yuri Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Jeszcze nigdy nie mialem innego kompa niz cele :) he he. zapamiętam to sobie na wypadek gdybyś znów chciał polemizawać na temat wyższości jednych procków nad innymi :wink: Nie pekaj, wiem co nieco o Durniach. Moj brat zasuwa na nich :) spoko nikt tu nie pęka :lol: ale zmienam tego durnia na axp 1700+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Jeszcze nigdy nie mialem innego kompa niz cele :) he he. zapamiętam to sobie na wypadek gdybyś znów chciał polemizawać na temat wyższości jednych procków nad innymi :wink: Nie pekaj, wiem co nieco o Durniach. Moj brat zasuwa na nich :) spoko nikt tu nie pęka :lol: ale zmienam tego durnia na axp 1700+ Madra decyzja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Nat- Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Kurde przez to moje cale o/c mam problem. Jak juz mowilem podkrecilem do 638 [magistrala na 75], kombinowalem tez z dodawaniem Vcore voltage [byly trzy opcje: +0.05, +0.10 i +0.15]. Ale zwieszal sie co godzine albo poltorej. Wnerwilem sie i przestawilem wszystko tak jak na poczatku [normalnie - 566, magistrala 66, vcore na +0.10 tylko nie wiem czy ten vcore byl dokladnie tak czy inaczej :(]. Ale teraz jak wlaczam menedzera zadan w windowsie to mi pokazuje "zuzycie procesora - 100%" !! :( Na dodatek net mi zwolnil i to znacznie :( Pomozcie, co mam robic? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Nat- Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Szybkosc netu wrocila do normy [sam nie wiem czemu, nic nie robilem] ale uzycie procesora dalej 100% :( Help me 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Szybkosc netu wrocila do normy [sam nie wiem czemu, nic nie robilem] ale uzycie procesora dalej 100% :( Help me 8OKtorys z programikow Ci to robi. Daj ctrl+alt+del i po kolei wylaczaj programy az do skutku. Bedziesz wiedzial ktory program tak zajmuje proca. Pewnie to jakas aplikacja wcale niepotrzebna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Nat a jak tobie działa Xp na 128 MB Ramu ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Nat- Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Fakt - jeden z programow - a dokladniej jeden z plikow w folderze instalacyjnym progsa do monitorowania temp. procka - CPUCool. Zdeinstalowalem ten syf i spadlo do 2-15% :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Nat- Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Jak mi dziala? Elegancko :) A czemu pytasz :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Fakt - jeden z programow - a dokladniej jeden z plikow w folderze instalacyjnym progsa do monitorowania temp. procka - CPUCool. Zdeinstalowalem ten syf i spadlo do 2-15% :DWywal go jeszcze z autostartu - znajduje sie w msconfig. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Nat- Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Nie ma go tam :D Cale szczescie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Też zauważyłem, że programy, które mają chłodzić procka cały czas go "używają". Po ich wyrzuceniu proc ma dużo więcej wytchnienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokoloshe Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 moj celeronik 333 pomykal przez 1,5 roku na 416 i nigdy z nim, ani z dyskami mi sie nie dzialo :D choc na 100 juz za bardzo nie chcial windoza wysiadala, a napiecia zmieniac nie bardzo chcialem/umialem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 a mój chodzi tak bez zmiany napięcia, maksymalnie wstawał na 495 mhz, i przechodził testy w sandrze. a to wersja bez "A" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UFO55 Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Nat Dobre rady to jeszcze za wcześnie. Na początek pytania : 1. Jak zamocowana jest płyta (poziom czy pion) 2. Jak zamocowany jest radiator do procka (klej, czy pasta i zaczepy) 3. Czy szlifowałeś styk radiatora z prockiem 4. Jaka gruba jest podstawa radiatora, czy żebra są gęsto, jakie są wysokie. Czemu się pytam? Mam c266@400 z wyłączonym od blisko 0,5 roku wentylatorem, czasami przez tydzień komp jest stale włączony. Wentyl załączam do pracy 266@500. Mi nie przeszkadza, że radiator ma 65 st C, ale wentyl nie chodzi. Nie znam możliwości Twojej płyty, ale to ona w znacznej części odpowiada za możliwość podciągnięcia procka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Nat- Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 1. Z tego co teraz widze [rokrecona obudowa :D] to raczej pion :D 2. Ciezko widac, bo patrze przez las kabli, ale jakies zaczepy chyba sa, nie wiem jak z pasta... 3. Nie 4. Nie wiem jak sie do niego dobrac, nigdy nie wyjmowalem mainboard'a z obudowy :D [me lame :D] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Nat- Opublikowano 14 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2002 Heh juz prawie 24h moj Celek chodzi podkrecony na 638 :lol: FSB oczywiscie 75. Probowalem ustawic 100 jednoczesnie zwiekszajac napiecie Vcore do +0.15 [to max na mojej plycie] - plyta wstala ale winda nie chciala sie tak uruchomic :( A jak moglbm podkrecic moja karte graf. ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UFO55 Opublikowano 14 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2002 NAT To było źle. Jak nie ma potrzeby to nie podnoś napięcia. Zawsze jak podnosisz FSB staraj się nie ruszać napięcia. Jak system ma problemy to podnosisz napięcie (jako zło konieczne). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Nat- Opublikowano 14 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2002 Thx nie wiedzialem. Wiec jak z ta karta? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Nat- Opublikowano 14 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2002 Kurcze chodzil juz tyle na tym 638 i przed chwila musialem wylaczyc bo poczulem niemily zapach :( Przestawilem na normalnie [566MHz], otworzylem okienko :D i zapach zniknal. Czy to mozliwe ze cos sie nadpalilo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2002 Kurcze chodzil juz tyle na tym 638 i przed chwila musialem wylaczyc bo poczulem niemily zapach :( Przestawilem na normalnie [566MHz], otworzylem okienko :D i zapach zniknal. Czy to mozliwe ze cos sie nadpalilo?Moze pasta na rdzeniu sie przysmarzyla :P Czasami kiepskiej jakosci pasty robia sie doslownie skamieniale (chyba utleniaja sie czy cos :) ) i moze ona sie przyfajczyla, stad ten zapaszek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Nat- Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Czy jest sens probowac teraz [przy ulepszonym chlodzeniu] probowac ustawic FSB na 100? Bo boje sie ze cos sie spiepszy/spali [np. twardziel]. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Chyba warto sie wstrzymac z tym i kupic porzadny cooler+pasta srebrna. Bo moze byc zonk jak tego nie masz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...