TOMAHAWK_ Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Zrobiłem mały programik do obliczania mocy procesora po podkręceniu i częstotliwości pamięci na podstawie czasu dostępu. Tutaj można go ściągnąć Windows : http://www.tomahawk.elsat.net.pl/moc.exe DOS : http://www.tomahawk.elsat.net.pl/moc2.exe Prosze o opinie i uwagi. Jeśli ma ktoś jeszcze pomysł jakie opcje wpakować do programu to niech napisze na forum. Z góry THX. Ciekawe czy ktoś zgadnie w jakim języku napisałem ten programik. Niedługo zrobię wersje w Visual Basic'u lub Delphy PS. Dodaje jeszcze że jest to mój pierwszy programik tego typu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 sadze, ze jest to pascal :) programik jakos dziwnie liczy po nie wierze, ze moj proc daje 150W mocy !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Przydałaby się jakas tabelka lub coś takiego ile mocy nominalnie jaki procesor wydziela. Bo ja np nie wiem ile nominalnie wydziela mój Barton 2500+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Przydałaby się jakas tabelka lub coś takiego ile mocy nominalnie jaki procesor wydziela. Bo ja np nie wiem ile nominalnie wydziela mój Barton 2500+. włączasz AIDA32 lub Sandrę i pokazuje jakąmoc (fabrycznie) wydziela procek. mał odokładnie podaje (rozrzut niezły) ale coś jest. na ocinside tez można wyliczyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Przydałaby się jakas tabelka lub coś takiego ile mocy nominalnie jaki procesor wydziela. Bo ja np nie wiem ile nominalnie wydziela mój Barton 2500+. włączasz AIDA32 lub Sandrę i pokazuje jakąmoc (fabrycznie) wydziela procek. mał odokładnie podaje (rozrzut niezły) ale coś jest. na ocinside tez można wyliczyć. Wszystko ok. Tylko, że człowiek z natury jest leniwy.....i każdy zapewne wolałby miec to od razu pod ręką. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Zrobię tą listę. Już nad nią pracuje. Może macie jeszcze jakieś pomysły jakie funkcje wpakować do tego programiku. PS. Programik został napisany w Quick Basic 4.5. Ci którzy nie wiedzą ile mocy wydziela ich proc nich zajrzą na http://users.erols.com/chare/elec.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 a tej stronki wynika, że athlon 1600+ i 200+ (oba thoroughbred) wydzielają tyle samo mocy, czyli 15W. jak dla mnie kit jak nic. ale widzę, że antki 64 jużtam są, ciekawe tylko dlaczego akurat XP tak słabo opisali. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cywa Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Mam propozycję taką: Ponieważ do danych numerycznych używam klawiaturki numerycznej (prawa część klawiatury) to może zamiast ktopek należało by zastosować przecinki. Pozatym wg Polskich norm po przecinku pisze sie liczby dziesiętne, natomiast kropką odziela się tysiące miliony itp. Proszę rozważyć moją propozycję. A programik naprawdę niczego sobie, nawet, nawet. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 nie, milionów itp. się nie rozdziela, co najwyżej spacją. przynajmnie na matmie się nie rozdziela bo to wprowadza w bąłd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 OK. Sprubuje to zrobić. Może jeszcze jakieś pomysły. Teraz chyba zrobię programik pod Windows. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 Zrobiłem wersje pod windows można ją znaleść pod adresem www.tomahawk.elsat.net.pl/moc.exe. UPDATE : Poprawiłem troszkę kolorki bo pod różnymi schematami kolorów w Wimdows troche się paprało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 Ja powiem tylko - dzięki Na pewno mi się przyda - juz się przydał. Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 teraz jest OK, ale kolor na zakladkach (zolty lub piaskowy) jest bardzo nie czytelny i dalej n ie wierze, ze moj proc 12*200 na 1.95V ma 165W. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 teraz jest OK, ale kolor na zakladkach (zolty lub piaskowy) jest bardzo nie czytelny i dalej n ie wierze, ze moj proc 12*200 na 1.95V ma 165W. Poprawiłem te kolory(poprawiłem je już wsześniej ale pliki na serwerze mi się pomyliły). Co do mocy to najwyraźnij tak musi być (na innych stronach wychodzi tak samo). Dodam jeszcze nowe opcje m.i. do obliczania oznaczeń xp na mhz i na odwrót , przelicznik *C na *F i na odwrót i *C/W. W poniedzałek może będą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 Dodałem już parę nowych opcjii i wybór procka (narazie tylko AMD). www.tomahawk.elsat.net.pl/moc.exe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 pare uwag: -czemu moc dla nowych duronkow jest identyczna niezaleznie od czestotliwosci -czemu po wpisaniu 2600+ dostaje wynik 2132mhz a po wpisaniu 3100+ jest 2145, a przy 3000+ jest 2079?? -ogolnie pr rating kuleje bo 2400 to jest 3100+ a nie 3510+. ale teraz jest juz lepiej, jeszcze troche i bedzie git :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 Pytanko jaki wzór jest na PR na innej magistrali. na wszystkich Athlon XP Palomino i T-bred na FSB 133 jest taki sam ale na FSB 166 jest inny. Na Barton'ie FSB 166 i FSB 200 jest inny. Jaj ktoś jest dobry z matmy lub zna te wszystkie wzory to poprosiłbym go by napisał je. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2003 daj mi maila na pm do dostaniesz micro AMD tool i sobie popatrzysz jak ma to wygladac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Niestety ten programik w niczym mi nie pomógł potrzebuje gotowych wzorów. Może ktoś je zna. Poprawiłem jeszcze ten programik. www.tomahawk.elsat.net.pl/moc.exe Umieściłem w nim też minibonus(ciekawe kto go znajdzie). UPDATE: Znalazłem wzory o które mi chodziło mam nawet wzór do Athlona 64 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...