat i zobacz ile madrych ludzi sie odezwie .

A ja i tak uwazam ze jest tu paru ciekawych znawcow , i na tym forum mozna sie naprawde duzo dowiedziec , wiec nie ocenial bym go az tak zle .

Dobry poziom jest na , pl.comp.pecet i mysle ze tu czasem nawet wiecej sie dowiesz , mimo tego ze jest tu duzo mniej ludzi .

POzdrawiam

Arek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po czesci racja ze tragedia... Ale trzeba zauwazyc ze wiekszosc takich "glupich" postow (po raz 100 to samo) wysylaja nowicjusze (tzn zarejestrowal sie zeby rzucic watek i czekac az go oswieci ktos :) ) Moze jakas selekcje nalezy wprowadzic??? Albo przed rejestracja powinien byc obowiazek przeczytania FAQ'a z pytaniami typu : Co lepsze AMD czy Intel? Ile stopni na procesorze? itp i odpowidziami na nie :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze jakas selekcje nalezy wprowadzic??? Albo przed rejestracja powinien byc obowiazek przeczytania FAQ'a z pytaniami typu : Co lepsze AMD czy Intel? Ile stopni na procesorze? itp i odpowidziami na nie :twisted:

He moim zdaniem powiniem byc test :) . I jak bedzie 70 na 100 punktow to idzie dalej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie że dużo jest zakładanych nowych topiców - na tematy wałkowane wielokrotnie w przeszłości. Nie pamiętam jak wyglądała moja rejestracja - czy jest wysyłany jakiś "manual" czy FAQ do nowego uczestnika?

cana - co z Twoją mychą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecej moderatorów, jeśli w temacie jest "gta3", "który dysk", "amd czy intel" to odrazu wywalać

Pomysł raczej wątpliwy. Bo obojętnie jak by patrzeć to forum tworzą użytkownicy zaś moderatorzy stwarzają nam "jedynie" do tego odpowiednie warunki. Więc obojętnie jak by się starali, a my będziemy do d... to i tak forum będzie do d....

Pomysł by dla nowych konieczne było zapoznanie się z faqiem jest wg mnie świetny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecej moderatorów, jeśli w temacie jest "gta3", "który dysk", "amd czy intel" to odrazu wywalać

... Czy ja wiem, wkoncu co jakis czas pojawiaja sie nowe produkty o ktorych mozna dyskutowac :wink: a wyobraz sobie ze jestes nowym userem na forum dajesz pytanie " ktory dysk lepszy " :lol: a tu ktos kasuje twojego posta... ale prawda jest ze dla tych co sa stalymi czytelnikami to moze stac sie nudne... ale forum jest po to zeby dyskutowac :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]

ale forum jest po to zeby dyskutowac :P

Z tym zdaniem sie zgadzam. Moze Was to nudzi, ale jak przyjdzie jakis newbie to chce dowiedziec sie czegos na jakis temat, prosi o pomoc gdy ma jakis problem itd. Wy przeciez nie mieliscie od urodzenia takiej wiedzy jaka teraz macie na temat sprzetu itp.

Gdyby nie powtarzac co jakis czas pewnych tematow, to forum traci na tym wiele, powstaje mniej topicow, mniej ludzi udziela sie w dyskusjach etc. Zastanowcie sie nad tym.

Z drugiej strony az sie dziwie ze nie macie zadnego FAQa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HEHE ! A Myslisz ze jak byl by FAQ to by glupie posty sie nie powtazaly ?

Watpie !

W CDACTION tez maja faq'a a ludzie durne listy pisza ! To i tak by nic nie zmienilo !

Poprostu trzeba zorganizowac szeroko zakrojona akcje nauki obslugi wyszukiwarki !

A jak jekis post juz byl pisac zeby kolo skozystal z wyszukiwary i koniec ! nie odpisywac !

Moze sie naucza !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze jakas selekcje nalezy wprowadzic??? Albo przed rejestracja powinien byc obowiazek przeczytania FAQ'a z pytaniami typu : Co lepsze AMD czy Intel? Ile stopni na procesorze? itp i odpowidziami na nie :twisted:

He moim zdaniem powiniem byc test :) . I jak bedzie 70 na 100 punktow to idzie dalej :)

Tak. Test to byłaby dobra sprawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez sensu!

I co może ktoś kto ma naprawdę duże pojęcie o sofcie bedzie chciał sie rapytać coś (nawet banalnego ) o sprzecie to nie przejdzie testu bo nie bedzie wiedział nawet elementarnych rzeczy o HW. Poza tym może zaczniecie testować IQ kolesi i np jeśli ma pow. 160 to ok idzie dalej. Bez sensu. Tak samo jak FAQ przed rejestracją. Powioedz mi ilu z was przeczytało kiedykolwiek jakakolwiek licencję programu przy instalacji ??

Tu będzie podobnie, każdy przewinie na dół akceptuje i ognia....

Nie ma idealnych rozwiazań...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez sensu!

