Skocz do zawartości
MAR

problem z Gainwardem - wymienić czy nie...??

Rekomendowane odpowiedzi

sprawiłem sobie pare dni temu grafe Gainward FX PowerPack! Ultra/760 XP 128MB Golden Sample i sie tak zastanawiam czy by se jej nie wymienic na cos innego bo spodziewałem się po niej lepszych osiągów. ogólnie wszystko śmiga ale w niektórych grach np: Midnight club 2 lub nfs hp2 mam efekt takiego zacięcia co chwile i nie mam pojęcia co z tym zrobić. w 3dmarku '01 i '03 tez rewelacyjnych osiągów nie mam. moze poradzicie mi cos w tej sprawie bo nie daje mi to spać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta grafa w wielu grach jest gorsza od GEF 4 TI 4200 , troche głupio zrobiles kupujac ją, wolałbym juz jakiegos radeona lepsiejszego za ta cene, ale pokombinuj z różnymi sterami może costo da,a i oczywiscie system jest świeżutki ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no w 3dmarku 2001 to mam około 12500 po podkręceniu grafy na 460/920 MHz bo jak dam więcej to artefakty mi wyskakują, system też dziś świeżutku zrobiłem i nic nie pomogło. a jeśli chodzi o 3dmark 2003 to mam około 2900

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no w 3dmarku 2001 to mam około 12500 po podkręceniu grafy na 460/920 MHz bo jak dam więcej to artefakty mi wyskakują, system też dziś świeżutku zrobiłem i nic nie pomogło. a jeśli chodzi o 3dmark 2003 to mam około 2900

Toi gry powinny ci śmigać ,kombinuj ze sterammi do grafy i mobo a moze spróbuj do dziękówki zmienić stery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, poprobuje z tymi od dzwięku i mobo bo z driverami od grafy to kombinowqałem i najlepiej chodzi na 44.03 bo na nowszych bardziej zamula. a tak btw to co o tej karcie sadzicie?? pamiątki ma 2.5ns bodajze Hynixy, taktowania standardowe 450/800 MHz no i calkiem niezle sie kreci... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawiłem sobie pare dni temu grafe Gainward FX PowerPack! Ultra/760 XP 128MB Golden Sample i sie tak zastanawiam czy by se jej nie wymienic na cos innego bo spodziewałem się po niej lepszych osiągów. ogólnie wszystko śmiga ale w niektórych grach np: Midnight club 2 lub nfs hp2 mam efekt takiego zacięcia co chwile i nie mam pojęcia co z tym zrobić. w 3dmarku '01 i '03 tez rewelacyjnych osiągów nie mam. moze poradzicie mi cos w tej sprawie bo nie daje mi to spać

Co do tego zaciecia - czasem tak sie dzieje, jak sie za bardzo podkreci kart. Kombinuj bo na moim Geforce3Ti Midnight Club dwojka dopie.. ekhm chodzi jak zloto w 1024x768 bez zadnych przycinan.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może moglibyści mi powiedzieć jak dobrze skonfigurować sterowniki bo może coś źle ustawiłem, jaką wersje sterowników uważacie za najlepszą ?

Rózne stery sa najlepsze dla róznych kart graficznych, konfigurujesz napewno dobrze bo sie nieda źle skonfigurować.

W sterach wyłacz AA i Anizo - oba daj na zero albo wyłacz całkowicie- off :wink:

próbuj 40.72 , 44.03 ostatecznie 45.23

A może przeginasz z ustawieniami detali w grach ?? Na jakich ustawieniach grasz??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na roznych, w sumie nie ma znaczenia czy na duzych detalach czy na malych. nie chodzi o to ze mi przycina w sensie ze malo klatek jest czy cos takiego; po prostu co jakąś chwilke mam takie dziwne zwolnienie na ułamek sekundy jakby przestawala grafa dzialać i jest to regularne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam nie wiem co mnie pokusiło na tą karte, moze pełna obsługa dx9 no i ze jest najlepszym z fx5600, w sumie moglem sobie qpic jakiegos radka. mialem wczesniej radka 9000 gigabytea i nie mialem z nim żadnych problemów przynajmniej. no ale cóż trza kombinować teraz bo nadal mi cś zamula :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam nie wiem co mnie pokusiło na tą karte, moze pełna obsługa dx9 no i ze jest najlepszym z fx5600, w sumie moglem sobie qpic jakiegos radka. mialem wczesniej radka 9000 gigabytea i nie mialem z nim żadnych problemów przynajmniej. no ale cóż trza kombinować teraz bo nadal mi cś zamula :)

A może zasilacz nie wyrabia , podaj napięcia jakie masz :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...