kielkac Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 no wiec mialem taka karte (His Excalibur Radeon 7500 Tv-out DVI 64 DDR) na testach przez weekend i zauwazylem co nastepuje (prosze doswiadczonych uzytkownikow Radeonow 7500 ddr o opinie, czy wszystko sie zgadza): 1. wszystko chodzi ladnie gdy podlaczam tylko monitor. 2. gdy tylko wloze kabel s-vhs do karty, komputer uruchamia sie w 50 Hz ! 3. mialem problemy z opanowaniem odswiezania, wlasciwie to odswiezanie panowalo nade mna (tv 60hz - monitor 85hz: restartuje kompa i nagle mam tv:60hz - m:50hz i tym podobne cuda) uzywalem sterownikow ktore byly dostarczone z karta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 no wiec mialem taka karte (His Excalibur Radeon 7500 Tv-out DVI 64 DDR) na testach przez weekend i zauwazylem co nastepuje (prosze doswiadczonych uzytkownikow Radeonow 7500 ddr o opinie, czy wszystko sie zgadza): 1. wszystko chodzi ladnie gdy podlaczam tylko monitor. 2. gdy tylko wloze kabel s-vhs do karty, komputer uruchamia sie w 50 Hz ! 3. mialem problemy z opanowaniem odswiezania, wlasciwie to odswiezanie panowalo nade mna (tv 60hz - monitor 85hz: restartuje kompa i nagle mam tv:60hz - m:50hz i tym podobne cuda) uzywalem sterownikow ktore byly dostarczone z karta. Jutro kupuje Radka 7000, więc mnie nawet nie strasz !!! :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iglak Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 :evil: Kuźwa :evil: , właśnie zamierzam kupić Radeona HIS'a :!: :!: :!: Reklamuj go, :evil: może to wadliwy egzemplarz :evil: :!: :?: By to szlag - teraz mam wątpliwości :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 czyli na zwyklym monitorze wszystko jest ok ???? Tez mam zamiarr ja kupic, a jak ma sie taktowanie ?? i podkrecanie tej karty ?? (tak sie sklada ze nie uzywam telewizora, i potrzebuje tylko wydajnej i stabiolnej karty, a tera tyle tych klonow , ze zwariowac mozna ....0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurde_men(GROUND) Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 ja mam tylko ten blond ze podczas dania kableka do tv-out to sie zmienia na 50hz przy samym starcie (bios i ladowanie windows) dlaej jest gites karta jest niezla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurde_men(GROUND) Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 mam nadzieje ze to zmienia w nastepnych sterach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Mam His R7500 z taktowaniem 270/230(460) i gry chodzą świetnie, z pracą na dwóch monitorach nie miałem problemów (świetnie działa przenoszenie aplikacjii z monitora na monitor), obraz z DVD bardzo ostry i płynny. Wyjścia TV nie testowałem. Ogólnie od soboty żadnych objawów niestabilności w grach ani 3DMarku, ale gdy wczoraj zacząłem testować Artifact Tester2 to zawsze mam ok 60-85 artefaktów, a w Artifact Tester3 mam 0 lub 1 artefaktów (ok. 40 % wyników to 1) i to właśnie przy tych standardowych ustawieniach, bez podkręcania. Artefakty znikają z AT2 dopiero przy ustawieniach ok. 270/210(420). Nie wiem, czy karta jest walnieta, czy tylko te testy dają dziwne wyniki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 czyli na zwyklym monitorze wszystko jest ok ???? Tez mam zamiarr ja kupic, a jak ma sie taktowanie ?? i podkrecanie tej karty ?? (tak sie sklada ze nie uzywam telewizora, i potrzebuje tylko wydajnej i stabiolnej karty, a tera tyle tych klonow , ze zwariowac mozna ....0 spoko, dopuki nie wlozylem kabla s-vhs do karty, wszystko extra, wydajnosc troche wyzsza od mojego msi gf2 ti. taktowanie nie pamietam, chyba 270 / 230. sprawdze w domu. bo zostalo mi po tej karcie pudelko to dam wam znac. karty niestety nie