I co może ktoś kto ma naprawdę duże pojęcie o sofcie bedzie chciał sie rapytać coś (nawet banalnego ) o sprzecie to nie przejdzie testu bo nie bedzie wiedział nawet elementarnych rzeczy o HW. Poza tym może zaczniecie testować IQ kolesi i np jeśli ma pow. 160 to ok idzie dalej. Bez sensu. Tak samo jak FAQ przed rejestracją. Powioedz mi ilu z was przeczytało kiedykolwiek jakakolwiek licencję programu przy instalacji ??

Nie przewinie w dol i dalej bo w nastepnym kroku bedzie pytanie na czytanie FAQ'a ze zrozumieniem :twisted: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez sensu!

W takim razie powinna byc jakas wyszukiwarka do tematow np. najczesciej zadawane pytanie co mnie juz dobija " ktory dysk jest lepszy ", wpisuje sobie taki interesant slowo "dysk" i mu wszystkie posty wyskocza .

A z tym testem masz racje :(

Arek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale mozna stworzyc strone na ktorej bedzie jakby to co sadzimy o danej sprawie. Np 30 najwazniejszych wg nas problemow hardware rozwiazanych. Oczywiscie jak ktos ma konkretny problem, to nie da sie go sprawdzic na takiej stronie.. Albo jak ktos cos zepsuje i pozniej uda mu sie to naprawic, to niech napisze krotki artykul i bedzie mozna stworzyc takie kompendium wiedzy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale mozna stworzyc strone na ktorej bedzie jakby to co sadzimy o danej sprawie. Np 30 najwazniejszych wg nas problemow hardware rozwiazanych. Oczywiscie jak ktos ma konkretny problem, to nie da sie go sprawdzic na takiej stronie.. Albo jak ktos cos zepsuje i pozniej uda mu sie to naprawic, to niech napisze krotki artykul i bedzie mozna stworzyc takie kompendium wiedzy :)

Coraz lepsze te pomysly... Mozna by potem ksiazke wydac pt. Kompendium Hardware i Podkrecania :twisted: Autorstwa zbiorowego 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coraz lepsze te pomysly... Mozna by potem ksiazke wydac pt. Kompendium Hardware i Podkrecania  :twisted:  Autorstwa zbiorowego  8)

No wiesz.. nie jest to zly pomysl, ale z finansami mogloby byc kiepsko... a w internecie taki Hardware/ OC guru page po polsku :) Z pytaniami i co najwazniejsze odpowiedziami... jest to do zrobienia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coraz lepsze te pomysly... Mozna by potem ksiazke wydac pt. Kompendium Hardware i Podkrecania  :twisted:  Autorstwa zbiorowego  8)

No wiesz.. nie jest to zly pomysl, ale z finansami mogloby byc kiepsko... a w internecie taki Hardware/ OC guru page po polsku :) Z pytaniami i co najwazniejsze odpowiedziami... jest to do zrobienia...

Popieram. To naprawdę bardzo dobry pomysł. Moze nie książka w formie drukowanej ale stronka byłaby spoko.Popieramm z całych sił.....:)

Z tym że jeszcze coś. Tam nie byłoby miejsca na na pytania typu : "Który dysk jest lepszy" bo to troche jakby reklama. Nie zrozumcie mnie źle, żeby nie poloecac bardzo dobrych produktów, ale boie się sytuacji w której dystrybutor jakiegos towaru bedzie maczał palce w wynikach testów albo w czyms w rodzaju rankingu. To mnie przeraża w np. testach w CHIP-ie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ile osoob tyle opini, a co dop forum, to nie jest tragicznie, aczkolwiek nudzi mnie odpowiadanie x razy na pytanie jak polaczyc mostki, tak szczerzae, kiedy widze topic jak podkrecic durnia, czy ile masz mhz na gf2 mx 400, to <span style="color:red;">[ciach!]</span>icy dostaje, odpowiadam, bo nie kce odstraszyc nowych forumowiczoow od forum, zreszta loobie pomagac innym:)

podsoomowoojac moim zdaniem nalezalo by rozdac wiecej modoow, jezeli topic jush byl, to mod daje linka i zamyka topic, lub sam odpowiada, lub jezeli ktos wczesniej odpowie, to mod zamyka temat, efektem byloby to, ze watki, na ktoore padla odp. w przeszlosci spadaly by na dol i nie zasmiecaly by w takim stopniu forum.

inna opcja jest taka, zeby mod kasowal topic i na pw wysylal linka do topiq, gdzie odp padla

przy okazji zglasham swoja kandydatoore na moda :P kocham pozadek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najbardziej mnie denerwują posty typu "Coś dla AMD-kowców" (albo INTEL-owców). Posty w takim temacie przypominają mi kłótnie starych przeków z wiejskiego rynku. Co do tematu wyszukiwania, to nie wiem, może ikonka powinna bardziej się rzucać w oczy, albo nowi uczestnicy powinni być o tym informowani.

No i oczywiście popieram pomysł zrobienia strony z faq... lamer.pl :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...