Skocz do zawartości
tomasir

Poziom forum "Hardware i podkręcanie"

Jaki jest poziom tego forum(ostatnio)?  

1. 1. Jaki jest poziom tego forum(ostatnio)?

• Rewelacja! swietne forum!
      13
    • Calkiem,calkiem.Choc ostatnio coraz gorzej.
      28
    • zle. I nic nie zapowiada by bylo lepiej.
      5
    • Tragedia! Kazdy pisze co badz i nikt nie czyta wczesniejszych odpowiedzi.
      10

Rekomendowane odpowiedzi

Moim skromnym zdaniem jest tu stanowczo zbyt wiele ankiet... :x

Ludzie! Nie naduzywajcie tej funkcji... Wszedzie tylko ankiety!

Inaczej to jest spox...

Aha, i na dodatek jest tu duzo newbies, ktorzy sie wypowiadaja na tematy o ktorych nie maja zielonego pojecia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coraz lepsze te pomysly... Mozna by potem ksiazke wydac pt. Kompendium Hardware i Podkrecania  :twisted:  Autorstwa zbiorowego  8)

No wiesz.. nie jest to zly pomysl, ale z finansami mogloby byc kiepsko... a w internecie taki Hardware/ OC guru page po polsku :) Z pytaniami i co najwazniejsze odpowiedziami... jest to do zrobienia...

Popieram. To naprawdę bardzo dobry pomysł. Moze nie książka w formie drukowanej ale stronka byłaby spoko.Popieramm z całych sił.....:)

Z tym że jeszcze coś. Tam nie byłoby miejsca na na pytania typu : "Który dysk jest lepszy" bo to troche jakby reklama. Nie zrozumcie mnie źle, żeby nie poloecac bardzo dobrych produktów, ale boie się sytuacji w której dystrybutor jakiegos towaru bedzie maczał palce w wynikach testów albo w czyms w rodzaju rankingu. To mnie przeraża w np. testach w CHIP-ie...

Widzę ciekawe pomysły.

No i dobrze że chociaż ten temat wzbudził zainteresowanie.

A co do powtarzających się postów, to nawet mnie już denerwuje odpowiadanie na pytania np.jakie pamięci ile pociągną, bo już chyba z 10 (zlbo i 20)razy zachwalałem swoje.A i ci co czytają wszystko mają pewno już tego dość.No i mi widząc terez kolejny raz takie pytanie samemu nie chce się odpowiadać.

A co do zachwalania produktów w tym kompedium, to mimo wszystko ja bym tam umieścił obiektywnie ocenione niektóre produkty. No bo napisanie np. żę procki AMD bardziej się grzeją nie jest niczym obraźliwym (ani reklamąIntela), bo taka jest prawda. Baracudy sąbardzo ciche,zasilacze codegon często dają zbyt niskie napięcia,celeron 1700 -chybiony pomysł itp.

Wpłynęło by to drastycznie na zmniejszenie liczby topiców tybu składam komputer i co wybrać.Na podstawie opinii doświadczonych użytkoników dałoby się określićniektóre niezaprzeczalne cechy produktów i nikt by nie mógł mówić o reklamie(kryptoreklamie)bo wątpię by komuś z forum zależałoby na wprowadzaniu kogoś w błąd.A jeszcze jak by inni ludzie mieli dużo wątpliwości na temat opisania produktu byłby ten opis precyzowany (zmieniany na bieżąco).

Takie na razie mam uwagi.Co wy na to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie powinna byc jakas wyszukiwarka do tematow np. najczesciej zadawane pytanie co mnie juz dobija " ktory dysk jest lepszy ", wpisuje sobie taki interesant slowo "dysk"  i mu wszystkie posty wyskocza .

też mi się tak wydaje. każdy by mógł sobie luknąć i poczytać a nie nowy temat. wiadomo że co jakiś czas tematy będą się powtarzać bo do porównania będą nowe produkty ale nie co dwa dni sic!!!! :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze stronnicza ankieta, bo sa sa trzy watki na be i jeden taki troche zbagatelizowany na tak.

Juz dawno na forum nie widzialem wojny AMD vs Intel

Wiadomo ze te posty typu ktory dysk lepszy ktory dysk lepszy daja nowicjusze, a to ze ostatnio jest ich wiecej jest spowodwane tym ze forum jest coraz bardziej popularne a pozatym skonczyla sie szkola i teraz mlodzi ludzie sie rejestruja na roznorakich forach bo maja czas i nie wiedza co z nim zrobic.