podkrecalem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 mam nadzieje ze to zmienia w nastepnych sterach tez chcialbym tak sadzic, ale przecierz wyswietlanie biosu i dosa w 50hz jest niezalezne od sterownikow, przydalaby sie chyba w ogole poprawiona karta... moze zworka 50 - 60 hz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Mam His R7500 z taktowaniem 270/230(460) i gry chodzą świetnie, z pracą na dwóch monitorach nie miałem problemów (świetnie działa przenoszenie aplikacjii z monitora na monitor), obraz z DVD bardzo ostry i płynny. Wyjścia TV nie testowałem. Ogólnie od soboty żadnych objawów niestabilności w grach ani 3DMarku, ale gdy wczoraj zacząłem testować Artifact Tester2 to zawsze mam ok 60-85 artefaktów, a w Artifact Tester3 mam 0 lub 1 artefaktów (ok. 40 % wyników to 1) i to właśnie przy tych standardowych ustawieniach, bez podkręcania. Artefakty znikają z AT2 dopiero przy ustawieniach ok. 270/210(420). Nie wiem, czy karta jest walnieta, czy tylko te testy dają dziwne wyniki. sproboj najnowszy artifact tester 5 (choc swoja droga nie wiem czy one sie czyms roznia). jesli karta jest sprawna nie powinno byc zadnych artefaktow. za jakis czas umiesze na www.kielkac.prv.pl wyniki podkrecania mojego msi i pare jeszcze innych rzeczy, ale narazie nie mam plyty glownej (nawet obudowe dzis sprzedalem...) :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ld Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Cytat ze strony www.pc.com.pl: "Karty ATI zawsze potrafiły obsłużyć jednocześnie monitor i telewizor, jednak w tym trybie pojawiał się drobny mankament. Po podłączeniu telewizora do wyjścia karty, karta ustawiała odświeżanie na swoich obu wyjściach (TV, D-Sub) na 50 Hz. Wówczas obraz na monitorze tak mrugał, że po dziesięciu minutach wpatrywania się w ekran monitora wypływały nam oczy :). Po podłączeniu telewizora do Radeona 7500 karta również obudziła dwa ekrany z odświeżaniem... 50 Hz. Jednak szybka wizyta we Właściwościach Ekranu wykazała, że poprzez wciśniecie przysku "Clone Display" (niebieski z dwoma kwadracikami) przy okienku telewizora nagle karta ustawiła niezależne odświeżanie na monitorze i telewizorze" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 ok, ale w biosie i dosie pozostanie 50 hz ? a co wobec tego powiecie o gf4 mx4x0 ? jak to tam wyglada ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 no wiec mialem taka karte (His Excalibur Radeon 7500 Tv-out DVI 64 DDR) na testach przez weekend i zauwazylem co nastepuje (prosze doswiadczonych uzytkownikow Radeonow 7500 ddr o opinie, czy wszystko sie zgadza): 1. wszystko chodzi ladnie gdy podlaczam tylko monitor. 2. gdy tylko wloze kabel s-vhs do karty, komputer uruchamia sie w 50 Hz ! 3. mialem problemy z opanowaniem odswiezania, wlasciwie to odswiezanie panowalo nade mna (tv 60hz - monitor 85hz: restartuje kompa i nagle mam tv:60hz - m:50hz i tym podobne cuda) uzywalem sterownikow ktore byly dostarczone z karta. Ja odnosnie punktu 3. Nie umiem zwiekszyc odswierzania w Windows Me no niby jest wieksze bo pokazuje ze 75Hz ale OSD monitora pokazuje 60HZ i nie wiem co z tym zrobic, mam najnowsze sterowniki, ale nie chce narazie reinstalowac systemu bo i tak nie wiem czy cos to da. Piszczcie wszystko co wiecie moze zle instaluje sterowniki monitora czy cos? