Skocz do zawartości
Ruido

NIE 22% podatku na internet - PROTEST !!

Rekomendowane odpowiedzi

Poszło jeszcze raz do wszystkich. Poprzednio nie zmieniłem tematu. A teraz odrazu przyszedł mail zwrotny z ministerstwa finansów że wiadomość niedotarła. Nie chcą nas słuchać czy coś im się rypło ? ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrde zrobmy zadyme w warszawie :D nas jest wiecej niz gornikow :D wbijemy sie milerowi na chate albo na obrady sejmu Lepper nas poprze :D

wszyscy wezma narzedzia modderskie i policja sie nas przestraszy 1000 chlopa za szlifierkami katowymi  :twisted:  drugie tyle z dremelami :twisted: a jak czolgiem przyjada to na plasterki go  :D

A gdzie ty to wszystko podłączysz. Jak odetną przedłużacz to se czołgu nie pociachasz. ;) :P
wezmiemy generator postawimy przy nim reeda (moze grzesia jeszcze)i bedzie pilnowal zeby nikt nie przeciol przedluzaczy :D

Co do manifestacji pod budynkiem Rady Ministrów w alejach Ujazdowskich. Na przeciwko oprócz Łazienek jest zakład Systematyki Roślin UW. Jak mam tam zajęcia to mnie cholera bierze. Jak nie pielęgniarki, to górnicy. Śmierdzi gazem łzawiącym, można petardą oberwać, kupa policji. I jak w takich warunkach można się skupić nad zajęciami :?: Nawet do autobusu nie ma jak dojść :!: Jeszcze się protestujący pod oknami odlewają :evil: , nie mówiąc o tym, że demolują wszystko co popadnie. Przecież to z pieniędzy podatników robi się remonty ich zresztą też. Dobrze, że botanikę już miałem. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.tweak.pl/news/pokaz.php?uid=standard-415

Newsik poszedł. Myślałem też nad wrzuceniem tych bannerków co są na tej stronce, ale troche mnie w nich wkurza reklama PO w nich...

Racja, PO na grzbietach internautow dorabioa sie popularnosci.

Olac polityke, akcja jest OK (choc skazana na niepowodzenie) ale polityka i reklamy tych cwaniakow ?

Odpada IMO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Newsik poszedł. Myślałem też nad wrzuceniem tych bannerków co są na tej stronce, ale troche mnie w nich wkurza reklama PO w nich...

Olac polityke, akcja jest OK (choc skazana na niepowodzenie) ale polityka i reklamy tych cwaniakow ?

Odpada IMO.

OFC reklama platformersów na tweaku rzeczywiście odpada, ale gdyby nie ten posel z PO, to raczej tej mailowej akcji by nie było :? Lepsze to niż metody lepperowskie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpada IMO.

OFC reklama platformersów na tweaku rzeczywiście odpada, ale gdyby nie ten posel z PO, to raczej tej mailowej akcji by nie było :? Lepsze to niż metody lepperowskie

Racja Ghazi, tyle ze szkoda ze to nie wynika z dbalosci o statystycznego polaka, tylko poprostu pierwsi wpadli na to ze mozna sobie nabic punktow u zinformatyzowanych wyborcow.

Polityka to jedno wielkie goowno IMO.

Nawet takie szlachetne "odruchy"mnie do tych darmozjadow falszywych nie przekonaja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to co powiecie na reweleacje cdrifno.pl ???

"PO szykuje VATerloo? - Gregg 15:27

W nawiązaniu do wczorajszej informacji o plananowanej "nieuniknionej" (gdyż zgodnej z wymogami dyrektywy szóstej UE) podwyżce podatku VAT za usługi internetowe apelujemy do wszystkich naszych czytelników, aby mieli na uwadze fakt, iż to - zgodnie z prawem - sejm, a nie rząd, jest w Polsce organem ustawodawczym. Nie dajcie się więc zwieść na przykład akcji Pana POsła Tadeusza Jarmuziewicza, aby zasypywać Ministerstwo Finansów majlami w tej sprawie. Właściwym adresatem protestów jest Pan POseł Tadeusz Jarmuziewicz i jego koledzy. Do nich należy apelować, aby nie uchwalali podwyżki podatku i żeby dobrze się zastanowili który guzik naciskają, gdyż często co innego mówią, a co innego "przez pomyłkę" robią...

