MAR Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 sprawiłem sobie pare dni temu grafe Gainward FX PowerPack! Ultra/760 XP 128MB Golden Sample i sie tak zastanawiam czy by se jej nie wymienic na cos innego bo spodziewałem się po niej lepszych osiągów. ogólnie wszystko śmiga ale w niektórych grach np: Midnight club 2 lub nfs hp2 mam efekt takiego zacięcia co chwile i nie mam pojęcia co z tym zrobić. w 3dmarku '01 i '03 tez rewelacyjnych osiągów nie mam. moze poradzicie mi cos w tej sprawie bo nie daje mi to spać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 a ile masz w 3 dmarku 2001 i 2003 ?? Poczytaj troche na temat FX i dojdziesz do wniosku ze madrze to chyba nie zrobiles kupujac ta karte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Ta grafa w wielu grach jest gorsza od GEF 4 TI 4200 , troche głupio zrobiles kupujac ją, wolałbym juz jakiegos radeona lepsiejszego za ta cene, ale pokombinuj z różnymi sterami może costo da,a i oczywiscie system jest świeżutki ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAR Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 no w 3dmarku 2001 to mam około 12500 po podkręceniu grafy na 460/920 MHz bo jak dam więcej to artefakty mi wyskakują, system też dziś świeżutku zrobiłem i nic nie pomogło. a jeśli chodzi o 3dmark 2003 to mam około 2900 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 no w 3dmarku 2001 to mam około 12500 po podkręceniu grafy na 460/920 MHz bo jak dam więcej to artefakty mi wyskakują, system też dziś świeżutku zrobiłem i nic nie pomogło. a jeśli chodzi o 3dmark 2003 to mam około 2900 Toi gry powinny ci śmigać ,kombinuj ze sterammi do grafy i mobo a moze spróbuj do dziękówki zmienić stery. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAR Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 ok, poprobuje z tymi od dzwięku i mobo bo z driverami od grafy to kombinowqałem i najlepiej chodzi na 44.03 bo na nowszych bardziej zamula. a tak btw to co o tej karcie sadzicie?? pamiątki ma 2.5ns bodajze Hynixy, taktowania standardowe 450/800 MHz no i calkiem niezle sie kreci... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 (...) moze poradzicie mi cos w tej sprawie bo nie daje mi to spaćJak nie masz większych zmartwień to jesteś naprawdę szczęśliwym człowiekiem :wink: :lol: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 A jak grasz to wszystkie progsy masz wyłaczone ?? może przez coś w zasobniku ci gra haczy ?? a i jaki masz system ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 sprawiłem sobie pare dni temu grafe Gainward FX PowerPack! Ultra/760 XP 128MB Golden Sample i sie tak zastanawiam czy by se jej nie wymienic na cos innego bo spodziewałem się po niej lepszych osiągów. ogólnie wszystko śmiga ale w niektórych grach np: Midnight club 2 lub nfs hp2 mam efekt takiego zacięcia co chwile i nie mam pojęcia co z tym zrobić. w 3dmarku '01 i '03 tez rewelacyjnych osiągów nie mam. moze poradzicie mi cos w tej sprawie bo nie daje mi to spać Co do tego zaciecia - czasem tak sie dzieje, jak sie za bardzo podkreci kart. Kombinuj bo na moim Geforce3Ti Midnight Club dwojka dopie.. ekhm chodzi jak zloto w 1024x768 bez zadnych przycinan. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAR Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 czek dis ałt: http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...ard_ultra2.html co o tym sądzicie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAR Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 A może moglibyści mi powiedzieć jak dobrze skonfigurować sterowniki bo może coś źle ustawiłem, jaką wersje sterowników uważacie za najlepszą ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 A może moglibyści mi powiedzieć jak dobrze skonfigurować sterowniki bo może coś źle ustawiłem, jaką wersje sterowników uważacie za najlepszą ? Rózne stery sa najlepsze dla róznych kart graficznych, konfigurujesz napewno dobrze bo sie nieda źle skonfigurować. W sterach wyłacz AA i Anizo - oba daj na zero albo wyłacz całkowicie- off :wink: próbuj 40.72 , 44.03 ostatecznie 45.23 A może przeginasz z ustawieniami detali w grach ?? Na jakich ustawieniach grasz?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAR Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 na roznych, w sumie nie ma znaczenia czy na duzych detalach czy na malych. nie chodzi o to ze mi przycina w sensie ze malo klatek jest czy cos takiego; po prostu co jakąś chwilke mam takie dziwne zwolnienie na ułamek sekundy jakby przestawala grafa dzialać i jest to regularne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 coz ten FX 5600 ultra to najszybszy fx 5600. Od ti4200 jest lepszy ale co cie podkusilo by kupic te karte to ja nie wiem. A moze karta jest z<span style="color:red;">[ciach!]</span>a? A i podkrec procka to bedzie wiecej 3dmarkow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAR Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 sam nie wiem co mnie pokusiło na tą karte, moze pełna obsługa dx9 no i ze jest najlepszym z fx5600, w sumie moglem sobie qpic jakiegos radka. mialem wczesniej radka 9000 gigabytea i nie mialem z nim żadnych problemów przynajmniej. no ale cóż trza kombinować teraz bo nadal mi cś zamula :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 sam nie wiem co mnie pokusiło na tą karte, moze pełna obsługa dx9 no i ze jest najlepszym z fx5600, w sumie moglem sobie qpic jakiegos radka. mialem wczesniej radka 9000 gigabytea i nie mialem z nim żadnych problemów przynajmniej. no ale cóż trza kombinować teraz bo nadal mi cś zamula :) A może zasilacz nie wyrabia , podaj napięcia jakie masz :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAR Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 zasilacz to na bank wyrabia (mam taką nadzieje :) ) - chieftec 420w, napięcia: +12 - 12,544; +5 - 5,026; +3,3 - 3,22; vcore - 1,696 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 zasilacz to na bank wyrabia (mam taką nadzieje :) ) - chieftec 420w, napięcia: +12 - 12,544; +5 - 5,026; +3,3 - 3,22; vcore - 1,696 To musi być cos z grafą, najlpiej weź ja gdzies do kumpla i sprawdz u niego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...