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Spróbuj odznaczyć DCC we właściwościach ekranu. U mnie pomogło z przekroczeniem 60Hz w 1154x864. Zakładka Ekrany i potem klikasz na monitor i odznaczas Use DCC information. Efekt powinien być widoczny od razu bez restartu tylko musisz zmienić rozdziałkę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 MAm polskie sterowniki wiec nie mam nic takiego jak DCC, ale to pewnie chodzi o zespolenia( niepomoglo)! Zauwazylem jeszcze jeden knif, moge jedynie zmniejszyc odswierzanie na 56Hz (mniej nie mam) no i zwiekszyc na 60Hz na 70Hz itd. juz nie idzie, poza tym moj monitor to juz dziadek i idzie na 800x600 przy maks 75Hz i bylo zawsze OK po przesiadce z S3 Trio 3D na radeona 7500 nie potrafie zwiekszyc odswierzania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 MAm polskie sterowniki wiec nie mam nic takiego jak DCC Napewno masz bo ja też mam polskie sterowniki. Kliknij na napis Monitor to pojawi się nowe okno Właściwości:Monitor i tam jest zakładka Atrybuty (pierwsza więc od razu jest uruchomiona). Czyżby u Ciebie to inaczej wyglądało? W razie czego mogę wrzucić screenshot'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Z tego co napisales wynika, ze mam troche inaczej to rozwiazane i nie mam opcji DCC na 100%. Jak to ne jest klopot to rzuc screena Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Z tego co napisales wynika, ze mam troche inaczej to rozwiazane i nie mam opcji DCC na 100%. Jak to ne jest klopot to rzuc screena Niestety zrobił się z tego problem bo nie mogę się zalogować na serv. na którym wrzucam zdjęcia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 rozumiem ze macie refreshfixa do ati wszyscy ?? ... nie mialem zadnych problemow z odswierzaniem w ATI 9000 .... bo refreshfixa na poczatku zainstalowalem :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 rozumiem ze macie refreshfixa do ati wszyscy ?? ... nie mialem zadnych problemow z odswierzaniem w ATI 9000 .... bo refreshfixa na poczatku zainstalowalem :))) Nie mam, nie miałem i nie potrzebuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 rozumiem ze macie refreshfixa do ati wszyscy ?? ... nie mialem zadnych problemow z odswierzaniem w ATI 9000 .... bo refreshfixa na poczatku zainstalowalem :))) A skad to sciagac i czy pomoze???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Gr00bY Mazur"] Z tego co napisales wynika, ze mam troche inaczej to rozwiazane i nie mam opcji DCC na 100%. Jak to ne jest klopot to rzuc screena Niestety zrobił się z tego problem bo nie mogę się zalogować na serv. na którym wrzucam zdjęcia... To moze chociaz napisz jakie masz sterowniki i skad je sciagales, bo juz naprawde nie wiem co zrobic, ktos zasugerowal zeby zainstalowac sterowniki Omega, sciaglem te 16 MB na moim modemiku i co sie okazalo, oczywiscie nie pomoglo, a refresfix dziala tylko pod XP i 2000 a ja mam ME, PowerStrip nic nie pomaga a jak chncialem uruchomic ReFresfhForc (nie refrshfix) to pisze ze nie ma monitora, kurde chyba oddam ta karte, a tak w ogole to mam pytanie czy napiecie 1.55 moze szkodzic karcie AGP bo moja plyta jest jebnieta i wszystkim urzadzeniom podaje zawyzone napiecie dla procesora 1.62 zamiast 1.60 itp .itp..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 a tak w ogole to mam pytanie czy napiecie 1.55 moze szkodzic karcie AGP bo moja plyta jest jebnieta i wszystkim urzadzeniom podaje zawyzone napiecie dla procesora 1.62 zamiast 1.60 itp .itp..... z napieciami wszystko w porzadku, mieszcza sie w zakresie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 To moze chociaz napisz jakie masz sterowniki i skad je sciagales Oryginalne drivery od ATi sciągniete z ATi.com. Trochę trwało zanim przelazły przez modem :D. Wersja 2.2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Udało się... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 No ja mam to troche inaczej, ale moze to wiaze sie ze sterownikami monitora, nie mam zakladki Atrybuty albo dlatego ze ja mam WinMe a ty Xp no nie wiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...