FAQ - glupi pomysl. Dlaczego ? Pomyslmy kto takie FAQ moglby robic : Lisek, marco, jakis inny mondry czlowiek z forum ? No wiec co oni mogli by napisac w FAQ na pytanie "AMD czy Intel ?", tylko suche i puste dane techniczne procesorow tej firmy nie mogli by powiedziec jednoznacznie co lepsze bo wtedy forum staloby sie strasznie stronnicze. A dany nowy user potrzebuje opini innych uzytkownikow, a tego w FAQ nie znajdzie.

Z usuwaniem postow jakichkolwiek czy starych czy powtarzajacych to jest to glupi pomysl. Jezeliby usuwac te posty to userzy stopniowo, powoli ale skutecznie zaczeli by sie zawijac z tego jakze poteznego forum.

Test to glupstwo, i chyba ci co dali ten pomysl to sobie zartowali a niektorzy wzieli to na serio. Bo moze wystapic taka sytuacja jak powiedzial Gordon_23 8lipca,2002 14:13.

To co powiedzial Fudoshin to madry pomysl zeby zrobic Kompedium Wiedzy Userow Forum Tweak.pl (KWUFT :P ), ale zeby zaczac takie cos i dokonczyc to trzeba duzo haryzmy, moblilizacji i nam sie nie bedzie chcialo chyba ;]].

A no i teraz, te takie pytanie typowo newbie (typu amd czy intel) daja mozliwosc dla takich newbie ktorzy juz to pytanie zadali i sa na stadium zdobywania coraz wiekszej ilosci wiedzy. Chodzi mi mniej wiecej o Newbie dla Newbie :PP, taka akcja :P.

Sam zaglosowalem na Rewelacje !, ale sadze ze poziom merytoryczny forum jest troche mniejszy.Najlepszym rozwiazaniem wedlug mnie jest wpajanie nowym userom zeby uzywali opcji Szukaj, bo jest bardzo przydatna, no i oczywiscie KWUFT tez jest dobry :P.

Czekam na komentarze i opinie o moim poscie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tu kolejny raz powtarzam że ankieta jest mało stronnicza.Raczej starałem się sprawdzić czy moje przypuszczenia są prawdziwe.Zauważ żę tylko ok.20 % ludzi uważa obecną sytuację za idealną a to niezbyt dużo. Od dobrego miesiąca panujący chaos na nim coraz bardziej się pogłębia.

A to że połowa ludzi stwierdza (a raczej głosuje) że obecna sytuacja jest nienajlepsza daje do zastanowienia.A odnośnie kompedium wiedzy to wcale nie musi tam być czegoś takiego amd czy intel, tylko po prostu ich cechy, i kilka proponowanych zestawów na różnych procesorach. A jeśli ostatnimi dniami nie widziałeś głupich postów typu amd jest super, czy coś takiego to poczytaj dokładnie...(choć może wojna to nie była ale było to równie głupie)

A tak poza tym zauważcie żę wszystkie głosy nie sumują się do 100 % :) choć pewno to wyniki zaokrąglania (=97 %).

21% [ 11 ]

50% [ 26 ]

7% [ 4 ]

19% [ 10 ]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

forum jest świetne, najlepsze w polskiej sieci, tak mi się przynajmniej wydaje, poziom jest bardzo dobry, to że pojawiają się lamerskie pytania jest normalne i zamiast się wkurzać na powtarzające sie posty początkujących wydaje mi się że lepiej im krótko odpowiedzieć, żeby sie nie zniechęcili. Stałym uczestnikom niedługo skończa się tematy i co potem jak nie będzie nowych. Zostaną nam same kłótnie i zadymy ale i to od czasu do czasu jest fajne :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

forum jest świetne, najlepsze w polskiej sieci, tak mi się przynajmniej wydaje, poziom jest bardzo dobry, to że pojawiają się lamerskie pytania jest normalne i zamiast się wkurzać na powtarzające sie posty początkujących wydaje mi się że lepiej im krótko odpowiedzieć, żeby sie nie zniechęcili. Stałym uczestnikom niedługo skończa się tematy i co potem jak nie będzie nowych. Zostaną nam same kłótnie i zadymy ale i to od czasu do czasu jest fajne :D  :D  :D

ha ha ha ha ha. no właśnie :lol: :lol:

będziemy źli :evil: :evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieaż głównie czytam i analizuje posty na forum ( nie ma to jak nauka na cudzych błędach i sukcesach) więc jedno z bardziej denerwujących mnie rzeczy jest to ze niektóre osoby czują przerost formy nad treścia ... mało znaczące posty o niczym w dużych ilościach i w dodatku w typie rozmowy z chata :(.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...