Pytanie dlaczego pan POseł wpuszcza internautów w maliny, każąc słać protesty nie tam, gdzie będzie stanowione prawo, skoro to między innymi on będzie podejmował decyzję, pozostawiamy otwarte.

Warto sobie także uzmysłowić o jakie kwoty chodzi. Na przykład standardowy abonament za Neostradę wzrośnie o prawie 30 zł.

25 września 2003

PodVATowanie Internetu - Gregg 16:06

Na pierwszy rzut oka ta wiadomość nie ma nic wspólnego z naszymi zainteresowaniami. Ale to pozory. Bez zaglądania na stronę cdrinfo.pl wypalanie jest przecież niemożliwe.

Z rankingu Międzynarodowej Unii Telekomunikacji wynika, że do szybkiego internetu ma dostęp w Polsce 0,03 osoby na 100 mieszkańców. Wyprzedza nas prawie cała Europa i takie potęgi jak: Brazylia, Dominikana, Filipiny, Grenada, Guam, Liban, Nikaragua czy Wyspy Salomona.

W ubiegłym tygodniu rzecznik Ministerstwa Finansów Wiktor Krzyżanowski poinformował, że w ramach dostosowywania przepisów VAT do wymogów Unii Europejskiej resort finansów planuje podwyżkę podatku VAT na połączenia internetowe z 7% do 22%.

Bardzo skwapliwie nasza władza dostosowuje prawo do - nawet wyimaginowanych - wymogów Unii, gdy pozwoli to dodatkowo wydoić obywatela. Z innymi zaleceniami jest już znacznie gorzej..."

Dwa newsy przeczytajcie ktoś mnie naprawdę w..... adresu serwisu nie musze podawać chyba ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pan Tadeusz Jarmuziewicz także otrzymał odemnie pewne zapytanie , ciekaw jestem jak odpisze :]

Update: Pan Tadeusz Jarmuziewicz nie odpowie bo mu skrzyneczka nie działa :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O co Wam chodzi? Przecież pisałem w kwietniu/maju że będą podwyżki na VAT. Zdecydowaliście, że chcecie no to macie. To tylko 169 za neo+ - ot 1 piwo mniej na tydzień... :) No trzeba będzie jakoś jeszcze w tym uwględnić wzrost podatku na enegrie.

A konkurencji żadnej nie będzie. Japońce wynoszą się stąd ze swoimi fabrykami, a koszt budowy sieci teleinformatycznej nie jest mały. Po co inwestować w tej dziurze jak można pójść np. do Estonii, Czech?

Tak, oczywiście wszyscy wyemigrujecie do UE, bo automagicznie 1 maja będzie Was akurat stać na wyjazd i zamieszkanie tam. Nie mówiąc już o tym, że każdy zna język.

Powodzenia 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po przeczytaniu newsa z cdrinfo.pl troche zmieniłem nastawienie do Pana POsła :? Neostrada, jeśli brać pod uwagę obecny promocyjny abonament (149 zł) zdrożeje o 14% czyli o 20 zł 86 gr a biorąc pod uwagę standardowy abonament czyli 199 zł zdrożeje o 27zł 86 gr :? TO I TAK DUŻO ZA DUŻO, chyba chcą nami załatać dzióre budżetową :lol: Ręcę opadają jak się patrzy co się w kraju dzieje :?

( PS Watcher chyba masz błąd w podpisie 11x200 daje 2200MHz a nie 2300 :wink: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.. i potem się dziwią że w Polsce ludzie "nieobeznani" z "Wielkim Światem". Spowalniają tylko rozwój młodego społeczeństwa - ciekawe ilu z nich umie korzystać z netu :?: ...7% -> 22% - net 0%->0% -wibratory :twisted: Czy kiedyś u Nas będzie normalnie :?: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi