Beavis Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Tez sie przylaczam do protestu... maile wyslane! Sic! polish goverment Zeby cos pomoglo bo ceny i tak mam jedne z najwyzszych w europie a zarobki............................................... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Poszło jeszcze raz do wszystkich. Poprzednio nie zmieniłem tematu. A teraz odrazu przyszedł mail zwrotny z ministerstwa finansów że wiadomość niedotarła. Nie chcą nas słuchać czy coś im się rypło ? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Qrde zrobmy zadyme w warszawie :D nas jest wiecej niz gornikow :D wbijemy sie milerowi na chate albo na obrady sejmu Lepper nas poprze :D wszyscy wezma narzedzia modderskie i policja sie nas przestraszy 1000 chlopa za szlifierkami katowymi :twisted: drugie tyle z dremelami :twisted: a jak czolgiem przyjada to na plasterki go :D A gdzie ty to wszystko podłączysz. Jak odetną przedłużacz to se czołgu nie pociachasz. ;) :Pwezmiemy generator postawimy przy nim reeda (moze grzesia jeszcze)i bedzie pilnowal zeby nikt nie przeciol przedluzaczy :D Co do manifestacji pod budynkiem Rady Ministrów w alejach Ujazdowskich. Na przeciwko oprócz Łazienek jest zakład Systematyki Roślin UW. Jak mam tam zajęcia to mnie cholera bierze. Jak nie pielęgniarki, to górnicy. Śmierdzi gazem łzawiącym, można petardą oberwać, kupa policji. I jak w takich warunkach można się skupić nad zajęciami :?: Nawet do autobusu nie ma jak dojść :!: Jeszcze się protestujący pod oknami odlewają :evil: , nie mówiąc o tym, że demolują wszystko co popadnie. Przecież to z pieniędzy podatników robi się remonty ich zresztą też. Dobrze, że botanikę już miałem. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 http://www.tweak.pl/news/pokaz.php?uid=standard-415 Newsik poszedł. Myślałem też nad wrzuceniem tych bannerków co są na tej stronce, ale troche mnie w nich wkurza reklama PO w nich... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 http://www.tweak.pl/news/pokaz.php?uid=standard-415 Newsik poszedł. Myślałem też nad wrzuceniem tych bannerków co są na tej stronce, ale troche mnie w nich wkurza reklama PO w nich... Racja, PO na grzbietach internautow dorabioa sie popularnosci. Olac polityke, akcja jest OK (choc skazana na niepowodzenie) ale polityka i reklamy tych cwaniakow ? Odpada IMO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 http://www.tweak.pl/news/pokaz.php?uid=standard-415 Newsik poszedł. Myślałem też nad wrzuceniem tych bannerków co są na tej stronce, ale troche mnie w nich wkurza reklama PO w nich... Racja, PO na grzbietach internautow dorabioa sie popularnosci. Olac polityke, akcja jest OK (choc skazana na niepowodzenie) ale polityka i reklamy tych cwaniakow ? Odpada IMO. OFC reklama platformersów na tweaku rzeczywiście odpada, ale gdyby nie ten posel z PO, to raczej tej mailowej akcji by nie było :? Lepsze to niż metody lepperowskie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 http://www.tweak.pl/news/pokaz.php?uid=standard-415 Newsik poszedł. Myślałem też nad wrzuceniem tych bannerków co są na tej stronce, ale troche mnie w nich wkurza reklama PO w nich... Racja, PO na grzbietach internautow dorabioa sie popularnosci. Olac polityke, akcja jest OK (choc skazana na niepowodzenie) ale polityka i reklamy tych cwaniakow ? Odpada IMO. OFC reklama platformersów na tweaku rzeczywiście odpada, ale gdyby nie ten posel z PO, to raczej tej mailowej akcji by nie było :? Lepsze to niż metody lepperowskie Racja Ghazi, tyle ze szkoda ze to nie wynika z dbalosci o statystycznego polaka, tylko poprostu pierwsi wpadli na to ze mozna sobie nabic punktow u zinformatyzowanych wyborcow. Polityka to jedno wielkie goowno IMO. Nawet takie szlachetne "odruchy"mnie do tych darmozjadow falszywych nie przekonaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 No i narazie dostałem odpowiedz od niejakiego pana Wojciecha jakiegoś tam, z jednej strony chwali się odpowiedź ale z drugiej to mogę się załozyć że podobny syf dotarł do każdego nadawcy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Poszły maile ale osobiście szczerze wątpie że którykolwiek z tych maili zostanie wogóle przez kogokolwiek odczytany :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kargs Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 O cos mi wyslac nie chce. czemu? czyzby cos z serwerem ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 S-Works i co z tego ? Nie masz tak dobrze, to płaczecz ? Mają takie prawa to to robią... Gdzie tu kradzież... Pozdro. Irytuje mnie rozbieznosc miedzy tym co glosza a co sami robia, to sie chyba nazywa hipokryzja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cammel Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Krotko.... poszlo.... x 7 :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Cammel: Łehehehe , fajny avatar :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 no to co powiecie na reweleacje cdrifno.pl ??? "PO szykuje VATerloo? - Gregg 15:27 W nawiązaniu do wczorajszej informacji o plananowanej "nieuniknionej" (gdyż zgodnej z wymogami dyrektywy szóstej UE) podwyżce podatku VAT za usługi internetowe apelujemy do wszystkich naszych czytelników, aby mieli na uwadze fakt, iż to - zgodnie z prawem - sejm, a nie rząd, jest w Polsce organem ustawodawczym. Nie dajcie się więc zwieść na przykład akcji Pana POsła Tadeusza Jarmuziewicza, aby zasypywać Ministerstwo Finansów majlami w tej sprawie. Właściwym adresatem protestów jest Pan POseł Tadeusz Jarmuziewicz i jego koledzy. Do nich należy apelować, aby nie uchwalali podwyżki podatku i żeby dobrze się zastanowili który guzik naciskają, gdyż często co innego mówią, a co innego "przez pomyłkę" robią... Pytanie dlaczego pan POseł wpuszcza internautów w maliny, każąc słać protesty nie tam, gdzie będzie stanowione prawo, skoro to między innymi on będzie podejmował decyzję, pozostawiamy otwarte. Warto sobie także uzmysłowić o jakie kwoty chodzi. Na przykład standardowy abonament za Neostradę wzrośnie o prawie 30 zł. 25 września 2003 PodVATowanie Internetu - Gregg 16:06 Na pierwszy rzut oka ta wiadomość nie ma nic wspólnego z naszymi zainteresowaniami. Ale to pozory. Bez zaglądania na stronę cdrinfo.pl wypalanie jest przecież niemożliwe. Z rankingu Międzynarodowej Unii Telekomunikacji wynika, że do szybkiego internetu ma dostęp w Polsce 0,03 osoby na 100 mieszkańców. Wyprzedza nas prawie cała Europa i takie potęgi jak: Brazylia, Dominikana, Filipiny, Grenada, Guam, Liban, Nikaragua czy Wyspy Salomona. W ubiegłym tygodniu rzecznik Ministerstwa Finansów Wiktor Krzyżanowski poinformował, że w ramach dostosowywania przepisów VAT do wymogów Unii Europejskiej resort finansów planuje podwyżkę podatku VAT na połączenia internetowe z 7% do 22%. Bardzo skwapliwie nasza władza dostosowuje prawo do - nawet wyimaginowanych - wymogów Unii, gdy pozwoli to dodatkowo wydoić obywatela. Z innymi zaleceniami jest już znacznie gorzej..." Dwa newsy przeczytajcie ktoś mnie naprawdę w..... adresu serwisu nie musze podawać chyba .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Pan Tadeusz Jarmuziewicz także otrzymał odemnie pewne zapytanie , ciekaw jestem jak odpisze :] Update: Pan Tadeusz Jarmuziewicz nie odpowie bo mu skrzyneczka nie działa :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Z tym wzrostem cen NEO o 30 zeta tez przesadzil, przeciez nie podniosa podatku o 22% tylko do 22% a 7% juz jest, wiec jak to jest z tym liczeniem ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 O co Wam chodzi? Przecież pisałem w kwietniu/maju że będą podwyżki na VAT. Zdecydowaliście, że chcecie no to macie. To tylko 169 za neo+ - ot 1 piwo mniej na tydzień... :) No trzeba będzie jakoś jeszcze w tym uwględnić wzrost podatku na enegrie. A konkurencji żadnej nie będzie. Japońce wynoszą się stąd ze swoimi fabrykami, a koszt budowy sieci teleinformatycznej nie jest mały. Po co inwestować w tej dziurze jak można pójść np. do Estonii, Czech? Tak, oczywiście wszyscy wyemigrujecie do UE, bo automagicznie 1 maja będzie Was akurat stać na wyjazd i zamieszkanie tam. Nie mówiąc już o tym, że każdy zna język. Powodzenia 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Hmm. I ja sie doloncze straszna lipa z tym podatkiem. Bez kitu szukaja kasy gdzie tylko moga darmozjady jedne. Nomalnie nerwow mi brakuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 te geje z rzadu znowu pchna swoj nowy podatek, a my go bedziemy musieli placic; czyli wszystko w normie :twisted: :twisted: ale wyslalem niech im konta e-mailowe sie pozapychaja :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Po przeczytaniu newsa z cdrinfo.pl troche zmieniłem nastawienie do Pana POsła :? Neostrada, jeśli brać pod uwagę obecny promocyjny abonament (149 zł) zdrożeje o 14% czyli o 20 zł 86 gr a biorąc pod uwagę standardowy abonament czyli 199 zł zdrożeje o 27zł 86 gr :? TO I TAK DUŻO ZA DUŻO, chyba chcą nami załatać dzióre budżetową :lol: Ręcę opadają jak się patrzy co się w kraju dzieje :? ( PS Watcher chyba masz błąd w podpisie 11x200 daje 2200MHz a nie 2300 :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nozgul Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 tez wyslalem, a macie!!, vatu 22% na neta wam sie zachcialo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 .. i potem się dziwią że w Polsce ludzie "nieobeznani" z "Wielkim Światem". Spowalniają tylko rozwój młodego społeczeństwa - ciekawe ilu z nich umie korzystać z netu :?: ...7% -> 22% - net 0%->0% -wibratory :twisted: Czy kiedyś u Nas będzie normalnie :?: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 ...7% -> 22% - net 0%->0% -wibratory :twisted: Czy kiedyś u Nas będzie normalnie :?: :evil:Oni poprostu chcą żeby społeczeństwo było zadowolone :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 poszlo z 4 kont :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 tez wyslalem ale watpie by ta akcja cos zmienila :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 już się wycofują :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 już się wycofują :DKto , co, jak :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 http://www.wp.pl/x/7b oby to nie byla sciema :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 http://www.wp.pl/x/7b oby to nie byla sciema :? jak sie wycofaja z vat-u na net to wprowadza winiety , albo cos innego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bAterion Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 to mam cos lepszego- zwrot o 180* :!: http://www.hacking.pl/news.php?id=2801 jeszcze zeby to prawda byla a nie czcza gadka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...